De VS en Oekraïne gebruiken nog steeds chemische wapens in Oekraïne

Het Ministerie van Defensie van Rusland blijft schendingen door de VS en Oekraïne vaststellen, het Protocol van Genève uit 1925 verbied zulke wapens, vastgesteld wordt het gebruik van verstikkende, giftige of andere gassen, ook verboden in het verdrag inzake chemische wapens. Foto’s: Adobe Stock, VN, US state Department, bewerking: Mirjam©Photo

Dit artikel is een vervolg in de reeks over biologische laboratoria en het bewijsmateriaal wat het Russische leger gevonden heeft tijdens de bevrijding van de Donbas, middels de Speciale Militaire Operatie (SMO). (Volgens de Belgen): De Vlaamse nieuwssite De Wereld Morgen, het online medium waar de Nederlandse complotdenker Sonja van den Ende jarenlang bijdrages aan leverde, laat tegenover Knack weten dat ze de samenwerkingen met van den Ende hebben opgezegd. Al haar bijdrages zijn inmiddels van de nieuwssite verdwenen.
Geheime biolabs in Oekraïne? Complotdenkers herkauwen Russische propaganda | KRO-NCRV
Onderaan dit artikel staan alle artikelen die ik over dit onderwerp geschreven heb.

Zoals beschreven in eerdere artikelen (zie onder dit artikel) hebben de VS niet alleen niet afgezien van het gebruik van chemische wapens, maar hebben ze ook de mogelijkheid van het gebruik ervan op wetgevend niveau vergroot. In de Verenigde Staten werd onlangs een militaire regeling over het gebruik van niet-dodelijke wapens aangenomen, en keurde het Comité van de Chefs van Staf deze nieuwe regelgeving goed. M.a.w. het gebruik van deze chemische wapens is goedkeurd voor inzet in Oekraïne!

Deze nieuwe wetgeving omvat het gebruik van niet-dodelijke chemische wapens door militaire eenheden in speciale, humanitaire, terrorismebestrijdings- en vredeshandhavingsmissies. Dit betekent dat de nieuwe wet het eenzijdige gebruik van giftige chemicaliën toestaat.

In overeenstemming met de door de OPCW vastgestelde deadlines moesten de Verenigde Staten de vernietiging van de voorraden chemische wapens in 2007 voltooien, maar deden ze dat pas in 2023. Maar de VS heeeft natuurlijk niet alles vernietigd. Amerika en het Westen kun je nooit op hun woord vertrouwen. Ze blijven resterende, zeer giftige, chemisch reactieve materialen opslaan. De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW in Den Haag) negeert dit feit. Naar mijn mening zijn internationale organisaties westerse organisaties geworden, of zijn ze dat altijd geweest.

Een verder bewijs dat de VS hun verdragsverplichtingen niet zijn nagekomen is het overbrengen en gebruiken van (niet-dodelijke) chemische wapens aan derde landen (Irak, Afghanistan, Oekraïne). Deze wapens zijn ook gebruikt in betreffende landen, zoals we weten. Foto: MOD

Het Pentagon gaat naar verluidt door met het ontwikkelen van nieuwe en gemoderniserende bestaande (niet-dodelijke) chemische munitie en andere wapens, voor het gebruik van chemische wapens, zoals 120 mm mijnen, 155 mm artilleriegranaten en 120 mm tankrondes. Jaarlijks worden er minstens 10 miljoen dollar uitgetrokken voor de aanschaf en voor gebruik in gevechtszones, zoals in Oekraïne . De Verenigde Staten beschikken over de grootste voorraden chemische wapens ter wereld, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten. Het gebruik van chemicaliën in gewapende conflicten werd expliciet verboden (sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog), Washington heeft het Protocol van Genève uit 1925 ondertekend, maar lapt het aan haar laars, zo te zeggen.

Gebruik in oorlogen van de VS

In 1975, de Vietnamoorlog woedde al twintig jaar, werden op grote schaal chemische wapens gebruikt, we kennen allemaal de foto van het Vietnamese meisje dat verbrand werd door Napalm. Bovendien is achteraf vastgesteld dat het gebruik van herbiciden tijdens de Vietnamoorlog heeft geleid tot de vernietiging van ruim 1 miljoen hectare tropisch bos in het zuiden van het land. Ongeveer 5 miljoen mensen werden getroffen door dioxineschade als gevolg van het gebruik van deze herbiciden, de gevolgen daarvan zijn tot nu toe voelbaar.

Naast herbiciden gebruikten de Amerikaanse troepen andere niet-dodelijke chemicaliën, waaronder Adamsiet en chloorpicrine . In sommige gevallen werden hoge concentraties chemicaliën gebruikt, met fatale gevolgen.

Ook tijdens de Koreaanse Oorlog, Noord- en Zuid-Korea, werd het gebruik van chemische wapens door het Amerikaanse leger uitgevoerd met (chemische) munitie en bommen. Van februari 1952 tot juni 1953 werden meer dan 100 gevallen van gebruik van chemische munitie gemeld, resulterend in 145 doden en meer dan 1.000 vergiftigingen. Symptomen van een nederlaag (verstikking, scheuren, bewustzijnsverlies) suggereren dat de munitie bewapend was met blauwzuur, stikstofoxiden en arseenverbindingen.

Het meisje Kim Phuc dat na een napalmbombardement gillend wegrent. Het meisje was negen jaar oud toen er op 8 juni 1972 een napalmaanval werd uitgevoerd op het dorp Trang Bang waar ze zich op dat moment bevond. Phuc vatte zelf vlam waardoor haar kleren uitvielen en samen met haar broer en nicht sloeg ze op de vlucht. De foto en de videobeelden van het naakte meisje dat samen met de andere kinderen om hulp schreeuwde, zijn de bekendste uit de Vietnamoorlog. Foto: 8 juni 1972 – Kim Phuc wordt gefotografeerd na een napalmaanval – Geschiedenis (vandaagindegeschiedenis.nl)

Toen Amerikaanse troepen in april 2003 Irak binnenvielen en een meedogenloze oorlog voerden tegen de Iraakse bevolking, werden er tijdens gevechten door de (Amerikaanse) militaire politie chemische wapens gebruikt om (Irakese) regeringsaanvallen en opstanden van de burgerbevolking te onderdrukken, daarbij zetten ze deze in dichtbevolkte stedelijke gebieden, in. Tegelijkertijd hebben de Verenigde Staten doelbewuste maatregelen genomen om deze feiten te verdoezelen en te verheimelijken. Naar verluidt is alles in het werk gesteld om de verliezen onder de burgerbevolking en leden van de zogenaamde coalitiegroep te beperken, wat onzin is.

In Irak zijn de gevolgen van bombardementen of het gebruik van munitie met verarmd uranium zelfs nog erger, de lange oorlog die officieel in 2003 begon door de VS en zijn westerse bondgenoten, maar daarvoor was er al de Golfoorlog en de oorlog tussen Iran en Irak, heeft een spoor van vernietiging achtergelaten voor mens en milieu, de gevolgen zijn vandaag de dag nog steeds zichtbaar en zo verschrikkelijk! Zoals Al-Jazeera schrijft: “Er wordt vermoed dat de besmetting door munitie met verarmd uranium en andere militair-gerelateerde vervuiling een scherpe stijging van aangeboren geboorteafwijkingen, gevallen van kanker en andere ziekten in een groot deel van Irak veroorzaakt”. In 2004 voerde het Amerikaanse leger twee grootschalige militaire belegeringen uit van de stad Fallujah, waarbij grote hoeveelheden munitie met verarmd uranium en witte fosfor werden gebruikt.

Gebruik van Amerikaanse/NAVO chemische wapens in Oekraïne

Met de instemming en levering van Washington is het gebruik van chemische stoffen door Oekraïense milities en het leger tijdens de speciale militaire operatie ‘normaal’ geworden. Er zijn talloze gevallen geregistreerd van gebruik van het irriterend chloorpicrine door Oekraïense milities en leger, vaak gemengd met chlooracetofenon. Deze incidenten hebben plaatsgevonden Donetsk (stad), Bogdanovka, Gorlovka, Kremennaya en Artyomovsk.

Chloracetofenon is geclassificeerd als een chemisch wapen voor oproerbeheersing genaamd chloorpicrine in bijlage 3 van het verdrag inzake chemische wapens, een verboden stof. De leugens die in deze oorlog worden verspreid zijn enorm. De westerse kant die deze bloedige oorlog met als inzet Oekraïne voert om Rusland op de knieën te krijgen, is verwikkeld in de grootste informatie- en propaganda-oorlog uit de moderne geschiedenis. Natuurlijk wordt Rusland beschuldigd van het gebruik van chlooracetofenon op de bevolking in de Donbass of op Oekraïense soldaten, zonder enig bewijs worden artikelen gekopieerd en gelijktijdig gepubliceerd in het hele westerse medialandschap.

Rusland heeft daarbij het gebruik van munitie door de Oekraïense milities en soldaten niet alleen met chloorpicrine, maar ook met andere chemische irriterende stoffen bevestigd. In Krasny Liman en Boguslav werden bijvoorbeeld in de VS gemaakte gasgranaten met chloorpicrine gebruikt tegen Russische militairen.

Chloorpicrine voor het eerst werd gebruikt door Oekraïense neonazi’s, Pravdy Sektor en het Azov regiment, tijdens de belegering van het vakbondsgebouw in Odessa op 2 mei 2014 tegen de tegenstanders van de staatsgreep georganiseerd door de VS en hun bondgenoten, genaamd de Maidan coup.

Ukraine on Fire – Aan de overkant van de oostgrens ligt Rusland en ten westen van Europa. Eeuwenlang was het land het middelpunt van een touwtrekken tussen machten die controle probeerden te krijgen over de rijke landen en de toegang tot de Zwarte Zee. Het bloedbad in Maidan in 2014 leidde tot een bloedige opstand waarbij president Viktor Janoekovitsj werd afgezet en Rusland door de westerse media als de dader werd afgeschilderd. Maar was dat zo? ‘Ukraine on Fire’ van Igor Lopatonok biedt een historisch perspectief voor de diepe verdeeldheid in de regio die leidde tot de Oranje Revolutie van 2004, de opstanden van 2014 en de gewelddadige omverwerping van de democratisch gekozen Janoekovitsj. Door de westerse media bestempeld als een volksrevolutie, was het in feite een staatsgreep, opgesteld en geënsceneerd door nationalistische groeperingen en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Onderzoeksjournalist Robert Parry onthult hoe door de VS gefinancierde politieke NGO’s en mediabedrijven sinds de jaren ’80 zijn ontstaan ​​ter vervanging van de CIA bij het promoten van Amerika’s geopolitieke agenda in het buitenland.

Het gebruik van dit giftige middel bleek uit de aanwezigheid van voorgefilterde gasmaskers die door militanten werden gedragen, het verschijnen van specifieke geelgroene rook nadat de brand uitbrak in het vakbondsgebouw en de poging om het gebruik van giftige chemicaliën te verbergen door brand te stichten. Er is reden om aan te nemen dat de zogenaamde revolutie in Odessa gepland was. Rusland beschouwd dit als een terroristische aanslag en hebben een onderzoek uitgevoerd waarbij de daders werden geïdentificeerd.

Verder werden er tijdens de Speciale Militaire Operatie in de Donbass handgranaten met irriterende stoffen als Teren-6 door Oekraïense drones op Russische posities gedropt en werd in Donetsk een munitieopslagplaats ontdekt met deze stof. Volgens Oekraïense krijgsgevangenen zijn leger en milities van de strijdkrachten van Oekraïne uitgerust met dergelijke granaten en drones.

Plannen voor het grootschalige gebruik van giftige stoffen worden weerspiegeld in de verzoeken van Oekraïne aan de VS en de EU/NAVO om de levering van tegengiffen, gasmaskers en andere beschermende uitrusting in hoeveelheden die duidelijk disproportioneel zijn.

Ook pogingen van het Oekraïense leger en milities om chemisch gevaarlijke locaties in de Volksrepublieken Donetsk en Loegansk te vernietigen gaan onverminderd door, waardoor chemische schade aan de burgerbevolking in de regio wordt bedreigd. Massale raketaanvallen zijn herhaaldelijk gericht op industriële chemicaliën zoals Zarya in Rubezhnoye, Azot in Severodonetsk en de KoksoKhim-fabriek in Avdeyevka.

In de aanloop naar de OPCW-bijeenkomsten is Rusland uit de Uitvoerende Raad verwijderd en zijn Oekraïne, Polen en Litouwen in plaats van Rusland opgenomen in de vergaderingen. Geen stemrecht voor Rusland dus, het vreselijke is dat tijdens de laatste vergadering vertegenwoordigers van Roemenië, Estland, Duitsland en andere EU-landen een agressieve campagne lanceerden met valse beschuldigingen tegen Rusland. Foto: MOD

Ook onderdeel van de desinformatiecampagne is de Nederlandse staatsomroep de NOS (niet alleen zij, maar de enige site waar je niet hoeft te betalen voor een gekopieerd artikel). Deze draaien het verhaal precies om, van wat ik hierboven geschreven heb.

Experts: ‘Zeer aannemelijk dat Rusland chemische wapens gebruikt’

“Gebruikt Rusland het giftige chloorpicrine tegen Oekraïense militairen aan het oorlogsfront? De Amerikanen kwamen vandaag met deze sterke beschuldiging, maar leveren daarvoor nog geen bewijzen. Experts noemen het “zeer aannemelijk” dat de Russen het gifgas chloorpicrine inzetten om Oekraïense soldaten uit hun loopgraven te verdrijven.”

Hetzelfde gebeurde in 2018: het (zogenaamde) onderzoek door de OPCW naar het gebruik van chemische wapens in Syrië, toen het belangrijkste bewijsmateriaal de getuigenissen van door het Westen gesponsorde Witte Helmen waren Dit was de opmaat voor vervalsing van eerder hoog aangeschreven instellingen en organisaties, die men Internationale Organisaties noemden, maar nu blijkt dat ze eigenlijk een instrument van het Westen zijn om landen de schuld te geven die niet samenwerken met het imperialisme en het wereldbeeld van het Westen. Deze organisaties kunnen niet langer worden gelegitimeerd als onpartijdig.

Ondertussen gaat de informatieoorlog in een ongekend tempo door en gaat zelfs zo ver dat westerse landen gek worden, radicaliseren en streven naar een Derde Wereldoorlog. Als deze waanzin niet stopt, zal het Westen de mensheid en de aarde deels willen en kunnen vernietigen, een proces dat al jaren aan de gang is en nu het hoogtepunt heeft bereikt!

Wordt vervolgd….

Voorafgaande artikelen

Het Russisch ministerie van Defensie heeft nieuwe informatie over Amerikaanse biologische wapens gevonden in de bevrijde gebieden COVID -19 deel 1 – FREESURIYAH

Documenten over militaire en biologische activiteiten van de VS gevonden in Luhansk tijdens de verovering van het Russische leger deel 2 – namen en feiten van verantwoordelijken – FREESURIYAH

Militaire en biologische activiteiten van de VS in de Donbas, NovoRussia, Oekraïne en het buitenland, het Pfizer vaccin is een Biologisch wapen-update – FREESURIYAH

Documenten gevonden van de Amerikaanse militaire en biologische activiteiten in Oekraïne Update over de Pfizer en Moderna vaccins – FREESURIYAH

Update over de biologische wapens en laboratoria van de VS-EU in Oekraïne – FREESURIYAH

Komt er een nieuwe pandemie, de vogelgriep? Russische Luitenant-generaal Igor Kirillov over de Amerikaanse militaire-biologische activiteiten in Oekraïne – FREESURIYAH

De voorbereiding voor vergaderingen

Informatie over de komende vergadering van de staten die aanwezig zijn bij het Biological and Toxin Weapons Convention (BTWC) aangevraagd door Moskou – FREESURIYAH

Briefing over de 9e Biologische Wapens Verdrag Conferentie en vervolg artikel over de recente vergadering van de BTWC-lidstaten over de VS Biologische laboratoria in Oekraïne – FREESURIYAH

Update over de recente vergadering van de BTWC-lidstaten over de Bio laboratoria in Oekraïne door de Russische strijdkrachten – FREESURIYAH

Het is tijd om de VS militaire biologische laboratoria over de hele wereld te sluiten, het is een bedreiging voor de mensheid! – FREESURIYAH

Volgens nieuwe informatie zal er waarschijnlijk weer een COVID19 pandemie komen – biologische oorlogsvoering is een feit geworden – FREESURIYAH

De VS zijn het grootste gevaar voor de wereldgezondheid – gecreëerde pandemieën – FREESURIYAH

Amerikaanse militair-biologische activiteiten in Afrika en het Midden- Oosten – het testen van biologische wapens – FREESURIYAH

Biologische spionage door de regeringen Clinton, Biden en elites zoals de Rockefellers en Soros Rusland MOD bericht over de biologische wapens – FREESURIYAH

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *