NAVO had plannen voor een preventieve aanval op Rusland met behulp van de dekmantel van een door Frankrijk geleide marine-oefening in de Middellandse Zee

Door Sonja Van den Ende origineel verschenen: NATO Had Plans for a Preemptive Strike on Russia Using the Cover of a French-Led Naval Exercise in the Mediterranean | CovertAction Magazine

Nieuw commando centrum van het Amerikaanse leger in Wiesbaden om de oorlogssteun aan Oekraïne te coördineren. [Bron: stripe.com]

Onthullingen onderstrepen de leugens achter de bewering van de VS regering onder Biden dat de Russische invasie van Oekraïne niet was uitgelokt

POLARIS 21 was een grootschalige Franse marine-oefening in de Middellandse Zee die plaatsvond van 18 november tot 3 december 2021, voor het eiland Corsica tussen Frankrijk en Spanje.

Officieel was het doel van de training om de capaciteiten van de zee- en luchtelementen te testen om toekomstige oorlogen het hoofd te bieden, met behulp van de nieuwste systemen en marineschepen om tactieken te ontwikkelen.

Het scenario van de oefening – met deelname van 23 schepen, één onderzeeër, 65 vliegtuigen en 6.000 personeelsleden uit zes NAVO-landen, waaronder de VS – was, om de geallieerden in staat te stellen de controle over de Middellandse Zee te behouden in het geval van een dreiging van de Russische luchtmacht en marine.

Journalisten zijn in het bezit gekomen van documenten met gedetailleerde plannen van de NAVO-coalitie om de POLARIS-oefening te gebruiken om een Franse luchtmacht aanvalsgroep te sturen om preventief Rusland aan te vallen in het geval van een Russische invasie van Oekraïne, de invasie die de VS en de NAVO bezig waren met het provoceren ervan. Het VK (Engeland) heeft een overeenkomst getekend met Oekraïne die het toegang verleent tot marinebases in Oekraïne die kunnen worden gebruikt om de Russische Federatie aan te vallen.

Frans vliegdekschip Charles de Gaulle, van waaruit een preventieve NAVO-aanval zou worden uitgevoerd. [Bron: wikipedia.org]

Volgens Slavisha Batko Milacic, volgens een artikel in de Global Village Space, werd de POLARIS 21-oefening voor de Russische Federatie een signaal van de echte voorbereiding van de NAVO en het begin van de vijandelijkheden tegen Rusland – zoals ook gebeurde toen een grootschalige militaire operatie van de VS en de NAVO regimewisseling in Libië Operatie Odyssey Dawn volgde op twee NAVO-lucht-zee oefeningen (Baltops-2010 en Frisian Flag-2010)!

Gevechts vliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht die deelneemt aan de oefening Frisian Flag voorafgaand aan de lancering van Operatie Odyssey Dawn boven Libië. [Bron: Northernskiesaviation.com]

Plannen voor Defender Europe 21 en regimeverandering

De POLARIS 21-oefening werd uitgevoerd in samenwerking met de oefening DEFENDER EUROPE 21 van het Amerikaanse leger Europa-Afrika commando.

Het werd opgericht onder de veronderstelling dat Rusland een agressormacht was zoals de nazi’s, hoewel het de Sovjet-Unie was die de nazi-invasie in de Tweede Wereldoorlog had weerstaan.

Het is misschien veelbetekenend dat het hoofdkwartier van het bevel van het Amerikaanse leger Europa-Afrika voor het zogenaamde “Oostfront” zich in Wiesbaden, Duitsland bevindt, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog het hoofdkwartier was van de nazi-Wehrkreis XII.

[Source: janes.com]

Vanuit Russisch oogpunt is de speciale militaire operatie in Oekraïne noodzakelijk in het licht van een mogelijke preventieve aanval door de NAVO – in combinatie met het feit dat de NAVO Kiev wilde gebruiken als basis voor het voeren van een oorlog tegen de Russische Federatie.

Oekraïne is nu heel duidelijk geëvolueerd naar een proxy-oorlog. Het doel van het Westen is om de regering van Poetin omver te werpen, passend bij het patroon van eerdere militaire interventies tegen nationalistische regimes in Libië, Oekraïne, Syrië en Irak.

Zou Poetin de volgende kunnen zijn? De brute moord door de Amerikaanse en westerse volmachten Muammar Gaddafi, de democratisch gekozen leider van Libië, vermoord door het Westen, net na de NAVO-oefeningen Baltops-2010 en Frisian Flag-2010, waarna de VS en de NAVO Libië volledig vernietigden. [Bron: groundview.org]

In Syrië had Rusland de soevereiniteit van de legitieme regering van president Bashar al-Assad gesteund, terwijl de VS en de EU verschillende jihadistische groepen steunden, zoals al-Qaeda, al-Nusra en uiteindelijk ISIS, in het Arabisch DAESH genoemd – de samensmelting van alle terroristische groepen.

Wikipedia meldde dat 26 NAVO-leden deelnamen aan de Defender-Europe 21, een militaire oefening onder leiding van het Amerikaanse leger, inclusief operaties in de Baltische staten die tot maart duurden. Deze maand nemen 14 NAVO-landen deel aan een vervolgoefening, Steadfast Noon, bedoeld om vliegtuigbemanningen te trainen in het omgaan met thermonucleaire bommen.

Tijdens deze zogenaamde oefeningen verondersteld de NAVO de bereidheid van Poetin om kernwapens te gebruiken – hoewel Rusland op hoog nucleair alarm werd geplaatst vanwege de zware provocatie van de VS en de NAVO eigenlijk zijn het de Amerikaanse leiders degenen die vaker met een nucleaire oorlog dreigden.

In 2019 trok de regering-Trump zich terug uit het INF-verdrag (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty) dat een limiet oplegde aan de inzet van Amerikaanse en Russische strategische kernkoppen.

Foto: [Source: search.yahoo.com]

Ronald Reagan en Mikhail Gorbatsjov ondertekenen het INF-verdrag in betere tijden in 1987. [Bron: nytimes.com]

Dit was een goed voorbeeld hoe Amerikaanse leider geen diplomatiek engagement willen maar een nieuwe Koude Oorlog voeren die nu helaas “heet” geworden is.

Volg mij op: Sonja van den Ende (vk.com)

Twitter: sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

YouTube: sonja vandenende – YouTube

[dntplgn]

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *