Met de Nederlander Mark Rutte aan het roer is de NAVO op weg naar een nieuw Stalingrad waar miljoenen stierven waaronder duizenden Nederlandse SS-ers

Oorlogsretoriek is het enige wat we de afgelopen weken uit het Westen, en vooral uit Europa, horen. Foto’s: Mirjam©Photo, Getty Images, bewerking: Mirjam©Photo

Afgelopen dagen bezocht ik Volgograd, beter bekend als Stalingrad. Een stad doordrenkt van oorlog, dood en vernietiging, zelfs nu en vooral nu in 2024, een beladen atmosfeer in de stad die herrinert aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, het is overal, het lijden, de doden en de herinnering aan de meest bloedige en dodelijke strijd uit de naoorlogse moderne geschiedenis.

In het Westen, vooral na-oorlogs West-Europa, behalve misschien Duitsland (bevolking), begrijpen ze waarschijnlijk niet wat oorlog werkelijk is. Het onmenselijke lijden, niet alleen soldaten, maar ook de burgerbevolking. Ik heb het persoonlijk meegemaakt in Syrië en in de Donbass, in Syrië de Amerikaanse (westerse) proxy-oorlog tegen de bevolking die achter hun gekozen regering en land bleef staan werden brutaal door de Westerse proxies (terroristen zogenaamde rebellen) vermoord, onthoofd en andere brutaliteiten vonden er plaats. In de Donbass is de Russische bevolking al tien jaar in oorlog met het regime in Kiev, dat wordt gesteund door Amerika en Europa. Ook deze mensen worden brutaal vermoord door het Oekraïense leger en zijn bataljons (o.a. Azov en Aidar) en natuurlijk door buitenlandse huurlingen (terroristen), net als in Syrië, uit heel Europa en het Westen, die daar wreedheden begaan, dit is een trend geworden sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Om het lijden te begrijpen zou iedereen uit het Westen Stalingrad (Volgograd) moeten bezoeken, bij voorkeur ook de Donbass, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. In 2023 was het tachtig jaar geleden dat deze bloedige strijd plaatsvond. Nazi-Duitsland en zijn collaborateurs, bataljons uit Letland, Litouwen, Italië, Nederland, Hongarije, Kroatië, Frankrijk en Roemenië, rukten op 23 augustus 1942 op naar Stalingrad en de strijd duurde tot 2 februari 1943.

Roemenie, Kroatie, Italië en Hongarije waren samen met de Duitser in grote getallen aanwezig op het strijdtoneel, maar andere (nu EU) landen zoals Nederland en m.n. Frankrijk (Vichy regering), Finland en de Baltische staten hadden bataljons (m.n. SS-bataljons) die meevochten. Nederland collaboreerde massaal, speciaal Oost-Nederland, met Nazi Duitsland, de meeste Joden zijn, na Polen, vermoord en weggevoerd tijdens 1940-1945 uit Nederland.

Minstens vijfentwintigduizend Nederlanders vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog mee om Hitlers Derde Rijk te verwezenlijken. Het Nederlandse aandeel in de SS was hiermee groter dan dat van alle andere bezette landen.

Het Vrijwilligerslegioen Nederland werd officieel op 12 juli 1941 opgericht met als bevelhebber de voormalige Chef van de Generale Staf, luitenant-generaal b.d. H.A. Seyffardt om aan zijde van nazi-Duitsland tegen de Sovjet-Unie te strijden. Het Vrijwilligerslegioen Nederland was vanaf het begin een onderdeel van de Waffen-SS en werd in zomer van 1943 hernoemd tot de SS-Freiwilligen-Panzergrenadier Brigade Nederland. Ongeveer 22.000 Nederlanders streden aan het Oostfront (ook Stalingrad). Hiermee leverde ons land het grootste aantal vrijwilligers van alle West-Europese landen. Vrijwilligerslegioen Nederland – Netwerk Oorlogsbronnen

Maar iets anders valt mij persoonlijk op: hetzelfde gebeurde vorig jaar, een nieuwe ‘vrijwillgerslegioen’ gerekruteerd door EU landen (NAVO/US), onder het mom van zogenaamd ‘ overgelopen Russen’ bevindt zich een bataljon aan de grens met Belgorod, het werd onder veel tamtam geintroduceerd door het Westen, en gelanceerd onder veel media-aandacht. Parallellen met de Tweede Wereldoorlog zijn sterk aanwezig, toen de Duitsers nieuwe legioenen oprichtten en vrijwillgers rekruteerden, ook hetzelfde plan was te zien in Irak en Syrië.

Ze (legioen) poseerde voor zogenaamde westerse journalisten in het noordoosten van Oekraïne – een plek waar ook het Oekraïense leger traint en volgens deze westerse journalisten, die door hun westerse regeringen naar deze plek zijn gestuurd, een plek die niet bij naam genoemd kon worden, maar waarschijnlijk in de buurt van Belgorod.

De leden van het zogenaamde ‘Legioen van Vrijheid voor Rusland’ en het zogenaamde ‘Russische Vrijwilligerskorps’ poseerden voor de camera’s. Ze stonden rond een pantservoertuig van het Sovjet-type dat ze naar eigen zeggen hadden buitgemaakt op Russische grenstroepen. In volle uitrusting met aanvalsgeweren, sommige gemaskerd, hielden ze hun respectievelijke vlaggen omhoog. Dit is wat alle westerse pro-oorlogsmedia destijds unaniem schreven. De NSB en de Duitse oorlogspropaganda uit de Tweede Wereldoorlog hadden het niet beter kunnen doen en zouden trots zijn op deze propaganda journalisten.

Voor mij was het een déjà vu met 2014, toen de VS, ISIS lanceerden vanuit Camp Bucca in Irak, de gesponsorde terroristen vertrokken met westerse wapenuitrusting om Syrië en Irak in hun Toyota’s dwars door de woestijn, te veroveren, het Westen sponsorde hen, Nederland sponsorde 22 groepen, die later zich allemaal aansloten bij ISIS (DAESH).

Het is verschrikkelijk wat de VS en Europa op hun geweten hebben, de politiek, de media maar ook de Nederlandse bevolking heeft dit als zoete koek geslikt, al het moorden, al de oorlogen sinds de naoorlogse 1945, te beginnen met Vietnam en waarschijnlijk eindigend in Rusland. Na meer dan tachtig jaar zijn ze de boodschap van ‘nooit meer’ zo’n oorlog als de Tweede Wereldoorlog vergeten.

Nu Mark Rutte vrijwel zeker de nieuwe ‘baas’ van de NAVO wordt en Nederland alweer aan de wieg staat van oorlog en vernietiging, stevenen we echt af op de uitbreiding van de Derde Wereldoorlog. De Nederlandse politieke elite is unaniem, alleen Forum voor Democratie (FVD) niet, oorlogszuchtig. Tijdens zogenaamde debatten in de Tweede Kamer komen alle partijen overeen ‘wapens voor Oekraïne’ en zijn we in oorlog. Ik durf te stellen dat Nederland na de Baltische staten en het VK, die nog extremer zijn, op een goede derde of vierde plaats komt als het om oorlog gaat. Diplomatie staat niet meer in de “Dikke van Dalen”.

Nederland, ‘het beste jongentje van de klas’, stevent af op zijn eigen ondergang af en zal waarschijnlijk één van de eersten zijn die de oorlog ‘voelt’. Ik heb het niet over vergeldingsmaatregelen van de Russen met bommen en granaten (al weet je maar nooit), maar tegenwoordig zijn er andere vormen van ‘oorlogsvoering’. Nederland en Europa moeten zich voorbereiden op een ‘tweede’ Stalingrad, omdat ze niet leren van de geschiedenis en immuun zijn voor waarschuwingen, die ze afdoen als bluf, wat niet zo is. Wees gewaarschuwd: er komen moeilijke tijden aan! Onderschat niet dat haat en woorden altijd resulteren in daden, het is genoeg met de oorlogsrethoriek!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

DEVEND.ONLINE

freesuriyah (odysee.com)

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *