De door schandalen geteisterde premier Mark Rutte belichaamt hypocrisie van de wereldwijde heersende elite

By Sonja Van den Ende Origineel in het Engels op: Netherland’s Scandal-Ridden Prime Minister Mark Rutte Embodies Hypocrisy of Global Ruling Elite | CovertAction Magazine

“Koning van soberheid” bevordert fiscaal conservatisme voor iedereen behalve Oekraïners

De centrumrechtse regering van Mark Rutte onderscheidt zich van haar Europese tegenhangers door haar standvastige anti-Russische beleid en trouw aan de corrupte regering van Oekraïne.

In het tijdperk van de Napoleontische oorlogen speelde de Russische tsaar Alexander een centrale rol in het herstel van Nederland als soevereine natie door de Fransen te helpen verdrijven.

Maar vandaag steunt de Nederlandse regering, onder leiding van premier Rutte van de centrumrechtse Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), Oekraïne in zijn oorlog tegen Rusland en hekelt de Russen op alle fronten waar het maar kan.

Meer zelfs dan veel van zijn Europese collega’s.

De harde anti-Russische houding van Rutte komt het Nederlandse volk niet ten goede, aangezien de oorlog in Oekraïne bijdraagt aan stijgende energieprijzen en inflatie. Hoe lang de Nederlanders deze situatie nog zullen tolereren, is nog maar de vraag.

Prime Minister Mark Rutte [Source: telegraph.co.uk]

Als voormalig HR-manager die elke dag naar het werk fietst, overtrof Rutte in augustus 2022 Ruud Lubbers (1982-1994) als langst dienende premier in de Nederlandse geschiedenis. Ruttes bekende fiscale conservatisme – Europese wetgevers beschouwen hem als de ‘koning van soberheid’ – is opmerkelijk verdwenen als het om Oekraïne gaat.

Dutch nurses, farmers and teachers protest wage cuts under neo-liberal program of Prime Minister Mark Rutte. [Source: nytimes.com]

In een toespraak voor het Oekraïense parlement in mei, waarin hij de Russische agressie en misdaden aan de kaak stelde, pochte Rutte dat Nederland antitank- en luchtafweermaterieel naar Oekraïne had gestuurd, samen met gepantserde houwitsers en andere militaire wapens.

Maar Rutte is niet zo gul geweest met zijn eigen mensen.

Afdeling van de Britse inlichtingendienst?


Er is enige legitieme zorg dat Nederland onder leiding van Rutte evolueert naar een buitenpost van de Britse inlichtingendienst. Dat komt doordat organisaties die ervan worden verdacht banden te hebben met Britse inlichtingendiensten, zoals Bellingcat en de Witte Helmen, nu hun hoofdkwartier in Nederland hebben.

De Oekraïense oligarch Rinat Akhmetov, eigenaar van Azov Steel Factory, houdt ook zijn hoofdkantoor in Nederland.

Rinat Akhmetov [Source: steelguru.com]

In een documentaire en boek getiteld Donetsk Mafia: Anthology, beweert de Oekraïense auteur Serhiy Kuzin dat Akhmetov in zijn vroege jaren de rol van een ‘maffia-misdadiger’ had. Hans van Zon, hoogleraar Centraal- en Oost-Europese studies aan de Universiteit van Sunderland, zei dat “Rinat en zijn broer Igor al in 1986 betrokken waren bij criminele activiteiten.” Natuurlijk zijn het boek en de documentaire niet meer beschikbaar op internet.

Rinat Akhmetov (former) owner of the Azov Steel Factory in Mariupol, DPR. [Source: mronline.org]

Uit nieuw bewijs blijkt dat Akhmetov veel van zijn geld in Nederland – een witwasparadijs – heeft geïnvesteerd in een houdstermaatschappij genaamd Metinvest B.V. Dit is een nepbedrijf dat in Nederland is geregistreerd.

Een deel van de Metinvest-groep is de Illich Steel Factory, die werd vernietigd zoals de Azov Steel Factory.

Metinvest Group is een geïntegreerde groep van Oekraïense staal- en mijnbouwbedrijven die elke schakel van de waardeketen beheert, van mijnbouw en verwerking van ijzererts en kolen tot het maken en verkopen van halffabrikaten en afgewerkte staalproducten. Het is opgericht op 6 juni 2006. [Bron foto: Kamer van Koophandel Kamer van Koophande]

Akhmetov is een grootaandeelhouder van Metinvest Group en is sinds 2013 algemeen directeur; Yuriy Ryzhenkov is een Young Global Leader bij het World Economic Forum (WEF). WEF CEO Klaus Schwab zei enige tijd geleden trots dat hij bijna elke regering [in het Westen] onder zijn controle heeft.

Yuriy Ryzhenkov [Source: metinvestholding.com]
Klaus Schwab [Source: time.com]

Nederlanders moeten de oorlog winnen – democratie is verdoemd

Mark Rutte zei tijdens een recente wekelijkse persconferentie meerdere keren dat Nederland in oorlog is met Rusland en dat “wij Nederlanders” de oorlog moeten winnen.

Mark Rutte with Volodymyr Zelensky in July 2022. [Source: president.gov.ua]

Op 6 april 2016 hield Nederland een referendum over de ratificatie van de associatieovereenkomst met Oekraïne, die tot doel had de banden tussen de twee landen aan te halen. Het Nederlandse volk stemde NEE. Maar de regering van Rutte ging hoe dan ook door met de overeenkomst – en toonde minachting voor democratie in overeenstemming met zijn neoliberale economische programma’s die vooral de rijken ten goede komen.

Wanhopige poging om legitimiteit te behouden te midden van financieel schandaal


Nederlanders hebben aanzienlijke investeringen in Oekraïne – daar zijn minstens 315 Nederlandse bedrijven actief.

De ‘koning van de soberheid’ weet echter heel goed dat hij niet zomaar de oorlog kan verklaren; dit is niet toegestaan onder de Nederlandse grondwet, noch onder het internationaal recht.

[Source: euromaidanpress.com]

Het is echter duidelijk dat Rutte en andere leiders zoals hij zich hechten aan de Oekraïense zaak en de Russofobie-kaart spelen in een wanhopige poging om de legitimiteit van de vervallende neoliberale orde te handhaven en de aandacht af te leiden van hun eigen corruptie en wanbeheer.

Naast de ‘koning van de soberheid’ staat Rutte ook bekend als ‘Teflon Mark‘ vanwege zijn vermogen om schandalen te ontwijken, waaronder een waarin duizenden jonge gezinnen in de schulden en wanhoop werden gestort nadat ze ten onrechte waren beschuldigd van kinderbijslagfraude.

In 2019 werden leden van het kabinet Rutte beschuldigd van het inhouden van belastingen en ontstond er een schandaal in de Tweede Kamer. Rutte probeerde te beweren dat er “niets vreemds of ongepasts” gebeurde toen zijn ministers collectief besloten om feiten en informatie over het belastingschandaal niet volledig aan de Tweede Kamer te presenteren.

Ondertussen werd minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra vermeld in de Pandora Papers om verborgen eigenaren van offshorebedrijven te ontmaskeren. Volgens Trouw, Het Financiële Dagblad en Investico had hij jarenlang belangen in een brievenbusbedrijf op de Britse Maagdeneilanden.

Wopke Hoekstra [Source: government.nl]

Dit is een goed voorbeeld van de corruptie in Nederland die steeds meer verweven lijkt te zijn met die van Oekraïne, gezien de nauwe betrekkingen die tussen beide landen zijn ontstaan.

Nederland staat op de achtste plaats in de Financial Secrecy Index 2021 (FSI) van de meest geheime landen ter wereld op het gebied van financiële dienstverlening en witwassen. Nederland staat bekend als belastingparadijs voor bedrijven en er vloeien jaarlijks miljarden euro’s aan winst door het land. Volgens de laatste cijfers uit 2021 telt Nederland maar liefst 15.000 ‘bijzondere financiële instellingen’ (bfi’s), zogenaamde brievenbusmaatschappijen, die door buitenlandse multinationals worden gebruikt om jaarlijks €4.000 miljard door Nederland te vervoeren.

De oprichting van Bellingcat in het VK en de connectie met Nederland


In 2014, direct na de ramp met MH17 – de crash van een Nederlands vliegtuig boven Oost-Oekraïne waarbij 298 burgers omkwamen – richtte een voormalig blogger en journalist genaamd Eliot Higgins het zogenaamde onderzoeksonderzoeksplatform Bellingcat op met de hulp van MI5 en MI6.

Bellingcat founder Eliot Higgins. [Source: reuters.com]

Dit platform startte het onderzoek naar de ramp met MH17 en kwam al snel tot de conclusie, zonder ‘hard bewijs’, dat Rusland het vliegtuig vanuit de lucht had neergeschoten. Aanzienlijk bewijs wijst in feite op Oekraïne als de boosdoener. Veelbetekenend was dat de milities in de Donbas in 2014 nog niet eens militair werden ondersteund door Rusland, zoals ze nu in de speciale operatie zitten.

De steun van Oekraïne voor de illegale staatsgreep van de EU in Syrië (die gelukkig is mislukt) wijst op een verband met MI5 of MI6 en met een instelling genaamd het Statecraft Institute, waar plannen werden bedacht voor de staatsgrepen in Syrië en Oekraïne.

Op 11 juli 2016, toen vijf Oekraïense functionarissen het VK bezochten, beschreven officiële documenten hen als ‘reserveofficieren’, hoewel ze in de ontwerpaanvraag voor het ministerie van Defensie worden beschreven als een ‘Oekraïens Special Forces-team’.

Bellingcat is geen journalistiek onderzoeksbureau maar het spionagebureau van de Europese Unie (EU). Sinds 2018 wordt de Bellingcat website beheerd door Stichting Bellingcat, een Nederlandse stichting.

Het wordt gefinancierd door de familie Brenninkmeijer, een rijke familie uit Nederland (C&A), samen met de Open Society Foundation van George Soros, de Nationale Postcode Loterij en de Sigrid Rausing Trust.

Brenninkmeijer family. [Source: alchetron.com]

Bellingcat ontving een geldprijs van € 500.000 van de Nationale Postcode Loterij van Nederland; Met dit geld heeft het in 2019 een nieuw kantoor in Den Haag geopend. Bellingcat verplaatste het hoofdkantoor echter naar Amsterdam.

Het geld van de stichting wordt waarschijnlijk witgewassen in Amsterdam Zuidoost, een wijk met lege kantoorpanden, alleen brievenbussen.

Foto: George Soros – Wikipedia

[Source: bellingcat.com]

Andere organisaties die verband houden met de Britse connectie – inlichtingen MI5/MI6 – EU Bellingcat, is de voormalige (Syrische oorlog) Witte Helmen-organisatie, een pseudo-hulporganisatie opgericht door het VK. De CEO was James Le Mesurier die, nadat de EU en het Westen de oorlog in Syrië hadden verloren, niet langer “nuttig” was en onder mysterieuze omstandigheden in Turkije van “het balkon gevallen was”, waarbij velen geloofden dat hij werd vermoord.

[Source: wired.com]

Verklaring van een voormalig lid van de witte helm


“Mijn naam is Abdulhadi Kamil. Mijn vader is Ahmat Kamil en ik ben 26 jaar oud.

Ik werkte voor de “witte helmen” sinds mei 2013 – 2019

Ik dacht eerst dat het een civiele hulporganisatie was. Toen kreeg ik te horen dat ik betaald zou worden om als acteur op te treden.

Ik was erbij toen ze hun video opnamen in de wijk Salah al-Din, Aleppo. Er was een brandende bus (zelf in brand gestoken door de witte helmen), naast het gebouw waren kinderen. Maar het was allemaal nep. Kinderen wachtten op ons om hen zogenaamd te helpen, maar ze waren niet gewond of in nood, huurden kindacteurs in, ze hadden allemaal make-up op hun gezicht en handen, bloed en zogenaamd puin van bombardementen waren opgeschilderd, bombardementen die niet gebeurd. We zouden de kinderen hebben geholpen en een andere groep mensen werd ook geholpen (vermoedelijk) in de kelder van het gebouw.

Dit is wat ik zag, ik weet dat sommige scènes werden gefilmd in het Bustan al-Qasr-gebied. We waren constant in de stemming. Onder ons waren veel mensen die met militanten werkten (al-Queda, al-Nusra, Fatah-as-Sham). Ze namen deel aan het “maken” van de video op het “al-Mashan”-plein, video’s die viraal gingen, bij CNN, Al-Jazeera, BBC, enz”.

Deze verklaringen beschrijven het belang van de Witte Helmen bij het misleiden van het westerse publiek over de oorlog in Syrië – in een tactiek die wordt herhaald met betrekking tot Oekraïne.

Nederland staat alom bekend om zijn liberale cultuur en vooruitstrevend drugsbeleid, maar transformeert zichzelf onder Mark Rutte snel in iets heel anders. Een totalitaire staat en bovenal een corrupte staat waar de elite rijk wordt, drugs moorden aan de orde van de dag zijn en de bevolking in de armoede wordt gedreven! Deze waanzin moet stoppen!

Volg mij op:

Sonja van den Ende (vk.com)

Twitter: sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

YouTube: sonja vandenende – YouTube

[dntplgn]  

Loading

3 thoughts on “De door schandalen geteisterde premier Mark Rutte belichaamt hypocrisie van de wereldwijde heersende elite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *