De Rotterdamse haven is een potentieel doelwit van Rusland medialand en politiek Nederland in angst en woede op de Russen!

De haven van Rotterdam, werd besproken in de Russische populaire “talkshow” van Vladimir Solovjov, de speculaties gingen over dat het een potentieel doelwit zou kunnen zijn van Rusland. Foto’s: Getty Images, Rossiya-one Russian TV, bewerking: Mirjam©Photo.

De Nederlandse media kon er geen genoeg van krijgen. Rusland gaat de Rotterdamse haven aanvallen was er overal te lezen. Die “boze Russen”, zie je wel zeiden ze in de media en politiek, het doel van Rusland is om ons te vernietigen, daarom steunen we Oekraïne, voor onze veiligheid, vergeten of lijdend aan algeheel “geheugenverlies”, dat Europa de VS steunt in haar proxy-oorlog tegen Rusland.

“In een Russische propaganda-televisieprogramma is gespeculeerd over een mogelijke aanval op Nederland. Anton Gerashchenko, een adviseur van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken, deelde op X (voorheenTwitter) beelden van het programma: ” Avond met Vladimir Solovjov” waarin Russen praten over een aanval op Nederlandse olieraffinaderijen”. Volgens diverse (zogenaamde) Nederlandse en Belgische media is het een echte dreiging.

Andrej Goeroeljov, lid van de Russische Doema (2e kamer) zei in de show dat in Nederland veel olieraffinaderijen op kleine afstand van elkaar staan, in Rotterdam. Vijftig procent van de Europese olieraffinaderijen bevinden zich in de Rotterdamse haven. Ze liggen heel compact en dicht bij elkaar, nederland is natuurlijk een klein land, het past bijna in de stad Moskou.

Dit is ongeveer wat media land Nederland en het Vlaams sprekende België erover berichtte en zo, in mijn mail en andere social media kanalen, mensen verontrustende berichtjes naar mij stuurde, of ik er iets van wist of weet, omdat ik in Moskou woon. 

Helaas moet ik mijn lezers teleurstellen, nee ik weet er ook niets van, het Russische Ministerie van Defensie heeft mij niet op de hoogte gesteld hiervan (ironisch bedoeld).

Deze Andrej Goeroeljov heeft in Juni dit jaar ongeveer dezelfde uitingen gedaan. Het zijn inderdaad tekenen van woede, die ik als Nederlandse, geboren in Rotterdam, maar al te goed begrijp! Hoezo?

Want wie bedreigt nou wie? Nederland bedreigt Rusland niet? Ze denken (net als andere EU landen en de VS) dat Rusland niet reageert op hun “wapens voor vrede”? Niet reageren op hun nieuwe regels, die verdacht veel lijken op de regels van het Nazi-regime die Europa regeerde van 1933 tot 1945. Waar de Joden hun bezittingen gestolen werden en ze 2e rangs burgers werden en erger nog vernietigd, maar dat verhaal kennen we. Alleen al het feit dat de meeste Joden weggehaald werden in Nederland van heel West-Europa, zegt iets over de mentaliteit van Nederlanders destijds en trouwens nu weer, vele mensen weten dit feit niet, zeker de huidige generaties niet. Nederlanders collaboreerde maar al te graag met het Nazi-regime, net als ze nu collaboreren met het oorlogszuchtige Amerika.

Hieronder deel 1 van de video, deel 2 is daarna te zien bij hetzelfde kanaal.

Deze foto is tijdens de tweede wereldoorlog genomen in Amsterdam, Nederland. Nu worden Russen verzocht als ze bij de EU grens aankomen alles af te geven, hun persoonlijke bezittingen en autos met een Russisch kenteken worden in de EU landen geconfisceerd, nog een stapje verder en Russen lopen net als op de foto met hun handen in de lucht. Foto: Laatstegetuigen.nl

De Europese Commissie heeft bevestigd dat het Russische burgers verboden is EU-landen binnen te komen in auto’s die in Rusland zijn geregistreerd. Vanwege de sancties wordt dit beschouwd als een verboden import, waardoor de voertuigen in beslag kunnen worden genomen. Het is Russen ook verboden cosmetica, laptops, telefoons, edelstenen en andere voorwerpen mee te nemen.

Ook mogen Russen niet al hun persoonlijke bezittingen meenemen naar de EU. Douanebeambten kunnen bijvoorbeeld cosmetica, koffers, laptops en smartphones in beslag nemen die zijn vermeld in het relevante document van de Europese Commissie (Verordening (EU) nr. 833/2014 van de Raad van 31 juli 2014 betreffende beperkende maatregelen in verband met Russische acties om de situatie te destabiliseren in Oekraïne (zo noemen ze dat). Andere artikelen die niet mogen worden geïmporteerd, zijn onder meer leer- en bontproducten, halfedelstenen en edelstenen, toiletpapier, shampoos, tandpasta’s, aanhangwagens en opleggers voor het vervoer van goederen, jachten en camera’s.

Als dit geen Nazi praktijken zijn en de bevolking van de EU landen hier wegkijken en de bekende zin “Wir haben es nicht gewusst” gebruiken, dan is de bevolking van de EU landen reddeloos verloren in haar domheid en medeplichtigheid net als in 1940-1945.

Ook de laatste daad van demisionair premier Mark Rutte om Oekraïne 16 tot 18, F-16’s gevechtsvliegtuigen te gaan leveren, om natuurlijk Rusland hiermee aan te vallen (via Oekraïne) want zeg nou zelf wie gaan ze er nog meer mee aanvallen? Ook al zal het nog een tijdje duren voordat deze vliegtuigen klaar zijn voor gebruik en het een symbolische daad is, kan het zomaar gebeuren dat deze vliegtuigen, net als in Irak, Afghanistan en Syrië, Russische burgers gaan doden.

Voor mij persoonlijk is Mark Rutte een soort incarnatie van Anton Musschert, de landverrader in de Tweede Wereldoorlog, die samenwerkte met het Nazi-regime en verantwoordelijk was voor veel strafbare feiten. Zoals Rutte nu strafbaar zou moeten zijn wegens medeplichtigheid aan het doden van Syriërs, Irakezen, Afghanen en Russen. Foto: Rutte en Musschert, Tageschau, Wkipedia, bewerking: Mirjam©Photo

“Nederland gaat samen met Denemarken F-16 gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne leveren. Demissionair premier Mark Rutte maakte dat in Augustus 2023 bekend na overleg met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op vliegbasis Eindhoven. Zonder overleg te plegen met de tweede kamer of het Nederlandse parliament, besloot de incarnatie van Anton Musschert dit zomaar te beloven”.

De Nederlandse media die vervallen zijn tot propaganda media berichtte vol trots dat het voor het eerst is dat een westers land Oekraïne belooft moderne gevechtsvliegtuigen te geven. Eerder kreeg de regering in Kiev al wel van voormalige Oostbloklanden gevechtsvliegtuigen van Russische makelij. Wat een eer Nederland is de eerste die door middel van hun vliegtuigen Russen mag doden!

De haat van veel Duitsers en Nederlanders tegen joden en Russen tijdens en vóór de Tweede Wereldoorlog vloeide vooral voort uit het feit dat zij als communisten of bolsjewieken werden beschouwd en daarmee ondergeschikt en het “Herrenvolk” onwaardig. In een moderne versie zien we dit opnieuw gebeuren. De Russen worden nog steeds beschouwd als communisten, het Nederlandse volk onwaardig. Platformen zoals Raam op Rusland en de Moscow Times verbreiden deze propaganda, terwijl ze donders goed weten Rusland een modernde staat is geworden en zelf soms in bepaalde opzichten liberaal te noemen is.

Maar de rijkdommen van Rusland blijven lokken voor “lebensraum” en plundering van bodemschatten. Zo is Oekraïne de “kraamkamer” van Europa met al haar graan en tarwe. D.w.z. het meeste graan etc., komt uit oost-Oekraïne, wat nu Russisch grondgebied is sinds september 2022. Rusland zal niet toestaan dat Europa Rusland weer gaat uitbuiten net als tijdens operatie Barbarossa en niet laat plunderen net als in de tweede Wereldoorlog en de jaren negentig na de val van het communisme.  

Dus is het niet zo gek dat Rusland dreigt met tegenacties, immers worden ze door de hele EU bedreigd met sancties en wapens, al sinds 2014. Nederland als één van de voorlopers natuurlijk! Alleen al om het feit van de MH-17 ramp, waar direct de Russen de schuld van kregen zonder dat er een ECHT onderzoek plaatsvond.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Loading

3 thoughts on “De Rotterdamse haven is een potentieel doelwit van Rusland medialand en politiek Nederland in angst en woede op de Russen!

  1. Ik heb vrienden in Rusland en familie in Belarus en ik kan alleen maar positief zijn over deze mensen, de cultuur en tradities. Ik zou niet willen dat Rotterdam of welke Nederlandse plek ook zal worden gebombardeerd maar ik begrijp de boosheid van de Russen zeker. Helaas worden wij hier in een oorlog gerommeld die we helemaal niet willen en elk welkdenkend mens zou moeten inzien dat een respectabele vriendschap met Rusland veel meer vreugde en voorspoed zou brengen dan deze situatie. Helaas worden we in Nederland en de westerse wereld geregeerd(onderdrukt) door machtswellustelingen

  2. Vertel de media dat het precies andersom is : “het doel van Rusland is om ons te vernietigen, daarom steunen we Oekraïne” moet zijn “de Russen willen ons vernietigen omdat we Oekraïne steunen”. Maar ja, sinds Corona wordt alles omgedraaid door onze regering en de media.

  3. Eveline, nee, het doel van Rusland is geen enkel ander land te vernietigen. Ik kan je aanbevelen om Putin’s en Lavrov’s laatste toespraken te beluisteren. Of goede vertalingen ervan. Rusland is hier de vredelievende regering tussen alle oorlogsretoriek. Dat horen we hier niet, omdat het niet past in het plaatje dat er over Rusland en haar regering moet worden geschapen.

    Tip in dezen: https://www.youtube.com/watch?v=FVoxFc25Q0k

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *