Oorlogsretoriek en een oorlogseconomie in Nederland en Europa

In de jaren veertig van de vorige eeuw was er een oproep om dienst te nemen, nu anno 2024 zien we dezelfde rethoriek, in een moderne vorm, nu is niet Duitsland de vijand maar Rusland. Foto’s: vrijwilligelandstorm.nl, de Slegte, bewerking: Mirjam©Photo

De tijden van vrede, diplomatie, gezond verstand en rede zijn voorbij. Ik wil niet zeggen voor altijd, maar zeker in de nabije toekomst. De politiek en de media in het Westen hebben een agressieve weg ingeslagen. Vrede is uit het gesprek verwijderd, het enige waar ze over praten is oorlog, de vijand (Rusland) en hoe ze zichzelf moeten bewapenen, want de Russen komen eraan!

Zelfs zogenaamde politieke partijen die zich vroeger hadden aangesloten bij de vredesbeweging, zoals de Socialistische Partij (SP) in Nederland of Die Grünen in Duitsland, zijn op oorlogspad en zijn allemaal voorstander van wapenleveranties aan Oekraïne. Ze noemen dat ‘wapens voor vrede’. Maar wapens brengen nooit vrede, dat is in de geschiedenis wel bewezen!

Militaire operaties en wapenexporten
Een van de belangrijkste kenmerken van de (Duitse) Groenen in hun beginjaren waren hun sterke wortels in de vredesbeweging. In de jaren tachtig stonden de Groenen vijandig tegenover het Duitse NAVO-lidmaatschap. In het federale programma van 1980 riepen de Groenen op tot de onmiddellijke ontbinding van de militaire blokken in het westen en oosten. Veel Groene leden namen deel aan protesten tegen de opslag van Amerikaanse kernwapens op Duits grondgebied. Onder de belangrijkste activisten tegen kernwapens

Sinds de Speciale Militaire Operatie die Rusland in de Donbass startte, heeft de SP ook dit veroordeeld als een oorlog, een oorlog van Rusland. Hoewel ze in het verleden al verdeeld waren over Syrië, steunden ze uiteindelijk de Witte Helmen, een zogenaamde hulporganisatie gelieerd aan Al Qaeda en demonstreerden ze agressief bij de Russische ambassade in Nederland, keerden ze zich af van het pad van de vrede en steunen nu ook het oorlogspad van de huidige politiek en media.

Eigenlijk gaat het al jaren mis in Europa. De onvoorwaardelijke steun voor het ‘in verval rakende’ Amerikaanse imperium heeft er ook voor gezorgd dat Europa instort, en dat gebeurt nu in een snel tempo. In de jaren 2011-2015 waarschuwde ik tijdens de Syrische oorlog, dat de proxy-oorlog van Amerika met hulp van het geallieerde Nederland, dat er te veel geradicaliseerde jihadisten naar Europa stroomden, ik had genoeg bewijs. Maar nee, de Nederlandse politiek onder oud-premier Rutte moest Amerika (inclusief alle andere EU-landen) steunen tegen de vijand, de seculiere regering van Assad. Of de oorlogen in Irak, waar miljoenen mensen omkwamen of ontheemd raakten, degenen die ontheemd waren, radicaliseerden en trokken wederom naar Europa.

Gaza, een andere oorlog die wordt gesteund door het Westen, Europa en vooral Duitsland, dat zelf Joden en anderen vervolgde in de Tweede Wereldoorlog, beschermt Israël, ondanks de genocide en etnische zuiveringen die daar momenteel plaatsvinden. Verblind door de steun aan de VS zijn ze opnieuw bezig met of medeplichtig aan genocide, de grootste sinds de Tweede Wereldoorlog. Foto: AFP

Veel Nederlanders zijn zich ervan bewust dat Nederland de verkeerde weg heeft gekozen, dit al tientallen jaren, en zien de ellende in hun land met de vele vluchtelingen, waaronder, zoals ik al zei, veel geradicaliseerde en getraumatiseerde mensen, die aan hun lot worden overgelaten, problemen en overlast veroorzaken in Europa en/ook Nederland. Daarom is de keuze op de PVV en Geert Wilders gevallen afgelopen verkiezing. Maar wilders dient Israël, hij heeft ook waarschijnlijk de Israelische nationaliteit, naast de Nederlandse, dus wederom geen oplossing Nu zullen er veel Palestijnen komen immers worden ze dagelijks uitgemoord door Israël met behulp van Amerikaanse wapens. Ook moet Wilders van oud premier Mark Rutte Oekraïne onvoorwaardelijk steunen (de Oekraïense ambassadeur was al op bezoek bij Wilders), anders kan hij geen premier worden, dat waren letterlijke woorden van Rutte tijdens een nieuwsuur interview.

Nu wordt Nederland een nieuwe oorlog ‘ingerommeld’, zoals dat heet, dit keer tegen Rusland, wat een grote vergissing zal zijn. Het is nog niet gebeurd, alleen nog maar woorden, maar de plannen zijn er en dat is heel duidelijk, sommige complottheoretici zeggen dat de plannen al jaren bestaan en dat zou best waar kunnen zijn, net als de plannen voor de pandemie (Covid-19), de CBDC (digitale Euro), de digitale identiteit, geen contant geld, Kunstmatige Intelligentie (KI), we zien alles nu gebeuren. De complotten worden waar en onbeschaamd spuien politici dreigementen aan hun burgers, pers en meningsvrijheid zijn afgeschaft, vormen van kritiek worden de kop in gedrukt en gedreigd wordt met gevangenis.

En dat allemaal (mede) dankzij politieke partijen die ooit op vreedzame wijze de wereld wilden verbeteren, zoals in Duitsland en/of Nederland

Nederland wordt nu langzaam voorbereid op een oorlogseconomie, je hoort het overal in de media, de politiek, de NAVO, de EU. Politici spreken in debatten zoals hieronder openlijk over de dreiging vanuit Rusland en willen de (failliete) economieën opschalen tot oorlogseconomieën.

Ministers en legerleiders van verschillende Europese landen en de NAVO waarschuwen voor de mogelijkheid van militaire dreigingen in Europa. De commissie voor Defensie laat zich in een rondetafelgesprek op donderdag 7 maart van 14.30 tot 17.00 uur door nationale en internationale deskundigen informeren over de mogelijke scenario’s en gevolgen voor Nederland en Europa.

Nederland en Europa zijn al jaren bijna failliet door de economische situatie in Amerika, waar de banken al jaren ‘geld bijdrukken’, waardoor de schulden in de biljoenen lopen. Europa wordt hierdoor rechtstreeks getroffen.

De oorlogen in de vele landen die Amerika sinds de tweede oorlog heeft gevoerd, beginnend met Vietnam, Korea en nu eindigend met Rusland, hebben veel geld (en levens) gekost. Amerika is een ‘arm’ land geworden (voor de gewone bevolking), waar in de grote steden tentenkampen met daklozen ontstaan. Europa heeft te lijden onder een desastreuze vergrijzing van de bevolking en nu geteisterd door ‘oversterfte’ als gevolg van vaccinaties (een biologisch testwapen) tegen COVID-19.

In Duitsland is tweederde van de bevolking al niet van ‘Duitse’ afkomst. Amerika en Europa hebben nieuwe oorlogen nodig voor de heropleving van de industrie (wapen), en ze kunnen ook, zoals Duitsland voorstelt, de talloze vluchtelingen als dienstplichtigen de oorlog in sturen, in ruil voor een paspoort.

Propaganda

Het Westen waarschuwt in haar nieuwste propaganda dat er grote aanslagen zullen plaatsvinden in Moskou. Omdat volgens hen, de Russische veiligheidsdiensten een schietpartij in een synagoge door een cel van de Afghaanse tak van IS hebben verijdeld, in de Russische media heb ik hier niets over gehoord. Maar jullie Nederlanders kunnen bijna geen berichten Rusand meer krijgen door het verbod van Nederland en de EU, al is er altijd nog de VPN.

Vorige week moest de Amerikaanse ambassadeur zich melden bij het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou, dat de Amerikanen waarschuwde voor hun NGO’s (niet-gouvernementele organisaties) die via de Amerikaanse ambassade (en ook Europese) onrust proberen te veroorzaken in Rusland.

Vooral met de komende Russische presidentsverkiezingen op 15 en 17 maart zal er veel propaganda zijn. Propaganda en paniekzaaierij en als er iets gebeurt, zal het van de CIA, Oekraïne en het Westen komen, maar niet via de Afghanen.

Ik denk dat het een slechte propaganda stunt is, al is het uiteraard serieus bedoeld; Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan niet zeggen hoeveel Nederlanders zich momenteel in Rusland bevinden, omdat het ministerie dit niet bijhoudt. Ook is niet bekend hoeveel Nederlanders zich momenteel in Moskou bevinden. Natuurlijk weten ze hoeveel Nederlanders er zijn, er zijn er niet veel meer, zoals ik weet, ik als journalist en anderen die vaak getrouwd zijn met Russen of bedrijven hebben.

Een recent gesprek met een Engels radiostation over mijn ervaringen in de Donbass, de verkiezingen, de komende verkiezingen en hoe de Nederlandse regering omgaat met journalisten die afwijken van de standaardregels en zich in vijandelijk gebied (Moskou en Donbass) bevinden.

Nederland moet zich voorbereiden op oorlog, is het credo van de Nederlandse en westerse politiek, mannen (nu ook vrouwen, zoals in Oekraïne) moeten weer gaan sterven voor het ideaal van hun politieke leiders. Niet uit zelfverdediging, maar uit oorlogszucht.

Voordat er ‘slimme’ opmerkingen worden gemaakt over Rusland, dat volgens hen dit ook doet, is er een verschil. In de Donbass voert het regime in Kiev al tien jaar oorlog, met hulp van het Westen (VS en EU/NAVO) tegen de Russisch-sprekende bevolking, en in Syrië werd de bevolking uitgeroeid door Westelijke gesteunde jihadisten. Voor de ‘gewone’ Syriërs en de mensen uit Donbass was het een kwestie van overleven.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

DEVEND.ONLINE

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

3 thoughts on “Oorlogsretoriek en een oorlogseconomie in Nederland en Europa

  1. Ik groeide op in de tijd van de koude oorlog. Ons werd geleerd dat de gevaarlijke Sovjetunie onze vijand was. Nu,, jaren later ben ik getrouwd met een Wit-Russin en bezoek onze familie in Wit-Rusland met grote regelmaat. Een familie die mij zo warm en hartelijk in hun armen heeft gesloten. Gek eigenlijk, als ik me realiseer dat de lieve ouders van mijn vrouw mijn vroegere vijanden waren. Tenminste dat werd ons zo geleerd. Wat een geluk heb ik gehad met ouders die mij leerden om zelf te denken en door het labyrint van propaganda mijn eigen waarheid te vinden. Helaas bezit het merendeel van het volk een grenzeloze domheid waar criminele oorlogshitsers handig gebruik van maken. Oorlog is helaas nog steeds een heel winstgevende onderneming en dat daarbij mensen geofferd worden schijnt niemand iets te doen. Nou mij doet het enorm veel pijn en ik hoop op een snel ontwaken van grote groepen mensen zodat we sterk genoeg zijn deze waanzinnige oorlogshitsers te stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *