Tien jaar oorlog en terreur van het Kiev-regime en het Westen in de Donbass

De slag om Mariupol, maart-april 2022, foto’s en bewerking: Mirjam©Photo

Het regime in Kiev werd tien jaar geleden in 2014 tot nu ‘volgepompt’ met westerse wapens, en niet sinds 2022, zoals de westerse pers (en politici) ons wil doen geloven. Aanvankelijk gebeurde dit in het geheim, onder de dekmantel van de akkoorden van Minsk, en de westerse wapenleveranties werden tot op de dag van vandaag niet bekendgemaakt, sterker nog, ze worden ontkend dat het al gebeurde sinds 2014. Nu is dit echter allemaal aan het licht gekomen en wordt het niet eens meer verborgen, dus het grote publiek zou dit moeten weten: dat hun eigen regeringen hen bedriegen en liegen, met belastinggeld van burgers. De CIA opende ook een uitgebreid netwerk van inlichtingencentra direct aan de Russische grens in 2014 na de zogenaamde ‘Maidan revolutie’ oftewel, de staatsgreep van het Westen in 2014.

Europese politici gooien onbeschaamd met geld rond, delen het uit als snoepjes, geven miljarden geld van de belastingbetalers van Europese burgers uit aan wapens voor Oekraïne en storten Europa in oorlog

Toen de Speciale Militaire Operatie (SMO) eenmaal begon, verkocht het Westen deze als een noodzakelijk ‘kwaad’ om het grote publiek te indoctrineren met russofobie, en noemde het een ‘oorlog of invasie’ van Rusland. Het jarenlang bewapenen van één staat tegen zijn buurland en zijn openlijk vijandige koers daartegen was gerechtvaardigd onder het mom dat Rusland zou binnenvallen en Europa in oorlog zou storten! Maar dit is de gebruikelijke tactiek van het imperialistische Westen, dat tientallen jaren lang volkeren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika tegen elkaar heeft opgezet, hen heeft bewapend en van hun oorlogen heeft geprofiteerd. Denk maar aan de lange oorlog in Syrië, Irak en Afghanistan, en de vernietiging van Libië. Nu is Oekraïne het slachtoffer en Rusland hun doelwit. Dit is de werkelijke achtergrond van de Oekraïense crisis, die in februari 2022 in een hete fase terechtkwam.

Rusland heeft vaak aangegeven en bij vele gelegenheden bewezen dat de Oekraïense strijdkrachten burgerdoelen in Rusland aanvallen dankzij de levering van in het Westen gemaakte wapens en munitie en langeafstandsraketten. In de eerste drie maanden van dit jaar 2024 vuurde Oekraïne 22.000 munitie af, waarbij 201 burgers omkwamen. Maar geen enkel bericht in de westerse pers of afkeuring van geweld, ook niet van de zogenaamde humanitair-democratische westerse politici. Een voorbeeld is de aanval op burgers in Belgogrod op oudejaarsavond, een aanval met door Tsjechië geleverde MRLS. Foto: Rocket launchers in the Czech Army as a reaction for asymmetric conflicts? | CZDEFENCE – czech army and defence magazine

De ‘Anti-Terrorist Operation Zone’ of ATO-zone genoemd, was een term die werd gebruikt door de westerse media, politici en internationale instellingen zoals de OVSE en andere internationale (westerse) instellingen om het toenmalige Oekraïense grondgebied van de Donetsk- en Loehansk-regio’s, nu door de Russische gewapende strijdkrachten gecontroleerd, te zuiveren van pro-Russische separatisten, zoals ze worden genoemd, en te identificeren. Een aanzienlijk deel van de ATO-zone wordt door het Westen beschouwd als tijdelijk bezet gebied van Oekraïne, maar de meerderheid van de (Russische sprekende) bevolking in de Donbass koos ervoor om zich via een referendum in september 2023 bij Rusland aan te sluiten.

Dus wie heeft de macht of gelijk in deze oorlog? Het (EU/NATO) regime in het Westen, het regime in Kiev? Volgens democratische normen, waarvan het Westen beweert een groot voorstander te zijn, telt de ‘wil van het volk’ en wordt de Donbass door het ‘volk’ uitsluitend als Russisch beschouwd en willen ze bij Rusland horen.

Persoonlijk denk ik dat de bevolking in de Donbass gelijk heeft, ze hebben gekozen, ze willen bij Rusland horen en alleen zij hebben het recht om te beslissen, ze wonen daar tenslotte en hebben de democratische keuze en beslist door wie ze geregeerd willen worden en het Westen heeft daar geen stem in en in principe hebben ze er niets mee te maken, het regime in Kiev moet ook accepteren dat deze mensen hun politiek en plannen niet willen.

Minsk Akkoorden

De Minsk-akkoorden waren een aantal overeenkomsten met als doel een einde te maken aan de onrust in de Oekraïense Loegansk en Donetsk republieken (nu Rusland). Op 5 september 2014 werd in Minsk, Wit-Rusland, onder internationale druk, een staakt-het-vuren afgesproken in het Akkoord van Minsk (Minsk I). Aan beide kanten werd het bestand echter regelmatig geschonden.  Een nieuwe overeenkomst, (Minsk II), kwam op 12 februari 2015 tot stand. Dit is de officiële versie van het Westen, maar volgens verschillende hoogwaardigheidsbekleders in de Donbass, waar ik mee gesproken heb, en die daar waren, is er alleen één overeenkomst in Minsk gesloten, de zogenaamde tweede, was de eerste die werd uitgesteld tot 2015 en toen opeens Minsk-2 heette! De vertraging (Minsk I) was te wijten aan de toenmalige president Porosjenko, die tijd wilde, omdat het Oekraïense leger door wilde gaan met de AFO-operatie en zogenaamde terroristen (burgers die zich verzetten tegen het Kiev-regime) die separatisten werden genoemd, wilde uitroeien, anders kan ik het niet noemen!

Volgens de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel diende de akkoorden van Minsk om tijd te kopen voor de herbewapening van Oekraïne. “Het akkoord van Minsk uit 2014 was een poging om Oekraïne tijd te geven”, zei Merkel tegen het Duitse weekblad Die Zeit. “Oekraïne moest sterker worden, om Rusland te verslaan, het resultaat zien we nu.”

Het Minsk-akkoord, dat Merkel in september 2014 ondertekende samen met de toenmalige Franse president François Hollande, de Oekraïense president Petro Porosjenko en de Russische president Vladimir Poetin, werd vooral door het Westen en Oekraïne verkocht als een poging tot vrede, waarvan de Russische president zegt dat het een leugen was.

Want in december 2022, gebeurde er iets opmerkelijks, Merkel bevestigde dat het eigenlijk allemaal om de NAVO ging, die vanaf het begin oorlog wilde, maar tijd nodig had om zich militair voor te bereiden – dat valt op te maken uit het interview in die Zeit. Dus President Poetin had gelijk het waren leugens, de Minsk akkoorden, zouden nooit worden uitgevoerd!

Voormalig bondskanselier Angela Merkel (CDU) heeft belangrijke beslissingen van haar kanselierschap verdedigd, waaronder haar vluchtelingen- en Ruslandbeleid. “Ik kreeg te maken met politieke situaties die in Duitsland tot meningsverschillen leidden”, zei Merkel in een interview met ZEIT-hoofdredacteur Giovanni di Lorenzo op de Leipziger Buchmesse. Angela Merkel: “Hatten Sie gedacht, ich komme mit Pferdeschwanz?” | ZEIT ONLINE

Angela Merkel zei letterlijk dat het alleen maar was om ’tijd te kopen’ voor bewapening.

In december 2022 zei Angela Merkel in een interview met Die Zeit dat “de overeenkomsten van Minsk ‘tijd kochten’ voor Oekraïne om zijn leger te versterken: ‘het was voor ons duidelijk dat het conflict alleen maar zou worden bevroren zonder dat het probleem zou worden opgelost’. hoewel Oekraïne dankzij de overeenkomsten ‘kostbare tijd’ heeft gewonnen. Later kreeg de voormalige bondskanselier het woord van de voormalige Franse president François Hollande, die de kracht van het Oekraïense leger opmerkte en die toeschreef aan de akkoorden van Minsk. Bovendien interpreteerden de voormalige Britse premier Boris Johnson en de voormalige Oekraïense president Petro Porosjenko de akkoorden van Minsk op dezelfde manier”.

Het liegen en bedriegen was begonnen, waarschijnlijk al lang daarvoor, maar de plannen van de NAVO lagen al klaar, Oekraïne moest bij de NAVO horen en bij voorkeur bij de EU, om die lastige Russische bevolking in de Donbass uit te schakelen en uiteindelijk Rusland (onofficieel) de oorlog te verklaren. Dit is wat er gebeurde en de situatie wordt met de dag erger, ook al heeft Rusland de winnende hand op het slagveld in de Donbass. Rusland had geen andere keuze gehad dan in februari 2022 de Speciale Militaire Operatie te lanceren, anders had Oekraïne Rusland waarschijnlijk aangevallen met hulp van de NAVO, de plannen lagen klaar, zo bleek ook uit het interview van ex-kanselier Merkel, die stond tot december 2022 op vriendschappelijke voet met de president en de regering van Rusland, maar speelde eigenlijk een dubbelspel!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

DEVEND.ONLINE

freesuriyah (odysee.com)

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *