Hoe Nederland steelt van de Krim de zaak van het – gestolen Krimgoud –

Foto: Getty Images, ANP, bewerking: Mirjam©Photo

Sinds het referendum in 2014 is gehouden in de Krim, waar volgens officiele Russische statistieken 95,5% van e bevolking voor hereniging met Rusland stemde, is de houding van het Westen nog vijandiger geworden en zijn zij begonnen met het stelen van Russische bezittingen zoals het Krimgoud. Ze noemen dit sancties!

Het Allard Pierson Museum moet de Krimschatten afgeven aan de staat Oekraïne. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Hoge Raad, die op 9 juni j.l, een vonnis van het gerechtshof uit oktober 2021 bevestigde.

In 2014 kreeg het Amsterdamse museum enkele gouden kunstvoorwerpen in bruikleen van musea op de Krim

De objecten, waaronder een gouden helm, zwaardschede en veel juwelen, kwamen naar Nederland naar aanleiding van de tentoonstelling De Krim, goud en geheimen van de Zwarte Zee.

Het Allard Pierson Museum in Amsterdam besloot de voorwerpen voorlopig niet af te staan aangezien onduidelijk was wie precies als de rechtmatige eigenaar moest worden aangemerkt. De rechter bepaalde eind 2016 dat Oekraïne de Krimschatten moest krijgen. De Krimmusea op de Krim gingen echter in beroep tegen die uitspraak! Maar dit hielp niet nauurlijk!

Welk museum heeft het recht om iets wat in bruikleen is gegeven überhaupt in vraag te stellen en op eigen houtje te gaan beweren wat er onduidelijk is aan de Krim? Het heeft niets te maken met Rusland of Oekraïne, het uitgangspunt is en moet zijn de KRIM, daar komt het vandaan!

Het Allard Pierson Museum in Amsterdam heeft besloten enkele gouden kunstvoorwerpen, die het in bruikleen kreeg voor een tentoonstelling, voorlopig in bezit te houden omdat onduidelijk is wie precies eigenaar is van de voorwerpen. Zowel Russen op de Krim als de regering van Oekraïne eisen het goud op”.

De Russische minister Vladimir Medinski van Cultuur zei in 2014 dat er een rechtstreekse overeenkomst is gesloten met vier musea op de Krim maar de regering in Oekraïne stelde dat het Krim-goud Oekraïens staatseigendom was, zo is de diefstal tot stand gekomen, dat noem je witte boorden criminaliteit!

De uitspraak van de Hoge raad in Nederland, die op haar beurt gecorrumpeerd is door de Nederlandse overheid, immers veel rechters zijn VVD aanhangers schrijft het volgende:

“Hoewel de museumstukken afkomstig zijn uit de Krim en in zoverre ook als Krims erfgoed zijn te beschouwen, maken zij deel uit van het cultureel erfgoed van Oekraïne zoals deze laatste sinds 1991 als onafhankelijke staat heeft bestaan. (…) Het cultureel belang bij het behoud van de museumstukken moet als zwaarwegend openbaar belang van de Staat Oekraïne worden beschouwd.”

Volgens mij kan en mag een hoge raad of een rechtbank in Nederland zich niet bemoeien met volkeren rechtelijke aangelegenheden, dit is een zaak voor het Internationale Recht, wat al lang geleden is afgeschaft in het Westen, niet officieel natuurlijk, stel je voor!

Grote woorden over het stelen van kunstschatten, bedrijven, woningen en alle andere eigendommen van Joden en oppositie in de Tweede Wereldoorlog, maar eigenlijk doet het Westen precies hetzelfde nu tegenover de Russen. Ze stelen dure jachten, woningen, bevriezen banktegoeden etc! Omdat zij zogenaamd Oekraïne zijn binnengevallen. Het excuus in de Tweede Wereldoorlog was dat Joden, zigeuners en oppositie onderkruipsels waren en je alles met hen mocht doen, vooral flink veel stelen, dit is precies wat er nu in 2023 gebeurd en een ieder die deze parallel niet ziet is stekeblind! Foto: ABC News

Nu heeft ook de Hoge Raad zich dus over de zaak gebogen en is duidelijk dat de uitspraak van het Amsterdamse gerechtshof blijft staan. De objecten moeten hierdoor definitief overgedragen worden aan Oekraïne.

Ook in de Tweede Wereldoorlog was er een “hoge raad” die besliste of mensen afgevoerd moesten worden, gefusilleerd werden of niet. 

Tweede Wereldoorlog

De Tweede Wereldoorlog is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Hoge Raad. In de Tweede Wereldoorlog heeft de Hoge Raad niet een keer duidelijk en krachtig geprotesteerd tegen de bezetter. In ieder geval niet op een manier die zichtbaar was voor Nederlanders. Zonder protest aanvaardde de raadsheren het ontslag van hun eigen joodse president: mr. Visser. En de raadsheren tekenden de ariërverklaring.

Foto: Rechtspraak.nl

Pas in 1988 sprak toenmalig president Ras voor het eerst kritisch over de houding  van de Hoge Raad in de oorlog. President Geert Corstens zei in 2011 bij het verschijnen van een boek over de Hoge Raad in de jaren 1930 – 1950: “De Hoge Raad heeft niet de bescherming kunnen bieden, niet de inspirerende standvastigheid getoond, die de Nederlandse bevolking verwachtte. Als we terugkijken, kunnen we slechts diep bedroefd en bevangen door spijt raken over hoe het destijds verkeerd is gegaan.”

Het is 1933-1945 geworden in 2022 en Europa, nu met de grootste oorlogshitser, sinds de Tweede Wereldoorlog Amerika, collaboreert net als toen, zoals meer dan 80% van de Nederlandse bevolking met de Duitsers collaboreerde om zo te stelen van Joden en oppositieleden, nu is het de beurt van de Russen, voordat de Arabische bevolking in the “war on terror“. De hoge raad zal zich, als zij niet afgeschaft worden, weer diep moeten gaan schamen!

Duitse tanks met het ijzeren kruis rijden alweer rond in de Oekraïne, de geschiedenis herhaalt zichzelf en weer is Nederland bettrokken met een fascistisch regime, zoals altijd!

Concluderend kunnen we stellen dat het Krimgoud op de Krim terug hoort, de collectie als je het zo wil gaan spelen hoort aan de Krim Tataren, die op de Krim wonen, een etnische minderheid is en deze collectie was uitgestald in vier musea op de Krim, over o.a. de geschiedenis van de Tataren en hoort niet thuis in Oekraïne maar op de Krim waar deze mensen ook wonen.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

[dntplgn]

Loading

5 thoughts on “Hoe Nederland steelt van de Krim de zaak van het – gestolen Krimgoud –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *