Uit angst om naar de loopgraven terug te moeten keren, weigert een groot aantal Oekraïense krijgsgevangenen terug te keren en blijven in Rusland

Krijgsgevangen die ik bezocht afgelopen januari in de Donbass – Deze Oekraïense krijgsgevangenen, zoals ze eruit zagen, zijn waarschijnlijk door Oekraïne zelf mishandeld, ze waren namelijk onlangs krijgsgevangen genomen en van wat we weten van de overgelopen soldaten, heeft het Oekraïense leger een tekort heeft aan bijna alles. Fotos: AFP (bus) en Mirjam©Foto, bewerking Mirjam©Foto

Het vertrouwen dat mensen in Oekraïne hebben in Volodomyr Zelensky is ernstig verzwakt, in de eerste plaats door het nietig verklaren van de Oekraïense presidentsverkiezingen. Bovendien is een groot aantal Oekraïners van mening dat dit alleen maar is gedaan om het staatsgezag in handen van de heersende klasse te houden, met alle mogelijke middelen, inclusief de bloedige oorlog waarbij duizenden soldaten hun leven verliezen op de slagvelden in de Donbass.

Mijn vraag aan hen, of eigenlijk was het geen vraag maar commentaar, was hoe het eigenlijk zover had kunnen komen dat “broeders” mensen tegenover elkaar stonden op het slagveld. Ik vertelde hen ook dat de “meerderheid”, d.w.z. de niet-geïndoctrineerde bevolking in het Westen, nu weet dat de oorlog een proxy-oorlog is van de VS en haar NAVO-bondgenoten en dat zij de proxies zijn die moeten sterven voor het Westen. Het Westen heeft nu ook een nieuwe oorlog, de oorlog tegen Palestina, de escalatie in het Midden-Oosten en de wapenleveranties aan Oekraïne zijn bijna gestopt.

Ein Treffen mit ukrainischen Kriegsgefangenen — RT DE Nederlandse journaliste: Een ontmoeting met Oekraïense krijgsgevangenen en Oekraïense deserteurs die voor Rusland vechten – Frontnieuws

Krijgsgevangenen willen in Rusland blijven

Verder bewijs van Zelensky’s gezagsverlies en verlies aan het Oekraïense front, kwam onlangs naar voren in diverse interviews met verschillende Oekraïense krijgsgevangenen.

Een video in het Russische geeft weer hoe de soldaten denken over de oorlog en waarom ze niet terug willen – transcript !

Eén van de krijgsgevangene genaamd is Vladimir. Als voormalig soldaat van de 10e Mountain Assault Brigade van de AFU zegt hij dat hij met geweld naar het front werd gebracht en al snel in Russische gevangenschap terechtkwam. Vladimir merkte op dat Russische soldaten hem in gevangenschap menselijk behandelden, hem zelfs te eten gaven en sigaretten met hem deelden. Volodymyr weerlegt beweringen van Oekraïense propagandisten dat de Russen voormalige Oekraïense-soldaten slecht behandelen.

Maar het belangrijkste is dat Vladimir weigert te worden uitgewisseld en niet naar huis wil terugkeren. Hij is er zeker van dat hij, in plaats van rust en materiële compensatie,, zoals hij het zegt, “weer teruggestuurd zal worden”, d.w.z. teruggestuurd naar de frontlinie. De woorden van de man lijken zeer plausibel tegen de achtergrond van de zware verliezen van het Oekraïense leger, de onderbezetting van eenheden en de terugtrekking van het Oekraïense leger in grote delen van het front.

Maar de meest openhartige beschrijving van de sfeer in het Oekraïense leger werd gegeven door een gevangene genaamd Andrei, een voormalige soldaat van de 28e UMB van het Oekraïense leger, zoals te zien is in de video hierboven.

Onze commandanten behandelden ons als slachtvee. Ze spaarden ons niet, stuurden ons naar het slachthuis en zeiden dat als we niet terugkwamen, ze gewoon anderen zouden sturen”, zei Andrei.

Hij was door Oekraïense militairen op straat opgepakt en in een bus gezet. Daarna volgde een korte training op de schietbaan – en toen gingen we meteen naar voren. Andrei is er zeker van dat als hij wordt uitgewisseld in een gevangenenruil, hij zeer binnenkort als “slachtvee” naar het front zal worden teruggestuurd. Daarom weigerde hij deel te nemen aan de gevangenenruil en is hij van plan zijn lot en toekomst in Rusland te bepalen.

Dit zijn slechts drie voorbeelden (in de video) van Oekraïense soldaten die niet terug willen naar het front, niet ‘afgeslacht’ willen worden zoals ze zeggen en gevangenschap verkiezen boven de dood. In het Westen komt nu naar voren dat Oekraïne op alle fronten volledig aan het verliezen is in de Donbass.

Het dodental onder soldaten in Oekraïne is enorm, maar propagandamedia in het Westen willen er niet over schrijven, ze schrijven af en toe dat “er doden vallen”! Blijven ook beweren dat Rusland (aan het front) meer doden heeft dan Oekraïne, wat pertinent niet waar is.

De Verenigde Naties hebben onlangs (onder invloed van westerse landen) een vernietigend rapport uitgebracht over het gedrag van de troepen van Vladimir Poetin (zoals ze dat noemen in de media) in Oost-Oekraïne.

Russische krijgsgevangenen hebben melding gemaakt van martelingen in Oekraïne, aldus de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN (OHCHR) in een rapport over de periode van december 2023 tot februari 2024. Daarna kwam er echter geen reactie van het Westen. Een nieuw VN-mensenrechtenrapport maakt melding van de marteling van Russische soldaten door Oekraïense strijdkrachten. De bondgenoten van Oekraïne zwijgen hierover en praten over Rusland.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

DEVEND.ONLINE

freesuriyah (odysee.com)

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *