President Poetin is herkozen het Westen geeft het toe maar erkent de verkiezing niet

Rusland heeft gekozen en de winnaar is de zittende president Vladimir Poetin, die een termijn van zes jaar heeft gekregen, het Westen noemt het “nep” verkiezingen, foto’s: RT (Studio), bewerking: Mirjam©Photo

Gisteren was de laatste dag om in Rusland op een nieuwe president te stemmen. De zittende president Vladimir Poetin had nog drie andere uitdagers, maar het Russische volk stemde met overweldigende meerderheid op de zittende president Vladimir Poetin.

Er was veel gaande in de westerse reguliere media, het zouden geen vrije verkiezingen zijn, mensen zouden onder druk worden gezet om te stemmen. In de Donbass, de nieuwe republieken (Novorussyia) zouden ze door soldaten worden geïntimideerd om toch te gaan stemmen. Dezelfde retoriek als de laatste Douma-verkiezingen en het referendum in september 2022, de toetreding van de Donbass tot Rusland, niets daarvan is waar, het Westen gelooft in ‘sprookjes’ en begrijpt de Russen totaal niet.

Er moesten protestacties worden ondernomen, de weduwe van Alexey Navalny was zelfs in Berlijn om zogenaamd te stemmen, het enige wat ze deed was de naam van haar man op het stembiljet zetten. Belachelijke propaganda, eigenlijk best zielig, om op deze manier te stemmen, er waren tenslotte nog andere kandidaten, drie zelfs, maar die werden door het Westen nauwelijks genoemd en afgedaan als irrelevant.

Volgens de westerse pers zouden er honderden demonstranten zijn bij verschillende Russische ambassades in Europa of het Westen. Wat helemaal niets heeft opgeleverd, Rusland is ver verwijderd van het Westen en door de acties van het Westen, maken de Russen zich niet langer druk over wat zij het ‘verstoorde en gestoorde’ Westen noemen. Velen geven met verdriet toe dat het leuk was om daarheen te reizen in Europa, maar nu is het een vijandelijk blok geworden.

Maar stel je voor dat hetzelfde met Nederland zou gebeuren. Russen (en een handvol Nederlanders) gaan zogenaamd hier in Moskou demonstreren voor de Nederlandse ambassade, omdat Wilders heeft gewonnen, maar hij wordt geen premier, want Rutte moet baas van de NAVO worden, is dat democratisch? Rutte zei letterlijk dat hij Oekraïne “onvoorwaardelijk” moet steunen, anders… ja, anders wordt hij geen premier en wordt hij geen premier!

Er zijn talloze voorbeelden van ‘verstoorde en gestoorde’ verkiezingen en ‘presidenten en premiers’ in Europa, denk maar aan Macron, die denkt dat hij Napoleon is en Rusland wil veroveren, de Baltische staten die nog steeds in tijden van nazi-fascisme leven en verdrijven Russen uit hun landen. Polen dat de ambitie heeft om West-Oekraïne te annexeren, want volgens hen is tenslotte Polen. Duitsland, dat het afluisterschandaal over de Taurus-raketten bespreekt, wil ze ‘in het geheim’, via Groot-Brittannië, leveren zodat ze de Krimbrug kunnen vernietigen. Nederland dat wraak wil voor het afschieten van de MH17, waarvan de schuldvraag nog altijd niet echt opgehelderd is.

Of de seniele president van Amerika die niet-bestaande handen schudt en brabbeltaal spreekt in de ‘State of the Union’, waar hij met betekenisloze woorden bijna schreeuwt tegen de veelal ‘ouderen’ in het Congres.

Een steeds meer ‘gestoorde’ westerse wereld, waar normaal zijn nu abnormaal is en het abnormale normaal. Waar oorlog boven vrede wordt gewaardeerd en de elites maar één ding voor ogen hebben: oorlog tegen Rusland. Die, gezien de staat van hun leger en uitrusting, lang zullen moeten wachten.

Foto: VOX

Rusland, het grootste land ter wereld, heeft haar president gekozen en de koers voor de komende zes jaar. Ze begrijpen dat ze zich moeten (be) wapenen tegen de dreiging vanuit het Westen, zo wordt dat hier in Rusland gezien. Volgens velen heeft president Poetin goed werk geleverd en hebben veel Russen waarschijnlijk het volste vertrouwen in Poetin, ook in de Donbass.

De stemming was democratisch, er waren veel waarnemers, hoewel het Westen zegt van niet, ze kwamen van over de hele wereld, zelfs een paar uit Europa, van wie de meesten onmiddellijk na terugkeer door hun regeringen worden vervolgd, sommigen blijven liever hier. Veel mensen uit Afrika en Azië, maar volgens de westerse media en elites is dat natuurlijk niet zo erg. Alleen de zogenaamde democratische OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) is volgens hen legitiem en mag en in volgens hen niet-democratische landen de verkiezingen monitoren, niet in Europa zelf, stel je voor, die zijn toch democratisch?

De Nederlandse NOS en de Moscow Times zijn samen met het Duitse ZDF, ARD en diverse (staats)media in Groot-Brittannië de ergste tegenstanders van Rusland. De NOS wordt gefinancierd (gesubsidieerd) door de overheid, het Duitse ARD en ZDF volgens nog steeds het oude kijk- en luistersysteem, een belasting in Duitsland en de BBC in Groot-Brittannië wordt gerunt door de veiligheidsdiensten MI5 en MI6.

Dus ik denk dat voordat Europa negatief over Rusland spreekt, er ook dingen in Rusland zijn waar de burgers niet blij mee zijn, zoals overal in de wereld, Europa moet ‘zich achter de oren’ moet krabben en diplomatie gebruiken en geen oorlogsretoriek. Het op orde brengen van de eigen zaken in het door voor burgers verdeelde continent, het bestrijden van armoede, het oplossen van het vluchtelingenprobleem en de drugscriminaliteit in Nederland aanpakken. Dan kan een volwaardig Europa onderhandelen en bemiddelen met Oekraïne en Rusland en ook in het Midden-Oosten waar genocide op grote schaal plaatsvindt en Europa het goedkeurt. Bovenal moeten zij (politici en media) stoppen met hun oorlogsretoriek en vooral hun leugens en ‘sprookjes’ verhalen in de media.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

DEVEND.ONLINE

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

2 thoughts on “President Poetin is herkozen het Westen geeft het toe maar erkent de verkiezing niet

  1. Bedankt voor jou werk om de waarheid te brengen na ons, wij kijk veel na RT al voor meer dan 7 jaar, ook mij Vrouw en in zijn heel blij dat Putin is gewonnen met de verkiezing.

  2. Democratie in Nederland? wie herinnert zich het referendum over Oekraine ? Hiermee is duidelijk bewezen dat Nederland een fascistische dictatuur is…..Maar Nederland is oh zo goed om de vinger naar anderen te wijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *