Wereld Jeugdfestival – World Youth Festival in Sotchi, Rusland, 1 tot 7 maart 2024

Het World Festival of Youth is een internationaal jeugdfestival dat van 1 tot 7 maart 2024 wordt gehouden in Sirius (Sotchi), Rusland. Foto: World Youth Festival

Er wordt verwacht dat er ongeveer 20.000 jongeren en meer dan 150 landen eraan zullen deelnemen: Russische en buitenlandse deelnemers, jongeren uit het bedrijfsleven, media, internationale samenwerking, cultuur, vrijwilligerswerk en liefdadigheid, sport en andere sectoren. Onder de deelnemers bevinden zich vooral studenten, jonge professionals, ondernemers, leiders van non-profitorganisaties, (aankomende) diplomaten, atleten en andere culturele figuren.

Het doel van het festival is om een platform te creëren voor netwerken tussen jongeren over de hele wereld. Het International Youth Festival zal de hoofdstad worden van de toekomstige rechtvaardige wereld, waar respect voor elkaar, waarden en cultuur van verschillende landen en volkeren voorop staat.

De opening (online) door de Russische President Poetin, die de deelnemers veel success wenst.

Rusland organiseert het grootste jeugdfestival ter wereld. Zo slaagde zelfs de Finse delegatie erin om deel te nemen aan het World Youth Festival, dat nu plaatsvindt in de Zuid-Russische stad Sotchi, ondanks de recente negatieve ontwikkelingen in de banden tussen Rusland en Finland. Dit is slechts een voorbeeld: deelnemers uit Oostenrijk, Italië en Duitsland slaagden er ook in en hadden de moed om te komen, ondanks de vijandigheid van hun huidige regeringen jegens Rusland.

De organisatoren verwachten 20.000 afgevaardigden uit meer dan 180 landen, vergelijkbaar met de omvang van de Olympische Winterspelen, die hier in 2014 werden gehouden.

De deelnemers aan het Forum zullen de aangename sfeer ervaren van een jong ‘superfeest’ op ‘wereldschaal’, aangezien Sotchi bekend staat om zijn ligging in een goed klimaat met een subtropisch klimaat. De gastheren van het evenement hebben een overvloed aan verrassingen gepland, waaronder mastercursussen in onderwijs, sportevenementen, diverse optredens en zelfs culinaire demonstraties.

Het primaire doel van het feest is echter om jonge leiders van over de hele wereld samen te brengen. Filosofen beweren dat het vermogen om te communiceren het voornaamste bezit van een persoon is, en communicatie zal zeker niet ontbreken. Er zal tijdens het festival een schat aan wetenschappelijke, culturele, atletische en educatieve evenementen plaatsvinden.

Bezoekers van het festival krijgen de kans om optredens van de beste teams bij te wonen, maar ook om boeiende gesprekken, paneldiscussies en workshops te volgen. Daarnaast hebben studenten de mogelijkheid om de avonden door te brengen met het bijwonen van shows en concerten met beroemde artiesten.

De Stad van de Jeugd is de metaforische naam van de locatie waar dit allemaal gebeurt (nu Sotchi). Toen internationale afgevaardigden in 1957 in Moskou, de hoofdstad van de USSR, arriveerden voor het Wereldfestival voor jongeren en studenten, gaven ze de stad deze bijnaam. Een gastvrije omgeving, een overweldigend artistiek programma en de legendarische Russische gastvrijheid maakten zoveel indruk dat bezoekers van het Festival van 1957 er nu met bewondering op terugkijken.

Het huidige festival heeft alles geërfd wat de beroemde Sovjet-jeugdbijeenkomst zo succesvol maakte. Het zal ongetwijfeld nieuwe inzichten, gevoelens en relaties bieden voor de jeugd van de wereld, die het beter moet doen dan de huidige politici, met name in de Westerse wereld en moeten streven naar een wereld van mulipolariteit, gelijkheid en vrij van geweld en oorlog.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

DEVEND.ONLINE

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *