Operatie Steadfast Defender 2024 – burger doden in Donetsk – de Nederlandse NAVO admiraal Rob Bauer waarschuwt voor oorlog

De NAVO zal deze week haar grootste militaire oefeningen in decennia lanceren, waarbij zo’n 90.000 troepen zullen deelnemen aan maandenlange oorlogsspelletjes die erop gericht zijn te laten zien dat het bondgenootschap zijn gehele grondgebied tot aan de grens met Rusland kan verdedigen. Foto: NATO, Cartoon Stock, CCTV, bewerking: Mirjam©Photo

Volgens de NAVO zijn zij als organisatie niet direct betrokken bij het conflict, behalve om Kiev niet-dodelijke steun te verlenen, hoewel veel lidstaten individueel of in groepen wapens en munitie sturen en militaire training verzorgen. Dit blijkt een flagrante leugen te zijn, want gisteren zagen we ruim 25 doden op een markt in een buitenwijk van de stad Donetsk, gedood met NAVO-munitie.

De beschietingen, die het Kirov-district in het zuidwesten van Donetsk troffen, werden uitgevoerd door 152 mm en 155 mm-NAVO munitie.

Dit is niet de eerste keer dat Oekraïne zijn zogenaamde ‘eigen volk’ vermoordt. Ze beweren immers in de media en met goedkeuring van de Europese politiek dat de Donetsk-republiek feitelijk bezet gebied is en vermoord je burgers, je eigen burgers?

De media en politici hebben hier hun eigen ‘domme’ antwoorden op, ze weten niet wie het heeft gedaan! Serieus? Ja, denken ze echt dat het ‘grote’ publiek gelooft dat Rusland Russen doodt met NAVO-munitie in Donetsk? Als burgers dat nog steeds geloven, dan zijn ze net zo dom en verdienen ze eigenlijk hun oorlog tegen Rusland.

Operatie Steadfast Defender 2024

De (zogenaamde) oefeningen – genaamd Steadfast Defender 24 – “zullen aantonen dat de NAVO complexe multi-domein operaties kan uitvoeren en volhouden gedurende meerdere maanden, over duizenden kilometers, van het Hoge Noorden tot Midden- en Oost-Europa, en onder alle omstandigheden.” zei een woordvoeder van de NAVO.

Troepen zullen tot eind mei naar en door Europa trekken in wat de NAVO beschrijft als “een gesimuleerd opkomend conflictscenario met een bijna gelijkwaardige tegenstander.” Volgens de nieuwe defensieplannen van de NAVO zijn Rusland en terroristische organisaties de belangrijkste tegenstanders.

Rusland wordt dus gelijkgesteld met “terroristische organisaties”, wie bedoelen ze daarmee? DAESH (ISIS en aanverwante organisaties zoals AL-Qaeda etc.), die zij zelf sponsorden, we weten allemaal dat Nederland tenminste 22 terroristische organisaties in Syrië (en Irak) sponsorde met wapens, geld en uitrusting.

Het Militair Comité van de NAVO, woordvoerder de Nederandse admiraal Rob Bauer, zei dat het “een recordaantal troepen is dat we kunnen inzetten en een oefening kunnen houden binnen die omvang, in het hele bondgenootschap, aan de andere kant van de oceaan, van de VS tot Europa.”

Denken ze echt dat het “grote publiek” gelooft dat dit slechts een oefening is? Ik hoop het niet. Het is ernstig, zeer ernstig. Europa bevindt zich voor de derde keer in de recente geschiedenis op het “oorlogspad”. Alweer gaat West-Europa proberen tegen Rusland te vechten, vergeten is de slag om Stalingrad, de loopgraven en destructie van de eerste wereld oorlog (en de holocaust van de tweede).

Een Duitse soldaat tijdens de slag om Stalingrad, het Duitse leger verloor deze slacht en de rest van de oorlog. Dit was de tweede keer in de geschiedenis (Napoleon). Foto: Historienet.

De Britse minister van Defensie Grant Shapps heeft gezegd dat de regering in Londen 20.000 troepen stuurt, ondersteund door geavanceerde straaljagers, surveillancevliegtuigen, oorlogsschepen en onderzeeërs, waarvan er vele van februari tot juni in Oost-Europa worden ingezet.

We zijn terug in de “koude oorlog” die wel eens een “hete oorlog” zou kunnen worden, alleen met al hun grote woorden hebben de NAVO-landen niet genoeg manschappen, maar daar is nu iets op gevonden. Duitsland voorspelde aan dat ook “mannen en vrouwen” zonder een Duitse pas mee kunnen, of moeten, vechten.

De Duitse Bundeswehr heeft een personeelstekort; soldaten zonder Duits staatsburgerschap zouden hiaten kunnen opvullen zei de Duitse Minister van Defensie Pistorius. Bedoeld worden de bijna twee miljoen vuchtelingen die nadat ze gevlucht zijn voor oorlog nu terug in de oorlog kunnen, dit keer tegen Rusland!

Pistorius wil de dienstplicht invoeren en de troepen openstellen voor soldaten zonder Duits paspoort. “Wij zouden niet de eerste strijdkrachten in Europa zijn die dat doen”, zei hij eind vorige week tegen de Tagesspiegel. Dus spreekt Europa nu over de dienstplicht, Duitsland is niet het enigste land, ook Nederand spreekt erover, eigenlijk de hele EU, om zo oorlog tegen Rusland te voeren, onder het mom van bedreiging.

NAVOs waarschuwing over de derde wereldoorlog

“We zijn denk ik nog niet zo dicht bij een directe confrontatie met Rusland geweest sinds de Cubacrisis in 1962″, volgens de NAVO en andere zogenaamde Nederlandse specialisten. Het tijd voor de overheid om Nederlanders in te lichten over de veiligheidssituatie in Europa.

“Tijdens de coronapandemie hadden we wekelijks persconferenties, maar tijdens de grootste oorlog sinds de Tweede Wereldoorlog is er geen enkele extra persconferentie geweest. De bewustwording moet omhoog.” Welke grote oorlog? De Derde Wereldoorlog wordt hier uiteraard tussen de regels door van RTL en andere zogenaamde nieuwssites bedoeld! Wacht dus binnenkort op nieuwe ‘persconferenties in de stijl van ‘corona-propaganda’ op tv/internet in je huiskamer!

Niet alleen de Cuba crisis van 1962 heeft de wereld op de rand van een nucleaire catastrophe gebracht maar ook het recenter oefening “operatie Able Archer-83” .

De militaire oefening uit 1983 die bijna tot een nucleaire oorlog met de Sovjets leidde
Uit angst dat de Able Archer 83-oefening een dekmantel was voor een nucleaire aanval van de NAVO, maakte de Sovjet-Unie zijn eigen wapens gereed voor lancering
. Foto: Historieonline

“In november 1983, tijdens een bijzonder gespannen periode in de Koude Oorlog, zagen Sovjet-waarnemers vliegtuigen met aan boord kernkoppen die uit hun NAVO-hangars taxiën. Kort daarna wisselden de commandocentra van de militaire NAVO-alliantie een hoop communicatie uit, en nadat ze berichten hadden ontvangen dat hun Sovjet-tegenstanders chemische wapens hadden gebruikt, besloten de Verenigde Staten de bereidheid tot DEFCON 1 te intensiveren – de hoogste van de nucleaire dreigingscategorieën, waarmee ze de grenzen overtroffen. het DEFCON 2-alarm dat twee decennia eerder werd afgekondigd op het hoogtepunt van de Cubaanse rakettencrisis. Bezorgd over een preventieve aanval, bereidden de Sovjet-troepen hun kernwapens voor op lancering”.

Veel landen beschikken over kernwapens en niemand lijkt zich daar druk over te maken. Waar zijn de protesten uit de jaren zeventig en tachtig? Waar zijn de zogenaamde Groenen die tegen deze dreiging protesteren? Niets allemaal oorlogstaal van westerse politici, je hoeft mijn standpunt niet te delen, maar er is geen dreiging vanuit Rusland over oorlog tegen Europa, het is andersom, Europa ziet Rusland als een bedreiging voor hun alleenmacht (unipolair) in de wereld (samen met de VS).

Met name President Poetin is de boosdoener volgens de NATOs admiraal Rob Bauer. Dat is op dit moment het grootste risico, “Poetin ziet zijn krijgsmacht als normaal middel om doelen te bereiken, hij luistert niet zozeer naar rede, maar naar macht. Dus je moet wel even twee vuisten tonen.” Dit is de oorlogrethoriek van het Westen niet alleen tegen president poetin maar eigenlijk tegen het Russische volk en het Europese, dat zijn tenslotte de mannen (en vrouwen) die moeten vechten!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

One thought on “Operatie Steadfast Defender 2024 – burger doden in Donetsk – de Nederlandse NAVO admiraal Rob Bauer waarschuwt voor oorlog

  1. Beste mevrouw van den Ende, een heel goed stuk. Er zijn veel duistere krachten bezig vanuit het Westen. Houd goede moed met het uw goede journalistiek en zet door,
    Met vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *