Censuur in Europa – Nederland – het resultaat van de EU DSA (censuur) wet

Het begon allemaal met het blokkeren van Russische nieuwssites, nu wordt elke vorm van kritiek geblokkeerd. Foto: Cartoon Stock, X, RT, bewerking: Mirjam©Photo

Iedereen die zegt dat er in Nederland vrijheid van meningsuiting en persvrijheid bestaat, liegt, het bewijs is overal te vinden, vooral op het internet, sociale media en het verbieden van websites die nieuws bevatten dat de Nederlandse staat liever niet hoort!

Er wordt veel propaganda verspreid over andere landen zoals China en natuurlijk Rusland, ik noem bewust alleen de grote supermachten, de kleinere landen zoals Iran, Syrië, Noord-Korea, Cuba en allerlei andere landen in Azië, Latijns-Amerika en Afrika is te veel om te benoemen.

Natuurlijk begon het allemaal (eigenlijk zelfs daarvoor) dat andere meningen niet gehoord mogen worden door de zogenaamde kranten, of erger nog, belachelijk gemaakt worden en kritiek door anderen afgedaan wordt als idioten en “wappies”, een nieuw Nederlands woord voor idioot. Met de start van de Russische Speciale Militaire Operatie (SMO) in Oekraïne is alles uiteraard geradicaliseerd, vooral in Europa.

Politiek en media hebben, nadat alle media samen, niets meer zijn geworden dan de spreekbuis van politici en de EU in Europa, nu, na de sluiting van RT en Spoetnik in Rusland, Press TV uit Iran en andere zenders, nog meer maatregelen genomen met zoals ik eerder heb geschreven, de nieuwe EU-wet inzake digitale diensten (DSA), die afgelopen augustus 2023 in werking is getreden.

De DSA gaat bredere verplichtingen opleggen aan de grootste digitale diensten. Deze zeer grote digitale diensten zijn door de Europese Unie aangewezen. Ze bereiken minimaal 45 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Het gaat onder meer om Apple, Google, Meta (Facebook en Instagram), Twitter, en platformen AliExpress en Booking.com.

Het resultaat van deze nieuwe wet, die eigenlijk niets minder is dan de censuur op de vrijheid van meningsuiting en uiteraard een aanvullend begrip van de persvrijheid, alhoewel dat laatste in Nederland al jaren niet meer bestaat. De verzuilde (nog steeds) samenleving wordt weerspiegeld in haar kranten en nieuws, waar alleen partijgekleurd nieuws mag worden verspreid, uiteraard goedgekeurd door politici. Van de NOS is bekend dat D’66 prominenten de touwtjes in handen hebben.

Hier is een cartoon van Mondoweiss, een Palestijnse website die in Europa verboden is, tenminste in Duitsland, waar recentelijk alle pro-Palestijnse websites verboden zijn. Dit duidt op hun onmacht, verboden, zeiden ze vroeger, komt alleen voor in dictatoriale staten, dus hiermee bewijzen ze dat ze zelf een dictatoriale entiteit (EU) zijn geworden. Foto: Mondoweis/Latuff

Nu klagen veel politici, bedrijven en ‘gekleurde’ poltieke kranten over de censuur op X (voorheen Twitter), ze klagen niet over de censuur maar eigenlijk over de vrijheid op X, waar alle meningen gehoord mogen worden, sinds ELon Musk Twitter heeft overgenomen en het een nieuwe naam gegeven heeft X!

Op X mag je RT video’s plaatsen, artikelen van Spoetnik en Press TV, en je mag zeggen dat je Nethanyahu een oorlogsmisdadiger vindt, zoals je mag zeggen dat je Hamas een terroristische groep vindt. Over Zelensky, dat hij een marionet van de VS is die misschien wel onder de cocaïne zit en Poetin afbeelden in allerlei walgelijke standjes en de zogenaamde NAFO fellows mogen hun walgelijke en vaak kinderlijke propaganda spuien. Sommige dingen zijn niet leuk en zijn niet jouw mening, maar het is natuurlijk wel meningsvrijheid. Ik ben het er mee eens dat doods verwensingen en schelden aan banden moeten worden gelegd, maar het is een weerspiegeling van de Europese samenleving, eigenlijk met goedkeuring van politici, die zelf allerlei a-sociale dingen zeggen op X en ook in het parlement!

Prominente wereldleiders en politici nemen actief deel aan deze beweging genaamd NAFO, gesponsord door NATO met hoofdkwartier in Litouwen. De Oekraïense minister van Defensie Oleksiy Reznikov gebruikte ook een NAFO-avatar. Foto: NAFO summit in Vilnius | Insight News

Tijdens de NAFO-top in Vilnus, afgelopen jaar, werd er een veiling gehouden, waarbij het ‘portret’ van Oleksiy Reznikov ter waarde van 1000 euro werd aangeboden, en beloofd werd dat de opbrengst zou worden gedoneerd aan de strijdkrachten van Oekraïne. Zo gek zijn ze geworden in Europa en natuurlijk mogen deze NAFO “fellows” gewoon op X, dus waar klagen ze eigenlijk over?

Nu kwam de NOS, de spreekbuis van de Nederlandse politiek, recentelijkmet een opmerkelijke boodschap;

Kritiek op X zwelt aan, oud-winnaars De slimste mens spreken zich uit tegen haat

” Winnaars van eerdere seizoenen van De slimste mens hebben zich in een gezamenlijke verklaring uitgesproken tegen het racisme dat rapper Akwasi de afgelopen dagen op X over zich heen heeft gekregen. Vanwege “aanhoudende, haatdragende en ronduit racistische” uitingen besloot omroep KRO-NCRV gisteren om van het platform af te gaan. Sindsdien laait de kritiek op de berichtendienst in Nederland steeds verder op”.

Wat bedoelen ze met racistisch omdat iemand die meedeed dat denkt? Ik denk ook dat veel dingen grenzen aan terrorisme en fascisme, hoe geld wordt gestolen van de Russen of hoe onschuldige kinderen worden vermoord in Gaza, of hoe ik op dodenlijsten sta, en zelf allerlei walgelijke foto’s en doodswensen op X (Twitter) en in mijn email krijg omdat ik Rusland ben en rapporteer vanuit de Donbas en Rusland. Maar dat is in de ogen van de Nederlandse politiek en haar spreekbuis de media natuurlijk niet belangrijk, ik ben een lastpost en sommigen zullen mij zelfs een terrorist noemen, laat ze maar, daarom ga ik X niet verlaten!

De “gekleurde” BNN/VARA, die in mijn ogen een soort links-fascisme uitstraalt (notabene was ik zelf bij de SP vroeger), gaat nog een stapje verder en is voorstander om X (Twitter) te verbieden en schrijft kritiekloos het volgende;

“Grootste punt van zorg is dat een deel van de aankoop is medegefinancierd door de Saoedische prins Talal bin Abdulaziz. President Joe Biden zei eerder deze maand al dat de “samenwerking” van Musk met bepaalde andere landen niet kan “.

Maar niet alleen de politiek ‘gekleurde’ websites, kranten en media sluiten hun ‘digitale luchtruim’ voor Rusland en andere landen, maar ook zogenaamde alternatieve websites zoals Followthemoney.nl zijn een voorstander van het blokkeren van X. Alternatieve websites sluiten zelf het hele ‘digitale luchtruim’ voor Rusland, zoals Ninefornews.nl die in Rusland niet meer (zonder VPN) te krijgen is met het excuus van cyberaanvallen.

Deze dagen moet je goed kijken welke alternatieve websites nog alternatief zijn, of ook gekaapt door politieke invloeden, zoals het geval is met Ninefornews, die waarschijnlijk onder invloed sferen van de PVV staan, de partij die hoopt te regeren, en zeggen dat ze pro-Russische te zijn of in ieder geval neutraal, als het op regeren aankomt moeten ze zich ‘buigen’ voor de Europese Unie en hun Oekraïense waanzins oorlog, kijk maar naar Meloni van Italië.

Ook de (eens christelijke) KRO-NCRV stopt met X door haatdragende en racistische reacties gaat per direct van socialemediaplatform (8-1-2024) X af, dat volgens directievoorzitter Peter Kuipers ‘meer en meer is verworden tot een maatschappijontwrichtend platform’.

Ik stond in bij deze ‘gekleurde’ omroep diverse malen in de meest walgelijke berichten op het zogenaamde platform KRO-POINTER, onderzoeksjournalistiek noemen ze dat , het laatste was dat het suggeerde dat ik in de Donbas vecht, maar ook andere artikelen. Zonder te vragen en als ze al vragen verdraaien ze je woorden.

Dus ik geef geen interviews aan Nederlandse kranten ook niet aan alternatieve media, alles wat jullie dus over mij lezen, zijn niet mijn woorden. De meeste media zijn geindoctrineerd onder de waanzin van de politiek, oorlogspropaganda of worden gecensureerd door de DSA wet. Hoelang deze site nog leesbaar is in Nederland, weet ik niet, ik hoor het graag van jullie als het niet meer zo zijn, op X!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

3 thoughts on “Censuur in Europa – Nederland – het resultaat van de EU DSA (censuur) wet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *