Yelenovka gevangenis in de DPR, Rusland was beschuldigd van oorlogsmisdaden, zonder onderzoek, wat gebeurde er precies daar?

Afgelopen woensdag bezocht ik met een speciale missie, onder bescherming van het Russische leger de  Yelenovka gevangenis (Elenovka in het Nederlands), waar de leden van de extremistische AZOV militie gevangen zaten en sommige nog zitten, in het niet verwoeste gedeelte. De meeste leden waren vanuit de Azov staalfabriek, die ik een paar weken geleden, in Juni 2022 bezocht, overgebracht naar deze gevangenis in  Yelenovka en wachten daar op hun rechtszaak, die gevoerd gaat worden in de Donetsk People Republic (DPR) en niet in Rusland, zoals sommige propaganda media berichtten.

Wat gebeurde er precies op 29 Juli 2022?

Sociale media en m.n. de zogenaamde kwaliteitskranten, media, staatomroepen zoals de NOS en de “dommere” uitgaven genaamd NU.nl (propaganda voor dummies) waren (bij wijze van spreken) al Rusland aan het beschuldigen voordat ze wisten wat er eigenlijk gebeurd was. Ik ben, of ik daar trots op ben of niet is bijzaak, de enigste Nederlandse journalist die in de Donbas werkt en de bewijzen en/of met burgers spreek met eigen ogen en oren kan zien en horen!

Op 29 juli 2022, werd een gevangenis dichtbij het dorp  Yelenovka, in oblast Donetsk, verwoest, waarbij 53 Oekraïense AZOV bataljon huurlingen, genaamd krijgsgevangenen omkwamen en 75 gewonden. In de gevangenis waren voornamelijk huurlingen (proxies van het Westen) uit het Azovstal-complex, het laatste bolwerk in het beleg van Marioepol. Azov militanten met een neo-nazi ideologie werden afgelopen mei vervoerd van het Azov staal complex naar deze gevangenis .

Mijn vraag, tijdens de persconferentie aan de leider van de DPR, Denis Pushilin, die ons voor de gevangenis te woord stond foto: Mirjam©Photo

Is er al een onderzoek gestart vanuit “Westerse kant”? Nee, verklaarde Denis Pushilin, het is een schande en de gewoonlijke “Westerse” reactie, ze beschuldigen Rusland en natuurlijk indirect ons van de aanval en nemen zoals gewoonlijk niet zelf het  initiatief tot een onderzoek, terwijl we allerlei internationale organisaties hebben, die dit zouden kunnen doen! Wij hebben een onderzoek aangevraagd! Rusland ook!

Direct na de verwoesting, op 31 juli 2022 heeft de Russische regering aan de Verenigde Naties en het Internationale Comité van het Rode Kruis de mogelijkheid geboden voor hun experts om de aanval van 29 juli jl., op de  Yelenovka-gevangenis te onderzoeken, waarbij naar verluidt ongeveer drieënvijftig Oekraïense (AZOV militie) krijgsgevangenen zijn omgekomen en waarvoor Kiev en Moskou elkaar verantwoordelijk houden.

Tegelijkertijd, met het aanbod voor onderzoek, kondigde de permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de Verenigde Naties, Dmitry Polianski, aan dat hij zojuist VN-secretaris-generaal António Guterres heeft geïnformeerd dat Moskou “onweerlegbaar bewijs” heeft dat “Oekraïne verantwoordelijk is voor de aanval”.

Daarna zei António Guterres dat in principe een onderzoek van start zou kunnen gaan, mits de Oekraïense kant er ook toestemming voor zou geven. Deze toestemming is weliswaar, schriftelijk gegeven, waarschijnlijk als een formaliteit door Dmytro Lubinets lid van de mensenrechtencommissie van het Oekraïense parlement aan de VN, maar het onderzoek zou alleen uitgevoerd mogen worden door leden van het Rode kruis.

Waarschijnlijk, maar dit kan ik niet met zekerheid bewijzen, heeft de aanval op het Donbass Palace hotel ermee te maken, dat de pseudo Oekraïense regeringen geen bewijzen wil geven. In het Donbass Palace hotel waren namelijk afgevaardigden van het Rode Kruis uit Zwitserland, één van hen werd bij de aanval gedood. Dit zou ook het werk zijn van Rusland natuurlijk. Stel je voor je gaat hen eerst uitnodigen, omdat je graag een onderzoek wilt en dan doodt je ze?

Niet realistisch te noemen! Het tegenovergestelde is hier waar de Oekraïners willen geen onderzoek, dat is duidelijk door deze laffe daad!

Een hevig geëmotioneerde Eduard Basurin, persvoorlichter van de DPR geeft een verklaring voor het Donbass Palace hotel in de stad Donetsk – centrum, hij spreekt over de laffe daad, waar leden van het Rode kruis omkwamen!

Steven Seagal

Voor niet weet wie Steven Seagal is: Steven Seagal is een Amerikaanse acteur, bekend van het actiegenre. Naast acteur is hij ook muzikant, producent, scenarist, beoefenaar van gevechtssporten. In een interview in maart 2014 met Rossiyskaya Gazeta (een Russische new site) beschreef Seagal Vladimir Poetin als “een van de grote levende wereldleiders”. Hij sprak zijn steun uit voor de annexatie van de Krim door Rusland. In juli 2014, na het oproepen tot een boycot, werd Seagal geschrapt uit de line-up van het August Blues Festival in Haapsalu, Estland.

In maart 2022, tijdens de Russische invasie van Oekraïne, bezocht Seagal vele malen Moskou . Dit is bekritiseerd als een afwijkende actie die te midden van de groeiende internationale (Westerse) boycot van Rusland kwam. Afgelopen dinsdag bezocht hij ook de Yelenovka gevangenis in oblast Donetsk, samen met de leider van de Volksrepubliek Donetsk (DPR), Denis Pushilin, die zei dat Seagal een documentaire aan het filmen was over de oorlog in Donbass.

Op deze foto (screenshot) in de Yelenovka-gevangenis, zei Seagal hij dat hij dacht, dat het was geraakt door door de VS geleverde HIMARS. Dit sluit aan bij de verklaring van het Kremlin voor de aanval die volgens Kiev door Russische troepen is uitgevoerd.
“Als je de structuur van buiten en van binnen bekijkt, ziet het er voor mij zeker uit als een raket of een raket”, zei hij. “Als je kijkt naar de bedden en al dat soort dingen, dan is dit zeker geen bom”. Alles propaganda kan je zeggen, maar Seagal heeft verstand, zoals te lezen is in zijn Bio van gevechtssporten en wapens!
Foto: SOLOVYEV LIVE VIA TELEGRAM.

De waarheid over Yelenovka is buitengewoon ongemakkelijk voor het Westen

Laten we ons in ieder geval de berichtgeving herinneren van de tragedie van vlucht MH17 in juli 2014. De volgende dag wist de westerse media wie de “daders” waren . De meest populaire (vreselijke) krant van Nederland genaamd De Telegraaf kwam naar buiten met een enorme kop “Moordenaars” met daaronder foto’s van leidende figuren van de Volksrepubliek Donetsk. Dezelfde krant die beweerd dat ik door een listige lokroep naar Rusland ben gelokt en zoiets van ontvoerd ben.

Zoiets als het sprookje de “Rattenvanger van Hameln”. Ook was ik voor het artikel al dood verklaard. Gelukkig ben ik nog springlevend, maar voor mijn familie en vrienden die niet hier zijn, een schock!

MH17: Five Years Of One-Sided Propaganda And Investigation From The Dutch Government’s JIT Team (infobrics.org)

Het is net als met de MH17 een eindeloze propaganda van geruchten, beschuldigingen en de waarheid mag niet boven tafel komen, elk verzoek, elk nieuw bewijsstuk wordt afgedaan als propaganda van de Russen, een kwalijke zaak als er zo met de waarheid en mensenlevens wordt omgegaan!

Van menselijk leed of onderzoek worden fantasieverhalen gemaakt, m.n. in de Nederlandse media waar tabloids over niets anders kunnen berichten en leugens na leugens verspreiden, riool journalistiek heet zoiets. In de VK maken ze nog bonter, het “zusje” van de Telegraaf , de Daily Mail berichtte het volgende:

De kop is al stuitend: “Russische barbaarsheid” en met de toevoeging “Rusland is een land van kannibalen” (en geen Russofobie, toch?). Het artikel is gewijd aan een nepvideo die in Oekraïne verspreid wordt om het gebruik van marteling tegen Oekraïense gevangenen te bewijzen. En pas aan het einde van dit artikel, iets over de aanval Yelenovka met als laatste zin: “Oekraïense militaire bronnen vermelden dat de gevangenis in Yelenovka werd beschoten door Russische artillerie”.

Verklaring Russische regering

In totaal bevonden zich 193 krijgsgevangenen in het centrum in voorarrest op het moment dat een raket afgevuurd werd door de Amerikaanse raketwerper HIMARS, die een afdeling van de gevangenis raakte waar dus 53 mensen om het leven kwamen. Er zijn 73 gewonden in de medische faciliteit, die allemaal de nodige hulp krijgen.

Plaatsvervangend officiële vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de VN, Farhan Haq, zei tijdens een briefing dat de internationale organisatie bezorgd is over de aanval op de gevangenis in Jelenovka, maar dat ze tot nu toe geen informatie uit de eerste hand hebben.

Ik verzeker je dat ze het niet wilden doen“.

zei een functionaris van het Pentagon.

Concluderend kunnen we zeggen, dat het misschien een “misser” was van het Oekraïense leger of we kunnen spreken van een “false flag”. Amerika heeft dit namelijk vaak gedaan in Syrië!

Russia one TV, afgelopen dinsdag gevangenis Jelenovka (0.30sec)

Zoals ik (0.30sec) al zeg: “Waarom gaat Rusland haar eigen bewijsmateriaal vernietigen?” Het is net als in de Syrische oorlog. Het Syrische leger o.l.v. Bashar al-Assad, samen met het Russische leger was aan de winnende hand in Syrië en besloot toen maar zijn eigen bevolking te vergiftigen, hoe kom je op zulke barbaarse sprookjes?

Het Westen is nummer één, met name het Pentagon in de VS en haar vazal staten in het Westen, de NAVO en EU, in het verzinnen van zoals ze dat noemen “false flag” criminele sprookjes, die alle bewijsmaterialen proberen te vernietigen en deze bizarre sprookje hebben geen “happy ending”, zeker niet voor de EU landen zoals we nu zien, de vernietiging van het Romeinse rijk anno 2022!

Volg mij op: Sonja van den Ende (vk.com) Twitter: sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

YouTube: sonja vandenende – YouTube

[dntplgn]

Loading

5 thoughts on “Yelenovka gevangenis in de DPR, Rusland was beschuldigd van oorlogsmisdaden, zonder onderzoek, wat gebeurde er precies daar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *