Ik was er zij de Westerse pers waren niet bij de verkiezingen in Donbass maar de westerse propagandamedia verzinnen nog steeds verhalen en liegen

De afgelopen vier dagen was ik internationaal waarnemer voor de verkiezingen, regionaal en Doema in de regio Kherson. Ontmoeting met gouverneur Vladimir Saldo en bezoek aan vele stembureaus, Foto’s en bewerking: Mirjam©Photo

Van 8 tot 10 september 2023 werden verkiezingen gehouden in de nieuwe Russische gebieden van Rusland, Donetsk, Loehansk, Zaporizja en Cherson, die na de telling werden gewonnen door de politieke partij Verenigd Rusland, met de Communistische partij op de tweede plaats in Cherson. Ik ging samen met andere waarnemers naar het oblast Cherson.

We bezochten daar ongeveer vijf stembureaus in Genitchesk Skadovsk aan de Zwarte Zee en Chaplinka, het Noordoostelijkste stembureau dichtbij de frontlinie Nikolajevka (Mykolajiv) en de stad Kherson, ook in de richting van de verwoeste waterkrachtcentrale Kakhovskaya. Die werd vernietigd door Oekraïne, in coördinatie met hoogstwaarschijnlijk de NAVO, zoals gebeurde met de Nord Stream II-pijpleiding, op bevel van de VS.

Op 6 juni 2023, om 02.00 uur, werd de waterkrachtcentrale Kakhovskaya nabij Cherson aangevallen, waarbij belangrijke kleppen werden vernietigd. Het water werd op een ongecontroleerde manier stroomafwaarts gedumpt, wat een bedreiging vormde voor de stroomafwaarts gelegen nederzettingen, met name het door Rusland gecontroleerde Novaja Kakhovka.

Oekraïne had volgens de Washington Post al in december 2022 deze actie voorbereid, de vernietiging van de dam. Foto: Mirjam©Photo

What consequences can the attack of Kiev have on the Khakova dam and Hydraulic Power Plant – DEVEND.ONLINE

Het opblazen van de dam is een criminele daad van het Oekraïense regime tegen de bevolking, of ze zichzelf nu etnische Russen of Oekraïners noemen, het zijn mensenlevens die hun toekomst zien verdampen en de overstromingen hebben veel slachtoffers gemaakt, ook was het een ecologische ramp.

Deze terroristische daad mag niet worden vergeten, de Oekraïners en het Westen zijn er muisstil over. Het Westen, waar klimaathysterie en mensenrechten dagelijks worden gepropageerd d.m.v., LGBT, was en is nog steeds stil toen het gebeurde en natuurlijk kregen de Russen meteen de schuld.

De verkiezing

De bevolking van Cherson was opgelucht en blij dat de jaren van onderdrukking van het Zelenski-Porosjenko-regime eindelijk voorbij waren. Na het referendum van september 2022 werden ze deel van de Russische Federatie, ze konden de Russische taal weer vrij kunnen spreken en uiteindelijk het Russische Oblast Cherson opbouwen, wat onder invloed van de Europese Unie nooit is gebeurd vanwege de hoge corruptie van het Kiev-regime en degenen die aan de macht zijn, de elite uit Kiev.

Mensen staan in de rij om ’s ochtends vroeg naar binnen te gaan en te stemmen bij Chaplinka, het meest oostelijke stembureau dat we bezochten, niet ver van de frontlinie, gelegen in Nikolayevka (Mykolajiv).

Foto: Mirjam©Foto

Er werd democratisch gestemd, de stemcommissie vroeg om een identiteitskaart/paspoort, vinkte deze af op de lijst, overhandigde het stembiljet en de kiezer kon stemmen in het stemhokje, waarna het stembiljet in de afgesloten doos/ballot box werd gestopt. Het was transparant en open, zoals het hoort, en er was geen fraude of andere onregelmatigheden zichtbaar.

Ons team bestond uit Brazilië, India, Spanje, IJsland en Nederland. We hebben twee volle dagen door de regio gereden en de laatste dag, de derde dag, gingen de leden van Spanje, Brazilië en Nederland dieper het gebied in. Het Westen spreekt over valse of nep verkiezingen, maar waarom waren er dan zoveel afgevaardigden uit Europa bijvoorbeeld? Iedereen in ons team was het erover eens dat dit eerlijke en democratische verkiezingen waren! Het Westen kan niets zeggen, ze waren er niet, ze schrijven alleen ‘nep’-verhalen of kopiëren liever verhalen van CNN, BBC of wat dan ook, erger nog dan de VS, omdat Europa het buurland van Rusland is.

Mijn (video) bijdrage aan RT Deutsch over de verkiezingen in Cherson en de vrijheid van meningsuiting in Europa. De afgelopen dagen was ik als internationaal waarnemer in Cherson.

Nadat we Skadovsk hadden verlaten hoorden we dat Oekraïne geprobeerd heeft het stembureau daar aan te vallen, maar dat is gelukkig mislukt. Dit zijn de terroristische daden die Oekraïne bijna dagelijks uitvoert, tegen burgers en niet tegen militaire doelen. Achteraf zeggen ze dat Rusland de burgers heeft gedood!

Het stemproces in verschillende stembureaus. Foto: Mirjam©Foto

Verkiezing

De zeer democratische VS en Europa kondigden (meer) sancties aan tegen mensen die deelnamen als internationaal waarnemer:

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, zei in Kiev dat “de Russische schijnverkiezingen in de bezette gebieden van Oekraïne onwettig zijn”, en de Raad van Europa heeft ze een “flagrante schending van het internationaal recht” genoemd. Ook “veroordeelden de ministers van Buitenlandse Zaken van de zogenaamde G7-groep van grote (voormalige) geïndustrialiseerde landen het organiseren van wat zij ‘schijnverkiezingen’ noemden door Rusland in bezette Oekraïense gebieden”.

De Europese Unie heeft ook aangekondigd dat;

De Europese Unie heeft Rusland gewaarschuwd voor “gevolgen” voor degenen die betrokken zijn bij het organiseren van de “illegale” verkiezingen afgelopen weekend in de door het Kremlin bezette Oekraïense regio’s, terwijl Duitsland zei dat nieuwe EU-sancties mogelijk zijn. Een woordvoerder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken zei op 11 september in Berlijn dat EU-sancties tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor het houden van de verkiezingen en betrokken zijn bij het optreden als waarnemer ‘denkbaar zijn”.

Maar hé, wie houdt zich daar mee bezig, sancties op sancties, ik denk dat ze geen ideeën meer hebben!

Iedereen weet inmiddels dat het front of wat zij het tegenoffensief noemen heel slecht gaat voor Oekraïne en vandaag melden Nederlandse media dat Oekraïne maar liefst 50 meter heeft veroverd. Dus de propagandaoorlog gaat nu op volle toeren, sancties hier, sancties daar en nog meer leugens en propaganda. Maar alleen degenen die erbij waren kennen de waarheid en wij laten u weten wat er werkelijk aan de hand is!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als u een donatie wilt doen kunt u contact opnemen met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *