Op 2 mei herdenkt Rusland de moorden in het vakbondshuis in Odessa van 2014 maar Oekraïne en het Westen zijn stil over deze criminele daad

2 Mei, Odessa 2016 en 2017, het Azov bataljon en de gewone politie/militie staan paraat. De politieke partij Pravdy Sektor stond ook klaar voor een tegenaanval op de nabestaanden, die deze gruwelijke dag herdachten waar veel van hun kinderen omkwamen! Foto’s: Sonja van den Ende, bewerking: Mirjam©Photo

Op 2 mei 2014 vond er de grootste misdaad plaats sinds de onafhankelijkheid van Oekraïne, de moord in het vakbondshuis in Odessa. Ik was daar op 2 mei in 2016 en 2017 sprak met nabestaanden en was een getuige van hoe Oekraïne toen al veranderd was in een fascistische staat, in ieder geval in Odessa!

 Op 2 mei 2016 en 2017 was ik namens een stichting “Mothers for Odessa” (moeders van de nabestaande vermoorde burgers) uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Odessa om de gruwelijke gebeurtenissen van 2 mei 2014 te herdenken en te rapporteren. In het vakbondshuis werden minstens 48 burgers levend verbrand, toen zij de fascisten probeerden te stoppen, die aangestuurd werden door de toenmalige regering o.l.v. de toenmalige oligarch President Porochenko, die probeerde daar een zogenaamde revolutie uit te roepen en het vakbondsgebouw te bezetten. Zij gooiden benzine naar binnen en staken dit aan, terwijl zij wisten dat er nog mensen in het gebouw aanwezig waren, die zijn toen levend verbrand!

Op de ochtend van 2 mei 2017 waren de fascisten van Pravdy Sektor en Svoboda al actief en hielden op verschillende straathoeken en pleinen in Odessa een herdenkingsbijeenkomst. Hun boodschap was eenvoudig en agressief: dood aan Moskou en Rusland, dood aan alle Russen, en maakte allerlei discriminerende opmerkingen over Russen en/ook voorbijgangers, ook tegen mij. Nieuw voor mij was destijds de steun van religieuze leiders van verschillende kerken. Nu zijn Russische priesters verboden in de kerken van Oekraïne en worden gemarteld en gevangen gezet!

Foto: Priester met de fascistische vlag van Pravdy Sektor, Sonja van den Ende

Pravdy Sektor en Svoboda voorlopers van het huidige regime in Kiev

Pravdy Sektor is een coalitie van extreemrechtse Oekraïense nationalistische organisaties. Het ontstond in november 2013 als een rechtse, paramilitaire confederatie van verschillende ultranationalistische organisaties tijdens de Euromaidan coup d’état georkestreerd door de VS en EU in Kiev, waar straatvechters van de Pravdy Sektor partij deelnamen aan het molesteren van de politie en vreedzame burgers. De EU en VS ontkennen tot op de dag van vandaag dat het neonazi’s en fascisten zijn en ondersteunen tot op de dag van vandaag rechtsradicalen in Oekraïne. Het Azov regiment was al aanwezig in 2016 en 2017 in Odessa en natuurlijk op het slachtveld in Kiev. Het bataljon is nauw verwant met Pravdy Sektor!

Svoboda speelde een rol, net als de Pravdy Sektor een grote rol bij de Oekraïense revolutie van 2014 en de Euromaidan coup d’état, zij waren de aanstichters, met behulp van de EU en de VS van de zogenaamde revolutie, wat niets anders was dan een fascistische coup d’état gesteund door het Westen, die tot de dag van vandaag ontkennen dat deze groeperingen neonazi’s zijn en ondersteunen hen en andere groepen zoals het Azov en Aidar met geld en wapens om tegen de Russen te vechten!

Svoboda en Pravdy Sektor hebben herdenkingen georganiseerd ter ere van de Oekraïense nationalistische leider Stepan Bandera en het Oekraïense opstandelingenleger (UPA). Bandera leidde de OUN-B-vleugel van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten in haar strijd tegen de Sovjets en later de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog om een onafhankelijke Oekraïense staat te stichten, de UPA, opgericht door OUN-B, voerde etnische zuiveringen door op Joden, Polen e.a., waaronder de moordpartijen op Polen in Wolhynië en Oost-Galicië.

Foto: Slachtoffers van de UPA, in Lipniki, Polen, in 1943. Slachtingen op Polen in Wolhynië – frwiki.wiki

Een film die de haat toont van Oekraïners tegen Polen en Joden. Veel Oekraïners waren de helpers van SS-bataljons in de Tweede Wereldoorlog waarbij Joden en Polen omkwamen. Nazi-collaborateur Stephan Bandera is de held van het moderne Oekraïne, een nazi die zich na de Tweede Wereldoorlog verstopte in München, Duitsland, zijn standbeeld staat in Kiev en wordt nog steeds aanbeden en Bandera vereerd als een held!
Het jaar is 1939, net voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in een klein dorpje in Wolynië dat werd bewoond door Oekraïners, Polen en joden.

Oekraine in 2023

De aanloop naar de huidige situatie en het bloedige conflict wat we nu zien in de Donbas en Oekraïne is een escalatie van de gebeurtenissen terug te voeren naar 2014, de coup d’état in Kiev van het Westen die de rechtsradicalen ondersteunde in Oekraïne, deze rechtsradicalen of fascisten die tot 1991 een sluimerende ondergrondse organisatie was, net als veel landen in het Oost-Europa, m.n. de Baltische Staten en Polen. Ik heb daar al uitvoerig over geschreven. De Baltische Staten, Polen en Oekraïne zijn de meest fascistische landen in Europa, deze ideologie dat zich als een vuur verspreiddoor heel Europa, of liever gezegd weer opleeft! Aangewakkerd en aangemoedigd door de huidige leiders Europese en VS leiders!

Waar weldenkende mensen beschuldigd worden van fascisme, zijn het eigenlijk de leiders en media die dit zijn. Maar alles is als een spiegel, de huidige propaganda moet je spiegelen om de waarheid te zien!

Het is nu uit controle geraakt, Russofobie, discriminatie van Russen in het Westen en een nietsontziende smerige media campagne om Rusland en haar regering neer te zetten als de grootste duivels op aarde. Dit soort campagnes werden al gebruikt tegen Irak, Afghanistan, Syrië en Libië. De media is gedegradeerd tot een helaas goed geoliede propaganda machine die dag in dag uit haar haat spuwt tegen de Russen. Voorheen tegen Arabieren en daar voor Joden!

Geen één zogenaamde “betrouwbare” media in het Westen heeft de “ballen” gehad om echte journalistiek te bedrijven en de oorzaken en gevolg van de handelingen van hun regeringen bloot te leggen dit sinds het begin wan de zogenaamde “War on Terror“. In de Vietnam oorlog en in het begin van de Irak oorlog stonden mensen nog op en demonstreerde!

Nu is het een handje vol, net als wat gisteren in Amsterdam, Nederland gebeurde, waar moedige mensen demonstreerde tegen deze oorlog van het Westen tegen Rusland, deze moedige mensen worden gelabeld als rechts-radicale idioten of nog erger terroristen en worden beschuldigd met samenwerking met Rusland! Zover is het gekomen met het “vrije” Westen!

Amsterdam 30 April 2023, mensen vragen aandacht voor de moorden gepleegd in Odessa in 2014, zoals het zegt geen media aandacht, geen EU sancties, alles in de doofpot, immers het is niet belangrijk voor het Westen, mensenlevens tellen niet! Dat hebben ze nu bewezen met hun oorlog tegen Rusland. Russen tellen niet mee, ik maak bewust weer de vergelijking met de Joden en ongewensten in de tweede wereldoorlog, want het is precies hetzelfde wat ze doen! In een moderne vorm!

Foto: Natalia Vorontsova

Concluderend kunnen we zeggen dat deze oorlog van het Westen/NAVO nog lang kan gaan duren, de enigste oplossing op dit moment is de totale vernietiging van het Westen door Rusland. Klinkt erg? Ja dat doet het, maar het Westen wil dit, de regeringen geleid door de schaduw regering, zoals de wapenindustrie en de rijken der aarde, die leuke plannetjes voor henzelf hebben, stoppen niet, tenzij iemand ze stopt.

De bevolking lijkt in slaap gesukkeld, misschien moeten de duimschroeven aangedraaid worden, voedselproductie en armoede ontketenen de meeste revoluties leert de geschiedenis en ruimen de corrupte en oorlogszuchtige elites uit de weg om opnieuw te starten, net als na de tweede wereldoorlog, maar dan met betere regeringen.

De leiders van het Westen schijnen dit te willen anders zouden ze geen wapens voor vrede sturen en bereid zijn voor diplomatie en vredesonderhandelingen!

De dwaze moeders van Odessa, Sonja van den Ende | 9789402167221 | Boeken | bol.com

Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Ze is gevestigd in Moskou, Rusland.

[dntplgn]

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *