Een nieuw Europees reisinformatie- en autorisatiesysteem het totale totalitaire surveillance blok EU 2024!

Het nieuwe Europees reisinformatie- en autorisatiesysteem (ETIAS), begint op een tot nu toe niet nader gespecificeerde datum begin 2024! Foto’s: Getty Images, bewerking: Mirjam©Photo

Veel is er in de Westerse EU media te vinden over bijvoorbeeld China, dat zou toch een vreselijk land zou zijn, nietwaar? Bewaking systemen en zelfs zouden ze een ” Social Credit System” hebben, die de hele bevolking onderdrukt! Is dat zo? Natuurlijk kan niemand dit echt verifiëren, die niet in China geweest is, dus ook ik niet! Bekend is dat er pilots losgelaten werden op de Chinese bevolking, tijdens de COVID-19 pandemie, of dit systeem nu nog in werking is, weet ik niet en ga er ook niet over speculeren!  

Wat zogenaamde media in Nederland (EU) wel doen, is alles om China in een “kwaad” daglicht te stellen terwijl ze er eigenlijk niets van af weten! Chinese regering moedigt burgers aan om ‘verdachte personen’ te verklikken | Buitenland | NU.nl. Ze kopiëren berichten, die ze dan artikelen noemen en speculeren, net als bij hun retoriek over wat ze de oorlog in Oekraïne noemen over alles en nog wat, zonder feiten! 

ETIAS

Wat houdt dit nieuwe systeem eigenlijk in? Vroeger hadden bepaalde landen, zoals de VS, 90 dagen visumloze toegang tot de Euro-Schengenzone, maar dat gaat veranderen. Speculeren, net als bij China, hoef je niet bij de EU, het staat namelijk duidelijk beschreven op hun website. Dat noemen ze transparantie, ik zou het liever totalitaire transparantie noemen, wees gewaarschuwd! Zoals ik vroeger al tijdens mijn korte politieke carrière waarschuwde, als je niet stemt heb je ook niets te zeggen, m.a.w. als je niets doet moet je ook niet zeuren als je opeens niet meer ergens heen mag reizen! 

De juridische procedures om de ETIAS te halen, zijn in 2016 van start gegaan en het systeem zal naar verwachting in 2024 volledig operationeel zijn. De ETIAS ondergaat een gedetailleerde veiligheidscontrole van elke aanvrager om te bepalen of ze toegang krijgen tot een land in de Schengenzone.

Foto: ETIAS

ETIAS staat voor European Travel Information and Authorization System. Het is een volledig elektronisch systeem dat bezoekers toelaat en bijhoudt uit landen die geen visum nodig hebben om de Schengenzone binnen te komen. In zekere zin lijkt het op het Amerikaanse Electronic System for Travel Authorization (ESTA), dat een soortgelijk doel dient.

Inwoners van 62 landen buiten de EU (of misschien wel meer), die momenteel genieten van visumvrije bezoeken aan het Schengengebied binnen de E.U., moeten een vergoeding gaan betalen. Een online aanvraag indienen (inclusief biometrische informatie, werkervaring, medische toestand en reisschema), om vervolgens een antecedentenonderzoek door de criminelen/veiligheidsdiensten te ondergaan! Allvorens te kunnen gaan genieten van een croissant in het “woke” Parijs, een nep-bradwurst in Berlijn of een kop koffie (of drugs natuurlijk Nederland is een drugsparadijs helaas) in het peperdure Amsterdam, genietend van een LGBT parade!

Er bestaat natuurlijk al een soortgelijk systeem in de VS met een zeer vergelijkbare naam. Het heet ESTA. Wat voor een onnozele Europeaan nog futuristisch klinkt, is in de VS al realiteit. Een simpele vakantiereis naar Cuba, de aankoop van een paar sigaren, een beetje rum, zou je op een lijst kunnen brengen die normaal gesproken voorbehouden zou moeten zijn aan terreurverdachten en dergelijke.

Het betekent dat Europeanen, zoals ik, of anderen, die een Russische visum of verblijfsvergunning hebben en in Rusland wonen en werken, of gewoon Rusland-Duitsers die op bezoek gaan bij zijn familie in Rusland, bij terugkomst in zijn/haar land in Europa, de toegang geweigerd kan worden, aan de grens gestopt worden, immers Rusland en vele andere landen in de wereld worden door het totalitaire blok Europa, dat je niet eens meer met een communistsch land kan vergelijken maar eigelijk een totalitair surveillance block genoemd kan worden gestopt en “Eintritt Verboten” is dan het motto!

Dit doet en ik denk velen met mij, denken aan de koude oorlog, toen de Sovjet-staten onbereikbaar waren, ook de landen in het Warschau-pact, er waren muren, zoals in Berlijn en de Sovjet- staten stonden bekend om hun totale bewaking van haar burgers en zeker van “vreemdelingen” uit het toen nog “vrije” Westen die het gelukt was een kijkje te nemen.

Nieuwe Muren – de koude/hete oorlog in 2023

Nu beleven we de omgekeerde wereld, Europa is te vergelijken met de Sovjet-Unie, dissidenten uit Europa vluchten naar andere landen, meestal naar Hongarije, Servië of Rusland. Er worden nieuwe muren gebouwd in o.a. Finland en Polen, de Baltische Staten beleven een nieuw fascisme en daarbovenop het nieuwe ETIAS systeem.

Finland begint met de bouw van 200-kilometer lange omheining op de grens met Rusland. Finland is gestart met de bouw van een hek op de grens met Rusland. Dat meldt de Finse grenswacht. Het hek zou 200 kilometer lang worden. In 2026 moeten de werken rond zijn. Het prijskaartje van het hele project: ongeveer 380 miljoen euro.

Foto: VRT

Het is Europa die zichzelf ommuurd, al hebben de meeste onnozele Europeanen dit niet door, het EU blok heeft zich bekeerd hebben tot een nieuw soort DDR, de DDR die in 1961 begon een muur te bouwen, een bewakings systeem invoerde die zijn weerga niet kende, om haar politieke systeem te bewaken en haar burgers natuurlijk!

Het is Europa, die net als destijds in de Sovjet-Unie, geloof tot iets “achterlijks” verklaard heeft, nieuwe ideologieën wil invoeren, zoals de LGBT ideologie die de plaats van geloof moet innemen, andere landen als “vijanden” van hun systeem zien en zichzelf vooruitstrevend en democratisch vinden. Natuurlijk niet te vergeten de nieuwe klimaat ideologie!

Natuurlijk zijn we in een “nieuwe” tijd aanbeland, waar bewakingssystemen bestuurd worden door kunstmatige intelligentie (KI) en je de EU niet met het communisme kan vergelijken, maar een nieuwe totalitaire kunstmatige bewakingsstaat, kunt noemen!  

Maar muren vallen als de burgers niet genoeg eten of welvaart hebben!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

[dntplgn]

Loading

2 thoughts on “Een nieuw Europees reisinformatie- en autorisatiesysteem het totale totalitaire surveillance blok EU 2024!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *