De Myrotvorets “dodenlijst” een vrijbrief voor moord ook kinderen staan op de lijst!

Redactie: Net als vele anderen voor mij, heb ik ook de eer om op deze Myrotvorest “dodenlijst” te staan. Net als ik op de EU desinformatielijst sta (een website gerund door voornamelijk Oekraïners). Binnenkort krijg ik waarschijnlijk ook sancties van de EU, omdat ik momenteel in Rusland verblijf, ik gerapporteerd heb vanuit de Donbas en daarom een “vijand” van de staat ben. De aanschrijving van mijn Nederlandse bank heb ik inmiddels online al gekregen, dat ze mijn account gaan sluiten en ik binnenkort niet meer bij mijn geld kan. Dus diefstal zoals op grote schaal gebeurd deze dagen!

Wat is Myrotvorest

De boodschap op de zogenaamde “vredestichter” lijst:

“Het centrum voor onderzoek zoekt naar misdrijven tegen de nationale veiligheid van Oekraïne, Vrede, Mensheid en het Internationaal Recht. Informatie voor wetshandhavingsinstanties en speciale diensten over pro-Russische terroristen, separatisten, huurlingen, oorlogsmisdadigers en moordenaars”.

Op 11 februari 2021 stemde het Europees Parlement (EP) voor een resolutie waarin het “de vooruitgang van Oekraïne” bij de uitvoering van de associatieovereenkomst met de EU verwelkomde.

Brussel uitte echter zijn bezorgdheid over mislukte pogingen om corruptie en respect voor de mensenrechten te bestrijden.

In verband met dit laatste riep de EU-resolutie op tot een verbod op de activiteiten van de schandalige website Myrotvorest “Peacemaker”, omdat de administratie van deze website illegaal de “persoonlijke gegevens van honderden mensen” gebruikt, zo de uitspraak in het EU parlement!

Deze resolutie is nooit uitgevoerd en dagelijks worden mensen aan deze lijst toegevoegd!

“Het EP betreurt dat het politieke klimaat in het land is verslechterd wanneer intimidatie, haatzaaiende uitlatingen en politieke druk op grote schaal worden gebruikt voor politieke doeleinden; dringt er bij de autoriteiten op aan de activiteiten van extremistische en haatgroepen en websites, zoals Peacemaker, die sociale spanningen veroorzaken en misbruik maken van de persoonsgegevens van honderden mensen, waaronder journalisten, politici en leden van minderheidsgroepen, krachtig te veroordelen en te verbieden”

Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2021/02/11/evroparlament-prizval-ukrainu-zakryt-skandalnyy-sayt-mirotvorec

Результаты поиска «» – Myrotvorets.center Hier sta ik dus op de lijst vermeld als een propagandist van Nazisme en fascisme een oorlogsmisdadiger vogelvrij verklaard. Zover is het gekomen met de “vrije” Westerse wereld!

Wie zit er achter deze lijst?

Het is opgericht in 2014 door het voormalig afdelingshoofd van de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU) Roman Zaytsev . Echter werd de website in december 2014 gelanceerd door de Oekraïense politicus en activist Georgy Tukamet (Roman Zaytsev is waarschijnlijk zijn pseudoniem) met ondersteuning van parlementslid en adviseur van minister van Binnenlandse Zaken Arsen Avakov, en Anton Gerashchenko, die de operaties van Myrotvorets leidde.

Toen Arsen Avakov in 2014 minister van Binnenlandse Zaken werd, werd Anton Herashchenko zijn adviseur. In deze rol informeerde Anton Herashchenko journalisten over de vorming van het Donbas-bataljon, het Azov-bataljon, en het ongeluk met de MH-17 van Malaysia Airlines.

Het is dus in feite opgericht door de regering van Oekraïne, gesteund door zogenaamde Westerse democratieën, de EU (slechts een formaliteit schijnt het te zijn de resolutie uit 2021) verder wordt de website gesponsord door de Central Intelligence Agency, op de site staat duidelijke vermeld: Langley, VA, USA en natuurlijk het grootste gevaar als land in Europa Polen, een bolwerk van fascisten en neonazi’s, een branch van deze criminele organisatie is volgens hun site in: Warszawa, Polska!

In april 2015 publiceerde Myrotvorets de adressen van de Oekraïense schrijver Oles Buzina en voormalig parlementariër Oleg Kalashnikov van de politieke partij Verchovna Rada, slechts enkele dagen voordat ze werden vermoord. Door deze lijst vinden dus moorden plaats!

George Tuka of Heorhiy/Georgiy Tuka is een Oekraïens politicus en zogenaamd activist. Van 29 april 2016 tot 29 augustus 2019 was Tuka onderminister voor de tijdelijk bezette gebieden en ontheemden in de regering-Groysman.In 2015 en 2016 was hij gouverneur van de oblast Loehansk. Naar eigen zeggen nam hij deel aan de protesten de zogenaamde Arabische Lente in Egypte, waar hij tweeënhalf jaar woonde. Tuka sloot zich al vroeg aan bij de Euromaidan-protesten en raakte op 18 februari 2014 gewond door de speciale politiemacht van Berkut.

De site weerspiegelt het werk van de NGO “Myrotvorets centre”, geleid door een persoon die alleen bekend is onder de alias “Roman Zaitsev”, voormalig werknemer van het kantoor van de Oekraïense veiligheidsdienst Luhansk zegt het, het is dus waarschijnlijk dus Tuka! De website is naar verluidt samengesteld door de wetshandhavings- en inlichtingendienst van de overheid Security Service of Ukraine (SBU) en werd gepromoot door Anton Gerashchenko, adviseur van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Oekraïne. De identiteit van het personeel is geheim en een verborgen panel doorzoekt informatie, vaak verzameld uit Open-source intelligence, en informatie die door individuen op vertrouwelijke basis is verstrekt zegt het op de website!

Volgens George Tuka heeft de site geleid tot de arrestatie van 1.000 mensen sinds de lancering van de site, waarvan hij beweerde dat er veel medewerkers en mensen waren die voor de Federale Veiligheidsdienst werkten die anders niet in overheidsdatabases zouden staan.

Op 7 mei 2016 publiceerde de website de persoonsgegevens van 4.508 journalisten en andere media leden van over de hele wereld die hadden meegewerkt (of accreditatie hadden gekregen om te werken) aan de oorlog in het ongecontroleerde regeringsgebied van Donbas, en daarom door de site heeft samengewerkt met terroristen. Er waren telefoonnummers, e-mailadressen en enkele landen en steden waar Oekraïense en buitenlandse journalisten woonden die waren ontvangen uit de gehackte database van het Ministerie van Staatsveiligheid van de Volksrepubliek Donetsk; journalisten en ondersteunend personeel hebben deze gegevens verstrekt om te worden geaccrediteerd door de niet-erkende Volksrepubliek Donetsk.

In reactie daarop heeft de veiligheidsdienst van Oekraïne een verklaring afgegeven dat zij geen schendingen van de Oekraïense wet door Myrotvorets heeft vastgesteld. Volgens Yulia Gorbunova, senior onderzoeker bij Human Rights Watch, zijn de implicaties van deze lijst voor de persvrijheid ernstig, eraan toevoegend dat het bestaan ​​van de lijst levens in gevaar brengt. De toenmalige president van Oekraïne, Petro Poroshenko, noemde het lek een “grote fout”.

“Myrotvorets” wordt ook erkend door de rechtbanken van Oekraïne bij het nemen van beslissingen. De gegevens van de verzamelde op de website worden gebruikt in rechterlijke beslissingen in alle stadia – vanaf het begin van het vooronderzoek tot de veroordeling van de persoon. In tal van uitspraken accepteren rechters ook informatie van de “Myrotvorets” als materieel bewijs.

Sinds de speciale operatie zijn er ettelijke mensen toegevoegd aan de lijst, criminelen volgens Oekraïne en het Westen, want die steunt Oekraïne door dik en dun met wapenleverantie die de bevolking in de Donbas vermoorden!

Zelfs kinderen worden aan de lijst toegevoegd recentelijk was een een conferentie met Dmitry Polyanskiy, First Deputy Permanent Representative of the Russian Federation to the United Nations, Mira Terada, Head of the Foundation to Battle Injustice, Anna Soroka, adviser of the Head of the Lugansk People’s Republic en natuurlijk waar het allemaal om ging de dertienjarige schrijfster Faina Savenkova uit Lugansk!

Zie video hieronder!

Faina Savenkova, de dertienjarige schrijfster, zei op de conferentie (zie video boven met Engelse subs) , dat ze na de publicatie van persoonlijke gegevens op de website angst begon te voelen voor haar leven en veiligheid. Zij verklaarde dat dit gebeurde nadat UNICEF, een internationale organisatie voor de bescherming van kinderrechten die onder auspiciën van de VN werkt, haar aangeboden had om een ​​boodschapper van de vrede te worden, maar tot nu toe zijn er geen concrete acties geweest van de kant van de organisatie, het enigste is de vermelding op de “dodenlijst”!


Anna Soroka, adviseur van het hoofd van de Volksrepubliek Lugansk, zei dat ze, net als Savenkova, het slachtoffer werd van de wetteloosheid van de “Myrotvorets”. Volgens haar hebben de criminelen haar persoonlijke gegevens op internet gezet, waarna ze bedreigingen begon te ontvangen en een aanslag werd gepleegd op haar leven en dat van haar kind. De adviseur van het hoofd van de LPR meldde ook dat de Oekraïense basis van de “Myrotvorets” een lijst is die is gelegaliseerd door de Oekraïense regering, die voorwaarden schept voor de genocide op minderjarigen in Donbas.

Op de lijst staan o.a. de volgende personen:

 • Faina Sakova
 • Anna Soroka
 • Mia Terrada
 • Eva Bartlett (onafhankelijk journaliste nu in Rusland)
 • Johnny Miller (PressTV.ir correspondent)
 • Thomas Roeper (Anti Spiegel, voormalig Duits staatsburger, journalist nu in Rusland)
 • Graham Philips (YouTuber and blogger, VK, ook op Britse sanctielijst)
 • Alina Lipp (Duitse Journaliste), nu in de Donbas
 • Anne Laule Bonnel (Frans journaliste)
 • Giorgio Bianchi (Italiaans fotojournalist)
 • Ikzelf Sonja van den Ende (journalist nu in Rusland)

Er staan ook tal van prominenten op de lijst zoals Bashar al-Assad, Henry Kissinger en Victor Orban. Dit is slechts het “topje van de ijsberg” er zijn ongeveer 5000 namen op de lijst en wordt dagelijks aangevuld.

Door Journalisten te censureren vermoordt het Westen de waarheid


Door ZHANG ZHOUXIANG | China Daily
“Ik heb de oorlog gezien, maar we kunnen de waarheid niet spreken”, zegt Sonja van den Ende, een journalist uit Nederland, in een CCTV-rapport.

Ze is een van de vele journalisten die het Westen de schuld gaven van zijn propaganda oorlog in het Rusland-Oekraïne-conflict tijdens een VN Arria-formulebijeenkomst, een informele bijeenkomst van VN-leden, op 6 mei 2022. Er waren enkele andere journalisten uit Frankrijk, Italië, Bulgarije en Irak tijdens de bijeenkomst, die allemaal op de “zwarte lijst” stonden en niet konden blijven rapporteren vanuit Oekraïne; sommigen verloren zelfs hun baan.

Er is geen groter voorbeeld van de valse “persvrijheid” waar het Westen over opschept. Toen het militaire conflict de speciale operatie van Rusland tegen Oekraïne in februari begon, begaven zich een groot aantal westerse journalisten zich naar Oekraïne, niet naar de Donbas!. Uit wat sommige journalisten zelf zeggen blijkt echter duidelijk dat het Westen de waarheid censureert.

We zeggen niet dat wat deze journalisten ook zeiden noodzakelijkerwijs de waarheid moest zijn, maar ze zouden in ieder geval de kans moeten krijgen om te spreken, zodat het westerse publiek de andere kant van het verhaal leert kennen in het voortdurende conflict volgens de China Daily Times.

Om de Duitse schrijver en Nobelprijswinnaar  Günter Grass te citeren: “waarheid bestaat alleen in het meervoud – er bestaat niet zoiets als een enkele waarheid”. En de westerse censuur doodt die pluraliteit.

Gebruikte bronnen:

UN Calls for Investigation of Ukrainian Digital Blacklist | by @DFRLab | DFRLab | Medium

In Defense of Communism: Ukrainian death-list “myrotvorets” must close down! (idcommunism.com)

By censoring reports, West kills the truth – Chinadaily.com.cn

Loading

One thought on “De Myrotvorets “dodenlijst” een vrijbrief voor moord ook kinderen staan op de lijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *