Het Russische Hermitage museum in Amsterdam heet voortaan H’ART! Russenhaat ten top!

Foto: News Deeply, bewerking: Mirjam©Photo

” De Hermitage gaat vanaf 1 september 2023 verder onder de naam H’ART Museum. Ook kondigt het museum maandag nieuwe samenwerkingen aan met andere musea. Het nieuws volgt anderhalf jaar nadat Hermitage de banden had verbroken met het ‘moedermuseum’ State Hermitage Museum in het Russische Sint-Petersburg vanwege de oorlog in Oekraïne.” Staat te lezen op diverse “nieuws” sites, zoals Nu.nl of de NOS.

Het is diepe en diep droevig gesteld met de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van pers en nu ook nog met de vrijheid van kunst in de zogenaamde Westerse landen, die pochen met democratie, vrijheid voor iedereen en zelfs een “woke” campagne (de overheid) zijn begonnen.

Maar de Russen, nee dat zijn de “slechteriken” daar mag je alles mee doen, stelen, discrimineren en zelfs het gestolen geld nog weggeven, als dat gebeurd natuurlijk, dat is maar de vraag, want de EU is financieel aardig in de problemen!

Dus eeuwenoude cultuur en prachtige kunst en muziek uit Rusland allemaal opzij zetten omdat de baas niet deugt? Sporters uitsluiten? Wat een enge wereld waarin het Westen leeft!

In de berichten zelf wordt er met geen woord gerept over hoe erg het eigenlijk is voor de mensen in Rusland, zelfs de velen van de “gewone” bevolking vinden het prima, lekker stelen van de Russen.

Dan vragen velen zich af: ” Hoe kon het toch gebeuren in de Tweede Wereldoorlog, de haat, het stelen van Joden en later de massamoord”?

Nou, precies zo als we nu aanbeland zijn 2023, waar overheden de bevolking zodanig indoctrineert dat zij de Russen gaan haten net als Goebbels dat deed in 1933 tot 1945.

Vele Duitsers geloofden dat Joden en politieke oppositie onderkruipsel waren, die je mocht vernietigen het waren bijna geen mensen meer te noemen!

Natuurlijk moet er in het voormalige Hermitage een tentoonstelling komen over het slavernijverleden, maar zien jullie niet hoe dubbel dit is?

Lachend verkondigen ze de nieuwe naam voor het museum, schijnbaar schamen ze zich niet, deze zogenaamde hoogopgeleide kunst “liefhebbers”.

Europa gaat zelfs zover dat ze kunst censuren, natuurlijk doen ze dat al met boeken. Mijn boeken over Syrië en Odessa zijn nu in Nederland verboden en uit de verkoop gehaald!

Foto: Tentoonstellingen — (hermitage.nl)

Kunst en boeken onder het Nazi-regime

Ja, ik maak regelmatig deze vergelijking, niet omdat ik Joods ben, maar om te laten zien dat dit regime wat nu heerst in Nederland en vele landen in de EU en het Westen gelijkenissen heeft met het naziregime. Sommige pretenderen dat het een nieuw communisme is, maar ik vind het persoonlijk, na wat ik in de Donbas gezien meer lijken op fascisme en zo gedragen ze zich ook , de bevolking heeft het niet eens door, die slapen en wordt zoet gehouden met Woke een niet bestaand gas en klimaatprobleem. Het gasprobleem is zo op te lossen gewoon weer gas van Rusland afnemen en het klimaat? Al bij twee dagen 30 graden is er een klimaat opwarming volgens de media, absurd!

Tijdens het naziregime, dat ook in Nederland heerste, werd “joodse” kunst ” Entarte-kunst” genoemd, nu noemen ze het iets met “oorlogskunst” te doen. Maar eigen bedoelen ze en nog erger ze doen hetzelfde!

Entartete Kunst is een Duitse term die in nazi-Duitsland (1933-1945) werd gebruikt om kunst aan te duiden die niet aan de eisen van het nationaalsocialistische regime voldeed. Het betekent in het Nederlands “ontaarde kunst” (of: gedegenereerde), daarbij refererend aan de door de nazi’s wel esthetisch en moreel juist geachte kunst

Een jaar na de tentoonstelling Entartete Kunst in München organiseerde het naziregime in 1938 een andere, minder bekende tentoonstelling in Düsseldorf: Entartete Musik. De term entartet (gedegenereerd) werd ook gebruikt voor muziekstromingen als jazz (arrangementen) maar boven alles alle muziek van destijds  joodse componisten, zoals nu de Russische componisten als Tsjaikovski . ‘Nationalistische muziek’, vermoedelijk muziek met folklore-achtige elementen en die patriottische gevoelens zou kunnen losmaken, was ook verdacht (Frédéric ChopinZoltán Kodály). Al deze muziek werd in de ban gedaan. Het was voor het eerst in de mensheid dat ras bepaalde of muziek goed of niet goed was.

Nu beleven we voor de tweede keer in de mensheid dat kunst, boeken en muziek bepaald wordt door RAS. Ook het onteigenen van eigendommen, kunst, boeken en andere bezittingen!

In De plunderaars gaat Anders Rydell op zoek naar de wortels van de nazipassie voor kunst en cultuur. Die liggen in de jaren rond 1800, toen de esthetische idealen van de Romantiek vervlochten raakten met de rassentheorie, en het fundament vormden voor Hitlers nationaalsocialisme.

Na de Tweede Wereldoorlog stuitte de geallieerde Kunstbrigade op een duizelingwekkende vondst. Diep in de zoutmijnen van Altaussee werden duizenden kunstwerken van meesters als Rembrandt, Rubens en Michelangelo ontdekt: eigendommen van vervolgde Joden en Europese musea. Tevens dook er gestolen kunst op in vooraanstaande kunstinstituten en bij particulieren.

De plunderaars – Anders Rydell | Geschiedenisboeken (geschiedenis-winkel.nl)

Als deze oorlog eens voorbij is en dan bedoel ik niet de oorlog van Rusland tegen Oekraïne, maar de oorlog van het Westen tegen Rusland, want het doel van het Westen is Rusland op haar knieen te krijgen, niet alleen Poetin hoor, maar de natuurlijke rijkdommen die zijn verlokkend, het gas, mineralen, olie en Uranium. Na ettelijke jaren zullen de geleerden zich achter de oren krabben en zeggen tja we zijn iets te ver gegaan en inderdaad er zijn parallellen met het naziregime!

Het Westen speelt op de man, zoals in Syrië, Irak en Libië, maar eigenlijk zijn ze uit op het plunderen van deze landen, dus het slavernijverleden is onzin, alles om het volk zoet te houden! Ze willen Rusland beheersen en plunderen, net als in 1991.

Het is een criminele daad die Europa begaat, dit is niet de enigste daad, het volk bloedt voor de criminele daden van haar niet democratisch gekozen leiders in de EU!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

[dntplgn]

Loading

3 thoughts on “Het Russische Hermitage museum in Amsterdam heet voortaan H’ART! Russenhaat ten top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *