Prinsjesdag in Rusland – President Poetin zegt Rusland wil geen oorlog met Europa

President Poetin hield zijn jaarlijkse toespraak voor het parliament (Doema) waarbij hij binnenlandse, buitenlandse zaken en de stand van de Speciale Militaire Operatie besprak, vergelijkbaar met de Nederlandse Prinsjesdag (zonder gouden koets) , foto’s: RT, editing: Mirjam©Photo

President Poetin begon zijn speech op 29 februari, direct over plannen en waarschuwingen, m.n. over het buitenlands beleid van Rusland en de Speciale Militaire Operatie (SMO) in Oekraïne. Voor Europeanen, Nederlanders was eigenlijk het belangrijkste wat hij zei dat Rusland geen oorlog zoekt met Europa, die hij satellietstaten (EU landen) van de VS noemt en terecht. Europa zoekt oorlog met Rusland is eigenlijk de mening van vele Russen. Waren zij vroeger veel onderweg in Europa en investeerde ook in de Europese economie, heeft Europa zichzelf nu volledig afgesloten, bouwt nieuwe muren in Finland en Polen met Belarus (een belangrijke bondgenoot van Rusland). Vroeger bouwde de communisten een muur, nu is het andersom, maar muren vallen altijd en persoonlijk vind ik de bouw van een muur (ook digitaal) een zwakte van het huidige regime in Europa

Verder beschuldigde hij de Verenigde Staten van leugens, die hebben onlangs in hun media en via de politiek van de Biden regering gezegd dat Rusland kernwapens in de ruimte zal plaatsen – volgens president Poetin een flagrante leugen en voegde eraan toe dat beweringen die iets anders beweren, onwaarheden zijn die worden gebruikt om Rusland te betrekken bij onderhandelingen die gunstig zijn voor de Verenigde Staten, maar wat niet zal gebeuren.

Ook zei hij dat Rusland al zijn nucleaire wapens klaar heeft staan, als het Westen het in haar hoofd haalt om hiermee te dreigen of erger af te schieten! “Het Westen is zich schijnbaar niet bewust van het gevaar van een nucleaire oorlog”. Het merendeel van de mensheid zal worden uitgeroeid en de aarde zal ook grotendeels onbewoonbaar zijn! President Poetin sprak ook over de vooruitgang van de Russische rakettechnologie en het gebruik ervan in de SMO.

Verder gaf hij aan dat het Westen verdeeldheid zaait (althans probeert) binnen Rusland om het zwakker te maken, iets waar ik recentelijk nog over geschreven heb, dit gebeurt op allerlei slinkse manieren. Aanwezige MSM journalisten (er is er nog één van de NOS) proberen via het steunen van zogenaamde oppositie onrust te veroorzaken, ook ambassades (uit het Westen) doen hier aan mee. Niet meer lang denk ik, Rusland was tolerant tegenover buitenlandse staatsmedia, maar deze tolerantie heeft haar grenzen bereikt!

Natuurlijk bedankte hij de miltairen, vrijwilligers, journalisten die allemaal betrokken zijn of waren bij de Speciale Militaire Operatie en gebood een minuut stilte voor de gevallen soldaten. Deze hebben grote offers gebracht voor Rusland!

Rusland is sinds 2022 (Krim als sinds 2014) onder sancties en het Westen dacht hiermee Rusland op de knieën te krijgen, wat natuurlijk met zo’n groot land als Rusland, dat bovendien rijk is aan allerlei bodemschatten, nooit zal lukken. Is ook niet gelukt, Europa heeft zichzelf benadeeld, met duur gas uit de VS (schaliegas) en de economieën zijn dramatisch ingestort, m.n. die van Duitsland. Het heeft alleen maar tot nog meer onrust onder de bevolking gezorgd, immers nog meer “vluchtelingen” die het bijna failliete Europa niet meer aan kunnen!  Europa is een zinkend schip vergelijkbaar met het einde van de Sovjet-Unie en de Warschaupact staten, een proces dat in 1989 op gang kwam.  

Verder zei hij, als Rusland niet sterk is, is er geen stabiele wereldorde mogelijk. Het Westen had deze positie heel lang, eeuwenlang waren ze in feite de alleenheersers (unipolair) over het wereldrijk, waar vele dingen als kolonialisme en oorlogen gebeurd zijn, zij voelde zich bijna God almachtig, dit is nu afgelopen. Rusland heeft de laatste twee jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt in de voormalige koloniën van het Westen en heeft met hen “eerlijke” verdragen afgesloten over handel en vooruitgang.

Rusland is nu de vijfde economie in Europa volgens President Poetin, ondanks santies van datzelfde Europa, hoe bizar!

Rusland zal samen met zijn bevriende staten doorgaan met het creëren van een efficiënte en veilige infrastructuur voor transportcorridors en het bouwen van een nieuwe mondiale financiële architectuur, vrij van politieke agenda – zei president Poetin.

Daarna ging het met name over binnenlandse zaken, scholen, infrastructuur, de belofte dat Rusland gaat investeren in de landelijke omgeving en noemde 2024 het jaar van de familie. Rusland kampt net als het Westen met lage geboortecijfers en dat moet veranderen, immers Rusland is nu op zichzelf aangewezen, als het grootste soevereine land en mag nooit meer afhankelijk worden van het Westen, zoals in het verleden is gebeurd. Van de wilde jaren negentig tot de rijkdom van bepaalde oligarchen die hun geld in het buitenland hadden geïnvesteerd en dit niet meer terug zien. Het Westen zal nu Russisch gestolen geld in wapens voor Oekraïne investeren, zo werkt dat in het Westen.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

DEVEND.ONLINE

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

One thought on “Prinsjesdag in Rusland – President Poetin zegt Rusland wil geen oorlog met Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *