Nederland is niet meer democratisch – de wil van het volk zegeviert niet meer

Wie wil er verandering? Het Nederlandse volk wilde verandering, maar dat is de kop in gedrukt, foto’s: Getty Images, Nu.nl, Reuters, bewerking: Mirjam©Photo

Nederland had afgelopen november 2023 gekozen voor een beleidswijziging en tegen de Great Reset-plannen gestemd van de laatste regering die mogelijk ‘ooit’ op een soort democratische wijze in Nederland is gekozen. Hoewel de democratie niet meer bestaat, (misschien nooit bestaan ), omdat er nu, zoals voorzien in Agenda 2030, voorlopig een buitenparlementaire regering zal zijn.

“Een gewone regering zoals we dat de laatste decennia kennen in Nederand heeft een sterke binding met de Tweede Kamer. Er is een coalitie van partijen die met elkaar een regeerakkoord afspreken en die elkaar beloven zich daaraan te houden. Bij een extraparlementaire regering is die binding er niet, er is een coalitie van partijen die beloven samen te werken, maar er is géén regeerakkoord. De regering moet dus met plannen komen waarvan het vooraf niet altijd zeker weet of er een meerderheid is.

’’Een zakenkabinet is nóg een stapje verder weg. Bij een zakenkabinet is er ook geen coalitie van samenwerkende partijen. Er komt een kabinet met ministers die niet eens lid van een politieke partij hoeven te zijn. De binding met de Kamer is dus nóg losser.’’

Veel media en schijnbaar de politiek zelf, vooral Pieter Omtzigt is een groot voorstander, vinden het mooi als er waarschijnlijk nu een buitenparlementaire regering komt, maar voor de burgers van Nederland is het een slechte zaak. Als ze al niets te zeggen hadden, is dit nu volledig verloren. Burgers hadden immers inspraak bij het kiezen van een politieke partij die hun politieke overtuigingen vertegenwoordigde in de regering of oppositie, door te stemmen en de grootste partij kwam in de regering.

Met een buitenparlementaire regering kun je simpelweg opgezadeld worden met Frans Timmermans, ook al heb je Wilders of een andere partij gekozen en worden de plannen van links uitgevoerd, terwijl de meerderheid van de bevolking een rechtse regering wil. Als links en rechts überhaupt nog bestaan. Van veraf zie ik dat er eigenlijk alleen maar sprake is van polarisatie, je bent voor of tegen, idealen van links of rechts zijn verdwenen. Liberalisme of socialisme het bestaat niet meer.

Het is natuurlijk afgesproken van te voren dat Frans Timmermans een soort van premier wordt, immers zoals ik al vele malen schreef, Rutte moet NAVO chef worden, waarshijnlijk een oorlog beginnen tegen Rusland. Ook moeten de plannen van het World Economic Forum (WEF) en de relevant geïntegreerde Agenda 2030 moet worden uitgevoerd. Nederland als klein land is altijd koploper in nieuwe plannen. Dit keer zonder instemming (eigenlijk altijd al) van de bevolking.

Democratie betekent letterlijk: ‘de wil van het volk’, die wil was Wilders als premier, een vergissing voor de heersende elite in Nederland (net las destijds bij Trump), dus niemand wil met ‘hem’ te maken krijgen. Net als Rutte’s “inleg velletje” tijdens het referendum over Oekraïne in 2016, daarna werden referenda in Nederland afgeschaft. De wil van het volk, de democratie was hiermee voorgoed verdwenen! Foto: MO

De politiek heeft de burgers verraden, te beginnen in Nederland en de rest van Europa is wat dat betreft niet veel beter. Europa moet een oorlogseconomie worden, of dat is het al. Ze moeten oorlog voeren tegen Rusland, veel propaganda, of het daadwerkelijk tot oorlog komt valt natuurlijk nog te bezien. Maar de elites doen zeer gevaarlijke dingen: ze geven de bevolking eerst een sociaal experiment, de Covid-19-pandemie, en bestrijden deze met een biologisch wapen, de vaccinatie genaamd, dat nu veel mensen het leven kost, en, als klap op de vuurpijl, een oorlog.

Dit heeft alles te maken met het faillisement van Europa als gevolg van het faillisement van grote broer Amerika, waar de politieke elites nog dommer zijn en marionetten van de wapenindustrie etc. Door de eeuwen heen is oorlog de oplossing geweest voor binnenlandse problemen, niet alle oorlogen uiteraard. Maar zeker tijdens de Tweede Wereldoorlog. Duitsland was failliet door de Eerste wereldoorlog. De Eerste Wereldoorlog was een experiment van de elites met gifgas en de nieuw ontwikkelde industriële revolutie en wapens.

Een ander punt is het zogenaamde klimaatsyndroom, zoals ik het noem, heeft niets met het klimaat zelf te maken, het verandert voortdurend. De intensieve ontginning van het land zou uiteraard wel wat teruggeschroefd kunnen worden zo ook de massa veehouderij, maar het is een mythe dat de aarde daardoor zal opwarmen. Kijk maar naar Rusland: deze winter was de koudste in twintig jaar, ik heb temperaturen meegemaakt tot min 30 (in Moskou) graden en de winter is nog steeds niet helemaal voorbij. De vraag rijst dus: waarom is er alleen sprake van klimaatverandering in het Westen?

Er spelen waarschijnlijk allerlei financiële belangen mee, te beginnen met de plannen van Al Gore, die de financiële zwendel genaamd “The Climate Reality Project” heeft uitgevonden.

Terug naar de verkiezingen en de nederlaag en het verval van de Nederlandse democratie en natuurlijk het einde van een tijdperk van het ooit zo ‘vrije’ landje aan zee. Een landje dat altijd het ‘beste jongetje in de klas’ wilde zijn.

Als er oorlogen moeten worden uitgevochten, geven de burgers al hun geld daaraan uit in naam van humanitaire hulp en democratie.

Als er nieuwe plannen moeten worden geïmplementeerd, opgelegd door Amerika en de rijke elites van het Westen staan ze vooraan.

Als er vluchtelingen moeten komen, staan ze vooraan, maakt niet uit hoeveel, alles om het “beste jongetje van de klas” te zijn.

Als er een Holocaustmuseum wordt geopend en als provocatie de president van Israël wordt uitgenodigd, die momenteel de genocide en etnische zuivering van duizenden Palestijnen goedkeurt, moet de koning zijn kant kiezen. De arme drommel de koning, de koning zal moeten vertrekken, niet dat ik er zelf verdrietig over zou zijn, hij is tenslotte geen erg “intelligente” koning, maar het is wel een stap verder naar de totalitaire staat . Foto: Getty Images

We zien de ‘Great Reset’ in Nederland gebeuren, misschien zie ik het van ver hier in Rusland duidelijker, het maakt me best wel verdrietig, ik kan niet meer terug naar Nederland vanwege allerlei bedreigingen door Nederland en allerlei inlichtingen diensten zoals MI5. de CIA en de AIVD omdat ik in de Donbass als journalist was, maar ik zou nu ook niet meer terug willen. Ik mis het Nederland van vroeger, maar dat komt niet meer terug. Ik mis de democratie, de Nederlandse vrijheid, maar dat komt nooit meer terug.

Ik blijf dus in Rusland en zal Rusland (met de pen) verdedigen als het wordt aangevallen ik ben namelijk Rusland dankbaar dat ik hier mag wonen en dat ze destijds Syrië, het tweede land van mijn kinderen, verdedigde tegen de koppensneller, de jihadisten, die de steun van Nederland hadden, ook al destijds en nu onder leiding van de Nederlandse aankomende NAVO-chef en voormalig premier van Nederland Mark Rutte.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

DEVEND.ONLINE

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

2 thoughts on “Nederland is niet meer democratisch – de wil van het volk zegeviert niet meer

  1. Nederland is al jaren een fascistische dictatuur. Kritische stemmen worden geschoffeerd en zelfs vermoord in opdracht van de regering. Een regering die trouw is aan het criminele Washington en WEF en niets opheft met het Nederlandse volk. Het doet mij erg veel pijn om te moeten zeggen dat ik niet meer trots ben op mijn regering en volk. Een slap, ziek en misselijk volk wat zich laat doen door een bende psychopaten. Een volk dat toestaat dat er van onze belastingcenten wereldwijd gemoord wordt terwijl eigen mensen verkommeren door toeslagenmisdaad, gasroof en watersnood. Na denazificatie van Oekraine mag deze s.m.o. wat mij betreft doorgang hebben in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *