Ruïnes van Azov Steel Factory tonen nazi-insignes en tekenen van NAVO-steun

 Sonja Van den Ende

 –

 8 juli 2022 

Tussen de ruïnes van de Azov Steel-fabriek. [Foto met dank aan Sonja van den Ende]

Eigenaar van fabriek, Rinat Akhmetov, zou banden hebben met de georganiseerde misdaad

[Dit artikel is geschreven door een verslaggever die bij het Russische leger in Oekraïne is ingebed. Wij zijn van mening dat als mensen de oorlog in Oekraïne willen begrijpen, ze er veel over moeten lezen, vanuit verschillende perspectieven, waaronder de Russische, om te proberen de waarheid te achterhalen over wat er voor henzelf aan de hand is. – Redacteuren]

De staalfabriek van Azov was een belangrijk propagandamiddel van de westerse media sinds het Azov-bataljon de fabriek in maart van dit jaar bezette. In het officiële verhaal waren er “goede kerels” in de fabriek, die Mariupol en zijn burgers verdedigden. De “goede kerels” gaven zich vorig jaar mei 2022 over.

Toen ik Mariupol bezocht, kreeg ik een heel ander verhaal dan de overgebleven burgers in de stad en de aanblik van de Azov Steel-fabriek, waar veel parafernalia lagen.

Wat ik zag, vooral in de catacomben die zo’n vijf tot tien verdiepingen onder de grond zouden liggen, zegt veel over wat daar moet zijn gebeurd.

Het Russische leger ruimde de eerste verdieping op zodat we daar een kijkje konden nemen. Het was ingericht en zag eruit als een militair hoofdkwartier, met (stapel)bedden. Er waren ook veel boeken, zoals Mein Kampf, en de vlaggen van Azov met het “Wolfsangel” -embleem, die werden gebruikt door de SS-bataljons “Schutz Staffel” van nazi-Duitsland.

Het Azov-bataljon, opgericht in Mariupol in mei 2014, is een Oekraïense extreemrechtse militie gevormd uit de zogenaamde Patriotten van Oekraïne en de Sociaal-Nationale Vergadering, beide geleid door Andriy Biletsky (een extreemrechtse extremist).

Gefinancierd door de oligarch Ihor Kolomoisky, die nauwe banden heeft met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, werd de militie opgericht aan het begin van de oorlog in de Donbas en heeft sindsdien de mensen in de Volksrepubliek Donetsk (DPR) geterroriseerd.

In de Volksrepubliek Loehansk (LPR) bevindt zich een soortgelijk bataljon met een andere naam, Aidar genaamd, dat ook de inwoners van de LPR terroriseert.

De verwoeste Azov Steel-fabriek. [Foto met dank aan Sonja van den Ende]
Azov Steel-fabriek, Russische watervoorzieningsvrachtwagen en ambulance. [Foto met dank aan Sonja van den Ende]

De eigenaar is een crimineel

Rinat Akhmetov was de eigenaar van de Azov Steel-fabriek. Volgens Wikipedia was hij ook een crimineel:

Rinat Akhmetov
Rinat Akhmetov [Bron: forbes.com]

In zijn documentaire en boek over de Donetsk maffiaBloemlezing, beweert de Oekraïense auteur Serhiy Kuzin dat Akhmetov in zijn vroege jaren de rol van een ‘maffia-misdadiger’ had; volgens Hans van Zon, hoogleraar Centraal- en Oost-Europese studies aan de Universiteit van Sunderland, ‘Al in 1986 waren Rinat en zijn broer Igor betrokken bij criminele activiteiten.’ Het boek wordt verwijderd op Amazon, ook de documentaire wordt verboden, op verzoek van de Oekraïense en de Amerikaanse regering. Uitgegeven in een WikiLeaks diplomatiek telegram, vertelde Volodymyr Horbulin, een van Oekraïnes meest gerespecteerde beleidsstrategen en voormalig presidentieel adviseur[s], de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne op 3 februari 2006 aan de Amerikaanse ambassadeur John Herbst dat de Partij van de Regio’s van Akhmetov een ’toevluchtsoord’ is. voor op Donetsk gebaseerde gangsters en oligarchen’ en noemde Akhmetov de ‘peetvader’ van de Donetsk-clan. In 2006-2007 en 2007-2012 was Akhmetov lid van de Oekraïense Verchovna Rada (parlement) voor de Partij van de Regio’s.”

Uit nieuw bewijs blijkt dat Akhmetov veel van zijn geld in Nederland – een witwasparadijs – heeft geïnvesteerd in een houdstermaatschappij genaamd Metinvest BV

Grafische gebruikersinterface, tekst, applicatie, e-mail Beschrijving automatisch gegenereerd
Ingeschreven in Nederland bij de Kamer van Koophandel. [Bron: bloomberg.com]

Afgelopen vrijdag hield de Nederlandse premier Mark Rutte zijn wekelijkse persconferentie en zei hij tot ongenoegen van andere parlementariërs en het Nederlandse volk expliciet dat Nederland (hij bedoelt waarschijnlijk zichzelf) er alles aan moet doen om Rusland te vernietigen.

Een persoon in een pak Beschrijving automatisch gegenereerd met gemiddeld vertrouwen
Mark Rutte [Bron: themoscowtimes.com]

Waarom zegt hij zulke dingen? Nederland heeft nooit onder het communisme geleefd en heeft sinds de tijd van tsaar Peter de Grote altijd goede betrekkingen met Rusland onderhouden. Ik kan maar één conclusie trekken: Nederland heeft samen met de VS en het VK te veel financiële belangen in Oekraïne.

We weten al van de ‘vuile’ zaken van de VS, met name de familie Biden, Rosneft en de gasovereenkomsten. Het VK is een bolwerk van weggelopen Russische oligarchen, waarvan velen samenzweren tegen de huidige regering van president Poetin. Ze hebben grote rijkdommen naar het VK gebracht en herenhuizen opgekocht in het hart van Londen.

Het VK heeft een instituut genaamd staatsmanschap gelegen in het hart van Londen, dat is aangesloten bij de MI-5/6 en plannen maakte voor de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne.

Grafische gebruikersinterface Beschrijving automatisch gegenereerd met gemiddeld vertrouwen
Het Institute for Statecraft in Londen, VK. [Bron: statecraft.org.uk]

Het instituut sponsorde de (Syrische) Witte Helmen en de zogenaamde oprichter James LeMesurier, een ex-Brits speciaal commando die onder verdachte omstandigheden in Turkije werd vermoord. De Witte Helmen hadden het uiterlijk van een humanitaire organisatie, maar hielpen ISIS en andere groepen bij het omverwerpen van de regering van Bashar al-Assad.

Op 11 juli 2016 bezochten vijf Oekraïense functionarissen het VK. In officiële documenten worden ze beschreven als ‘reserveofficieren’, maar in de ontwerpaanvraag voor het ministerie van Defensie worden ze beschreven als een ‘Oekraïens Special Forces-team’.

In de aanvraag staat verder dat ze tijdens een reeks ontmoetingen met hun Britse collega’s onschatbare informatie hebben verstrekt over hoe ze omgingen met Russische militaire operaties in Oost-Oekraïne.

In interviews die in de zomer van 2016 werden gehouden, beschreef de Oekraïense Special Forces hun operaties achter vijandige linies in de door separatisten gecontroleerde Donbas-regio, waaronder gerichte moorden en vernietiging van infrastructuur. Zien Binnen de geheime oorlog in Oekraïne (vice.com).

Dit is een uitstekend voorbeeld van de directe rol van het VK in de oorlog in Oost-Oekraïne en poging tot vernietiging van Rusland, wat het verlies van de unipolaire status van het Westen bedreigt.

De verbinding tussen Azov en de NAVO

In Mariupol zijn veel aanwijzingen te vinden over de verbinding tussen de NAVO en het Azov-bataljon.

Een paar weken geleden was ik in Mariupol, in een van de militaire vertrekken, waar Azov-propaganda werd bewaard, alles over nazi-literatuur, vlaggen en emblemen. Er waren zelfs identiteitsbewijzen van een Duitse ambassademedewerker en een Canadese generaal, zoals ik in mijn vorige artikel schreef.

Een afbeelding met tekst, binnen, rommelig Beschrijving automatisch gegenereerd
[Bron: Foto met dank aan Sonja Van den Ende]

In de Azov Steel-fabriek, het militaire hoofdkwartier van Azov, vond ik meer bewijs: foto’s met namen van de strijders, vlaggen, kleding, medicijnen en ‘zelfgeschreven’ instructies van NAVO-commandanten.

De rotting van dode lijken was overal te ruiken – in de catacomben maar ook daarbuiten. De dag dat ik er was was een warme dag, boven de 30 graden Celsius (ongeveer 96 graden Fahrenheit). In de catacomben heb ik het bewijs gefotografeerd zodat er geen misverstand kan bestaan ​​dat het Azov-regiment een nazi-bataljon is. Het Westen probeert verwoed – maar kan dit niet – ontkrachten in allerlei mediaberichten.

Een blikje bier op de grond Beschrijving automatisch gegenereerd met weinig vertrouwen
Voedsel voor de militanten in de Azov Steel-fabriek. [Foto met dank aan Sonja van den Ende]

NAVO-verbinding?

Het Russische ministerie van Defensie meldde dat Svyatoslav Palamar, een plaatsvervangend commandant van het Azov-bataljon, en Serhiy Volynsky, de commandant van de 36th Marine Brigade van de Oekraïense strijdkrachten, werden verplaatst naar Rusland.

De Amerikaanse generaal Eric Olson, een Britse luitenant-kolonel en vier militaire instructeurs van de NAVO zouden zich ook hebben overgegeven in de Azov Steel-fabriek in Mariupol. Deze informatie moet nog worden geverifieerd, wat ik nog niet heb kunnen doen. Volgens de officiële Amerikaanse media is generaal Eric Olson met pensioen. Maar we kunnen de Amerikaanse media natuurlijk niet vertrouwen.

Heeft Rusland de Amerikaanse admiraal Eric Olson gevangengenomen in Azovstal?!
Niet-geverifieerde foto van de Amerikaanse generaal Eric Olson in de Azov Steel-fabriek. [Bron: techarp.com]
Tekst, letter Beschrijving automatisch gegenereerd
Een notitieboekje met een zelfgeschreven notitie van NAVO-commandanten gevonden in de Azov Steel-fabriek. [Foto met dank aan Sonja van den Ende]

CovertAction Magazine wordt mogelijk gemaakt door abonnementenorders en donaties van lezers zoals jij.

Wanneer u doneert aan CovertAction Magazine, ondersteunt u onderzoeksjournalistiek. Uw bijdragen gaan rechtstreeks naar het ondersteunen van de ontwikkeling, productie, redactie en verspreiding van het tijdschrift.

CovertAction Magazine ontvangt geen bedrijfs- of overheidssponsoring. Toch zijn we vastbesloten om compensatie te bieden voor schrijvers, redactionele en technische ondersteuning. Uw steun helpt deze vergoeding te vergemakkelijken en het kaliber van dit werk te vergroten.

Maak een donatie door op het donatielogo hierboven te klikken en voer het bedrag en uw creditcard- of bankpasgegevens in.

CovertAction Institute, Inc. (CAI) is een 501(c)(3) non-profitorganisatie en uw gift is fiscaal aftrekbaar voor federale inkomstendoeleinden. Het belastingvrije ID-nummer van CAI is 87-2461683.

Wij danken u hartelijk voor uw steun.


Disclaimer: De inhoud van dit artikel is uitsluitend de verantwoordelijkheid van de auteur(s). CovertAction Institute, Inc. (CAI), inclusief de raad van bestuur (BD), redactieraad (EB), adviesraad (AB), personeel, vrijwilligers en haar projecten (inclusief CovertAction Magazine) zijn niet verantwoordelijk voor eventuele onnauwkeurige of onjuiste verklaringen in dit artikel. Dit artikel geeft ook niet noodzakelijk de opvattingen weer van de BD, de EB, de AB, personeel, vrijwilligers of leden van haar projecten.

Verschillende standpunten: CAM publiceert artikelen met verschillende gezichtspunten in een poging een levendig debat en doordachte kritische analyse te voeden. Voel je vrij om commentaar te geven op de artikelen in het commentaargedeelte en/of je brieven te sturen naar de Editors, die we zullen publiceren in de kolom Brieven.

Auteursrechtelijk beschermd materiaal: Deze website kan auteursrechtelijk beschermd materiaal bevatten waarvan het gebruik niet altijd specifiek is toegestaan ​​door de eigenaar van het auteursrecht. Als liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk, opgericht in de staat New York, stellen we dergelijk materiaal beschikbaar in een poging het begrip van de problemen van de mensheid te vergroten en hopelijk te helpen bij het vinden van oplossingen voor die problemen. Wij zijn van mening dat dit een ‘redelijk gebruik’ is van dergelijk auteursrechtelijk beschermd materiaal zoals bepaald in sectie 107 van de Amerikaanse auteursrechtwet. U kunt meer lezen over ‘redelijk gebruik’ en de Amerikaanse auteursrechtwet aan het Legal Information Institute van de Cornell Law School.

Opnieuw publiceren: CovertAction Magazine (CAM) verleent toestemming om CAM-artikelen te cross-posten op internetsites van non-profitorganisaties, zolang de bron wordt vermeld samen met een hyperlink naar het origineel CovertAction Magazine artikel. Laat het ons ook weten op info@CovertActionMagazine.com. Voor publicatie van CAM-artikelen in gedrukte of andere vormen, inclusief commerciële internetsites, kunt u contact opnemen met: info@CovertActionMagazine.com.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met deze voorwaarden hierboven.


Over de auteur

Sonja Van den Ende

Sonja is een freelance journalist uit Nederland die onder andere over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland heeft geschreven.

Sonja is te bereiken op: sonjavandenende@gmail.com.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *