Hoe Oekraïne de wereld steeds meer op de rand van de Derde Wereldoorlog brengt parallellen met de Eerste Wereldoorlog

Er was bijna een eeuw verstreken tussen de Europese Napoleontische oorlogen en de Eerste Wereldoorlog. Er waren in die honderd jaar enkele kleine conflicten, zoals de Krimoorlog (1850), maar over het geheel genomen was de Eerste Wereldoorlog echt het eerste grote Europese conflict in ongeveer een eeuw. foto’s: Adobe Stock, IWM, bewerking: Mirjam©Photo

Europa heeft sinds 1945, dat is bijna tachtig jaar, geen oorlog meer op het continent gehad, bijna net zo lang als toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Er brak ook een nieuw tijdperk aan, in gang gezet tijdens de derde industriële revolutie, die in de jaren 1850-1900 op gang kwam in de Europese landen . Dus net voor de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog. Na de Eerst Wereldoorlog werd deze derde industriële revolutie, de gouden jaren van de VS en Europa genoemd, die zich doorzette tot ongeveer begin 2000, nu bevinden we ons in de vierde industriële revolutie. Zo noemen wetenschappers dit. De vierde revolutie zou wel eens het einde van de mensheid kunnen betekenen. In ieder geval het reduceren van de mensheid, dit wordt vaak gedaan door oorlogen en pandemieën.

Tegen 2025 zullen robots meer dan 50% van het huidige werk op zich nemen.

Technologieën die zich snel ontwikkelen en steeds meer met elkaar verweven raken Netwerken, platforms, apparaten, systemen en mensen zijn allemaal met elkaar verbonden, en het onderscheid tussen het fysieke, digitale en biologische vervaagt meer en meer. De lijn tussen echt en nep wordt steeds moeilijker te zien en dat is erg gevaarlijk. Foto: Innovatie.nu

Maar niet alleen zal deze technologie mensen ontwrichten en werkloos maken met dramitische gevolgen op de werkvloer, maar ook op militair gebied zal het een uiterst gevaarlijke aangelegenheid zijn. We zien nu al drones vliegen in de Donbass, Oekraïne, Rusland, Gaza en de Westelijke Jordaanoever, die de vrede verstoren, maar ook gevaarlijk zijn, ze kunnen je zomaar raken en in de toekomst zullen ze via Kunstmatige Intelligentie (KI) een eigen leven gaan leiden en of deze KI kan onderscheiden of er beneden spelende mensenkinderen zijn die geraakt moeten worden is de vraag natuurlijk!

Voor het begin van de Eerste Wereldoorlog wilden de grote industriëlen in Europa hun uitvindingen graag testen en uiteraard was het slagveld hiervoor de ideale plek, geen oefeningen maar real-time experimenten. De jaren 1914-1918 waren van fundamenteel belang voor de ontwikkeling van de moderne oorlogsvoering. Er is nog nooit een periode in de militaire geschiedenis geweest waarin in zo’n korte tijd zoveel technische veranderingen in de oorlogsvoering hebben plaatsgevonden. In die zin overtreft de Eerste Wereldoorlog de Tweede. Gaat de Derde nu de Eerste en de Tweede overtreffen?

De Eerste Wereldoorlog gaf ook ruim baan aan extreme ideologieën van zowel links als rechtse politiek, veel mensen en politici waren geradicaliseerd in Europa, net als nu.

Aan het einde van de 19e eeuw experimenteerden grootmachten als Duitsland en Frankrijk met het gebruik van gifgas bedoeld voor oorlogsvoering. Wereldleiders en wetenschappers onderkenden echter al het gevaar van het gebruik van gifgassen in oorlogsvoering. Het gas zou grootschalige vernietiging veroorzaken, maar dat deed er niet toe, het werd gebruikt in de Eerste Wereldoorlog, op grote schaal zelfs, met verschrikkelijke gevolgen voor de soldaten. Je zou denken dat Europa en de mensheid hiervan zouden hebben geleerd, maar nee, het Amerikaanse imperium dat na de Tweede Wereldoorlog ontstond naar het voorbeeld van het Britse imperium, bezette veel landen in de wereld met militaire bases en daaraan verbonden biologische laboratoria, waar veel experimenten worden uitgevoerd, die vaak worden uitgevoerd op de lokale bevolking. Geen gifgas meer maar virussen, dodelijke virussen. Ter bevordering en onderzoek naar biologische en chemische wapens.

De moord op de Habsburgse Oostenrijkse kroonprins en zijn echtgenoot. Op 28 juni 1914, was de aanleiding voor de Eerste Wereldoorlog, Franz Ferdinand en zijn vrouw werden vermoord in Sarajevo, de hoofdstad van de toenmalige Oostenrijks-Hongaarse provincie Bosnië en Herzegovina, volgens velen het begin van de Eerste Wereldoorlog. Zijn dood veroorzaakte een kettingreactie, omdat allianties voor wederzijdse verdediging een lijst van landen mobiliseerden. Foto: The Assassination of Archduke Franz Ferdinand 1914 (thoughtco.com)

De echte aanleiding is natuurlijk van wat ik hierboven al schreef de opkomst van de derde industriële revolutie, het moest gewoon uitgeprobeerd worden op het slagveld. Elites toen en nu geven niet veel om de gewone bevolking, ze wisten van de doden die zouden vallen, met name door het gifgas en de nieuwe technische ontdekkingen.

We zijn aanbeland in de Derde Wereldoorlog of zitten er al in. Deze keer is de reden het begin van de Speciale Militaire Operatie van Rusland in de Donbass, voor Europese landen om onofficieel de oorlog aan Rusland te verklaren. De NAVO is nu de nieuwe alliantie die het wil opnemen tegen Rusland. Niet alleen tegen Rusland, maar ook China en de Russische bondgenootschappen komen naar voren als vijandelijk beeld. Het Westen en vooral Europa heeft een probleem: de westerse werelddominantie neemt langzaam af. Afrika en Azië schudden zich los van zijn ooit koloniale onderdrukkers, zelfs van de moderne onderdrukking, zoals het zogenaamde ‘ontwikkelingsgeld’ dat nooit geholpen heeft, maar het diep in de schulden heeft laten zitten.

Hierboven een goede documentaire met unieke beelden, een paar klikken en je komt op de site: They Shall Not Grow Old -2018 Warner Bros documentaire. Met behulp van de modernste technologie en materialen van de BBC en het Imperial War Museum laat filmmaker Peter Jackson het verhaal van de Eerste Wereldoorlog vertellen door de mannen die erbij waren. Het leven aan het front wordt verkend door de stemmen van de soldaten, die praten over hun gevoelens over het conflict, het voedsel dat ze aten, de vrienden die ze maakten en hun dromen over de toekomst.

Amerika is, net als Europa, een stervend continent, met daklozen, armoede, drugs en moreel verval (LHBT en drugs), Rome in zijn eindfase kunnen we het noemen. In Duitsland was van 1919 tot de jaren dertig precies hetzelfde beeld te zien: armoede, vooral in Duitsland, na het onrechtvaardige Verdrag van Versailles, dat onder meer tot de Tweede Wereldoorlog leidde.

Terug naar de parallellen met de Eerste Wereldoorlog en nu het waarschijnlijke uitbreken van de Derde Wereldoorlog. Sinds de uitgeroepen pandemie, de Covid-19-pandemie, zijn de zaken in een stroomversnelling gekomen. Theorieën, die ik niet kan verifiëren, suggereren dat het een aangepast griepvirus is en is vrijgegeven omdat het Westen in een groot dilemma verkeert, zoals ik al zei: armoede, achteruitgang van waarden en normen en het verliezen van de controle over de wereld.

Sommige zeggen dat het virus helemaal niet zo erg was, wat ik plausibeler vind, maar het was een sociaal en wellicht een economisch experiment, de bevolking in het bijzonder in het Westen om zich voor te bereiden op oorlog en de digitale controle van de staat, de overgang van een democratie naar een totalitaire digitale staat en blok, de Europese Unie. De economische factor is uiteraard de farmaceutische industrie, die veel geld heeft verdiend aan vaccins die niet goed zijn getest. Het vaccine als biologisch wapen, mee geëxperimenteerd in laboratoria met als proefkonijnen, de mensheid. Het was ook een test in gehoorzaamheid en indoctrinatie. Paralellen kunnen we zien met de Eerste Wereldoorlog, van 1918 tot 1920 (net na de oorlog) de Spaanse griep. Het virus dat de Spaanse griep veroorzaakte was, net als Covid-19, van het type H1N1.

In de huidige reguliere media en wetenschap beweren ze dat de Spaanse griep bijvoorbeeld via Duitse gastarbeiders naar Nederland is gekomen, en ook nog eens dat het uit China kwam (in 1915?)! Het gifgas dat in de Eerste Wereldoorlog is gebruikt wordt niet vermeld, noch de honderdduizenden rottende lijken van soldaten, heel Europa werd een lijkenbegraafplaats, deze combinatie is uiteraard niet goed voor de volksgezondheid te noemen. Deze Spaanse griep had natuurlijk ook de longpest kunnen zijn, de rottende lijken, de vele ratten en muizen en gifgas is een dodelijke combinatie: longpestbacteriën
De bacterie die de longpest verspreidt, Yersinia pestis, is een variant van de bacterie van de ‘gewone’ pest. De bacterie wordt verspreid door knaagdieren (ratten en muizen) en ook door vlooien die van de knaagdieren springen. Geïnfecteerde vlooien springen bijvoorbeeld op dieren en mensen. Ze bijten mensen en spugen de bacteriën vervolgens in het bloed.
Foto: De overeenkomsten in aanpak en omgang tussen de Spaanse griep en corona (medicijnen.nl)

Bij de Covid-19 pandemie werd niet vermeld dat er in 2011 al met het H1N1-virus was geëxperimenteerd in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam (EMS), Nederland en dat het was veranderd in een dodelijk virus (Gain of Function onderzoek), de onderzoeksresultaten mochten door de Amerikanen niet gepubliceerd worden. De rest laat zich gemakkelijk raden, ik noem alleen maar Fort Detrick en de militaire spelen in het Chinese Wuhan in 2019, waar soldaten uit Fort Detrick aanwezig waren, nadat er een laboratorium lek geconstateerd was. Soms is het raadsel heel makkelijk, het Westen probeert dit te verbergen, maar het zijn de feiten!

We kunnen concluderen dat er veel overeenkomsten zijn tussen de Eerste en nu de aankomende Derde Wereldoorlog (misschien al bezig), een pandemie, een verzwakkende economie van Europa (het Westen) en een nieuwe digitale (industriële) revolutie. Geradicaliseerde politici en elites zoals de wapenindustrie, de farmaceutische industrie en de mediabazen. Politici in heel Europa praten over niets anders dan oorlog, wapens en dienstplicht, Rusland is het gevaar en deels China waartegen zij zich moeten wapenen. Russofobie, een fenomeen wat we ook zagen in Tweede Wereldoorlog (Bolsjewieken) , heeft ook parallellen met anti-semitisme (uitroeiing van de Joden en andersdenkende). Het zal met de dag erger worden, totdat er misschien een tweede Franz Ferdinand-scenario komt, de situatie is op zijn zachtst gezegd levensgevaarlijk te noemen.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

DEVEND.ONLINE

freesuriyah (odysee.com)

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *