Hoe Europa en de VS de elite van Kiev financieren de belastingbetaler betaald

De rijke en politieke elite van Oekraïne woont buiten Oekraïne meestal in de EU of heeft daar al een huis vanwege de bijna verloren oorlog, Foto’s: Forbes, Getty Images, redactie: Mirjam©Photo

De corruptie en nu schijnbare lafheid van de Oekraïense politieke elite en de rijken wordt nu ook besproken in de door de politiek gesponsorde media, de zogenaamde mainstream media. Voorheen was er veel bewijsmateriaal dat onder tafel werd geschoven door het al even corrupte Amerikaanse regime, de hoofdsponsor van de oorlog in Oekraïne tegen Rusland, de proxy-oorlog, maar nu spreken (schrijven) zelfs de westerse media over de corruptie. Over de excessen van de politieke en rijke elites van Oekraïne, dit is een slecht teken voor het moreel van de soldaten en voor Europeanen die deze elite uiteindelijk (ongewild) steunen met hun belastinggeld.

De Oekraïense elites zijn aan het uitgeven

Laten we beginnen met een paar voorbeelden die onlangs in het (zogenaamde) westerse nieuws zijn verschenen. In mei 2022 waarschuwden diverse media al dat de elites huizen opkochten in Montenegro (waarschijnlijk omdat het daar goedkoop is). Als gevolg hiervan vinden de Montenegrijnse burgers het moeilijk om daar nu een huis te kopen, omdat de prijzen zijn opgedreven.

In juni 2022 berichtte de Franse politiek gesponsorde krant Le Monde over de geheime ontsnapping van Oekraïense oligarchen naar de Franse Rivièra, een van de duurste plekken in Europa, waar de jetset van de wereld woont of hun vakantiehuizen en luxe jachten heeft.

“Sinds de invasie van hun land zijn tientallen rijke Oekraïense families gevlucht naar villa’s in Zuid-Frankrijk. Deze illegale vertrekken voor mannen in de strijdbare leeftijd hebben hen de bijnaam ‘Monaco Battalion’ opgeleverd”.

Oekraïense oligarchen waarover ik heb geschreven zoals Rinat Akhmetov of Ihor Kolomoyskyi zijn nu het doelwit van Oekraïne zelf of doen aan witwassen. De eerste was Achmetov in het bezit van de Azov Staalfabriek, na de overgave aan Rusland in 2022 lag de fabriek in puin, maar Achmetov heeft zijn “schaapjes al op het droge”, zijn rijkdom is verzekerd, waarschijnlijk in Nederland, waar hij met medeweten van de Nederlandse regering (niet alle Kamerleden maar in ieder geval Mark Rutte) zijn geld witwast in lege bedrijven, “BVs”.

https://covertactionmagazine.com/2022/10/05/netherlands-scandal-ridden-prime-minister-mark-rutte-embodies-hypocrisy-of-global-ruling-elite/

Zijn energiebedrijf had minder te lijden. Akhmetov controleert de meeste elektriciteits netwerken in Oekraïne. Vóór de oorlog verdeelden deze ongeveer 50 procent van de elektriciteit in het land. Achmetov exporteert zelfs elektriciteit uit Oekraïne, ondanks de oorlog!

Het “officiële” verhaal uit Oekraïne en de VS over Ihor Kolomoyskyi, de hoofdsponsor van Zelensky, hij financierde zijn tv-serie over zijn presidentschap en meer luidt als volgt.

“Na de nationalisatie van de Oekraïnese Privat Bank in 2016 bleek dat hij en een andere oligarch het jaar daarvoor zo’n 5,5 miljard dollar bij deze bank hadden opgenomen. Er bestaat wat dit betreft geen bedreiging voor hen in Oekraïne, aangezien Kolomoyskyi en zijn partners de noodzakelijke rechterlijke beslissing zouden kunnen krijgen als er ooit een probleem zou ontstaan. Het geld werd echter vooral geïnvesteerd in onroerend goed in de VS.

Dat is de reden waarom Zelenskij Kolomojskij onlangs het Oekraïense staatsburgerschap heeft ontnomen. Hoewel het erop leek dat Kolomojskii afstand nam van het actieve bedrijfsleven, lijkt dit verre van waar te zijn. Sinds het begin van de oorlog hebben de Russen de enige werkende olieraffinaderij in Oekraïne in Kremenchuk, die toebehoorde aan de oligarch, vernietigd. Hij begon echter alcoholfabrieken te kopen voor de productie van bio-ethanol en ook te lobbyen voor een verlaging van de accijnzen op brandstof waarin ethanol zat.

De Oekraïense anti-corruptie-autoriteiten hebben een reeks zaken tegen Kolomoyskyi geopend, omdat de veiligheidsdienst van Oekraïne, of SBU, zei dat het een onderzoek naar hem deed wegens het verduisteren van zo’n 160 miljoen dollar. Hoogstwaarschijnlijk wordt hij onder druk van de VS en de EU aangeklaagd, en niet door Zelenski zelf, die moet dat i.ov. van doen. Ukrainian oligarch Ihor Kolomoisky under pressure in criminal cases – The Washington Post

Dan was er groot nieuws vandaag over de broers Klitschko, die staan al lang bekend om hun rijkdom, zoals het tijdschrift Forbes in 2020 meldde. Eén broer, de wereldkampioen boksen Vitalii Klychko, tevens burgemeester van Kiev, runt een hostel in Kiev, verkoopt gezond voedsel en adviseert de Deutsche Telekom en Porsche .

De burgemeester van Kiev heeft volgens de Duitse en Amerikaanse belasting aangifte een villa in Hamburg van $6 miljoen dollar gekocht. Volgens berichten Strana ontving Klichko het huis op 20 december van het afgelopen jaar als schuldaflossing van het in de VS geregistreerde Maximum I LLC” belastingteruggave, meldde Tass News Agency en RT News, via Strana news“.

Het fortuin van Volodymyr Klitschko in Duitsland wordt geschat op $ 80 miljoen en zijn broer Vladimir verdient ongeveer $ 90 miljoen samen goed voor $ 170 miljoen.

Een foto met de huidige Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser en Hubertus Heil, voormalig minister van Arbeid en Sociale Zaken, op bezoek in Kiev in een van de huizen van Vitali of Vladimir Klitscho. Foto: Getty Images.

Burgemeester Klitschko van Kiev kocht vóór het nieuwe jaar een villa in Duitsland ter waarde van $ 6 miljoen. Maakt hem en zijn gezin eigenaar van verschillende huizen in Duitsland, maar ook in de VS, een villa in Los Angeles en diverse appartementen in Kiev, Oekraïne. De Klitschkos adopteerden Duitsland als hun thuisland, hadden grote gevechten (boksen) en fungeerden als rolmodellen voor Duitsland.

Volgens het Duitse Bild Tabloid verscheen er al eind jaren 2000 interessante informatie over het geld dat de gebroeders Klitschko verdienden. Volgens het tabloid zijn WBO/IBF-kampioen Vladimir en WBC-kampioen Vitali de rijkste boksers van Europa, wat natuurlijk logisch is gezien het feit dat zij de sterkste zwaargewichten zijn, niet alleen in Europa maar ook in de wereld.

Volgens Bild verdienden beide broers ongeveer 7-10 miljoen euro voor elk gevecht, terwijl 3 miljoen euro afkomstig was van de Duitse omroep RTL.

Er werd ook geld verdiend over de ruggen van de soldaten en burgers van Oekraïne met een film die werd gesponsord en betaald door Duitsland, de film “A Heart for Children“, die in meer dan 450 bioscopen in Duitsland en de rest van Europa werd vertoond. Een goed businessmodel, achteraf controleerde niemand natuurlijk of het geld daadwerkelijk naar de kinderen in Oekraïne ging.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de rijke Oekraïense elite, die feitelijk wordt gesponsord door de Europese belastingbetaler. Een corrupte elite, die hun soldaten met duizenden aan het front laat sneuvelen en zelf over luxe villa’s beschikt, of simpelweg vlucht en zich vermaakt aan de Franse Rivièra, de Zwitserse Alpen, huizen in Montenegro of luxe villa’s in Duitsland opkopen.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

One thought on “Hoe Europa en de VS de elite van Kiev financieren de belastingbetaler betaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *