Mijn bezoek aan de stad Berdyansk een stad in de DPR die het Sovjet-Unie gevoel heeft! Het Westen heeft hen verraden!

Afgelopen dagen bezocht ik de stad Berdyansk, gelegen aan de zee van Azov. Een stad die nog de uitstraling heeft van een mondaine badplaats, Sovjetstijl, met gebouwen, die gebouwd zijn in de jaren vijftig van de vorige eeuw, de hamer en sikkel erin gegraveerd, prachtig. Niet alleen prachtig, maar deze stad schijnt weer tot leven gekomen, sinds ik het de vorige keer bezocht heb!

Zoals ik al vorige artikelen schreef, zal er komende September 2022, een referendum plaatsvinden in de “bevrijde” gebieden, zoals Melitopol, maar ook in de stad Berdyansk!

De zogenaamde Rusland specialisten (vanuit Nederland natuurlijk) beweren via hun “luie” bureaustoel, dat er geen steun voor zo’n referendum bestaat in de Donbas. Hoe kunnen zij dat vanuit Nederland beweren? Zij verkondigen de propaganda van de acteur Zelensky, of liever gezegd de oorlogspropaganda van de VS. Dat de VS een proxy oorlog voeren in Oekraïne is algemeen bekend, samen met hun handlangers de EU/NAVO.

Wat zij (politici en media) schijnbaar niet begrijpen, of gewoon niet willen begrijpen, is dat er, net als door hun oorlogen in Afghanistan, Libië, Irak, Syrië en vele andere landen buiten de Westerse wereld er een grote haat is ontvlamd tegen Amerika, de EU e.a. Westerse landen. Deze haat is nu uitgebreid naar Rusland, ook naar de voormalige Oekraïne, die nu niet meer over onafhankelijkheid willen spreken, maar bang als zij zijn geworden, willen de inwoners, die gebleven zijn graag bij Rusland horen, die hen nu en in de toekomst kan verdedigen tegen aanvallen van het Westen!

Volgens Wikipedia en de mainstream media, die ook weer vanuit hun “luie stoel” gegevens invoeren op hun (nieuws) site, was er een “offensief” ook om de stad Berdyansk, die zou dan op 27 februari 2022 hebben plaatsgevonden. Na met bewoners gesproken te hebben en hen de vraag gesteld of er gevochten was, of dat zij geleden hebben onder de gevechten, en/of de milities van het Oekraïense leger, zeiden ze: “Nee, alles was rustig hier”!

En nog een “foutje” in de Wikipedia en MSM media er zou ook zwaar gevochten zijn om de stad Melitopol in te nemen, de stad die al drie keer bezocht heb, afgelopen maanden Volgens Wikipedia en media:

“Op 25 februari begonnen, de gevechten in oblast Zaporizja toen Russische troepen door de zuidoostelijke oblast Cherson naar Melitopol trokken. Om deze stad in het zuidoosten van Oekraïne is zwaar gevochten. Hierbij is een ziekenhuis aldaar door beschietingen geraakt. Het is niet duidelijk welke strijdende partijen daarvoor verantwoordelijk waren. De Oekraïense autoriteiten spraken tegen dat Melitopol was ingenomen. Later op de dag veroverden Russische troepen opnieuw de Antonovsky-brug. De stad gaf zich toen over aan de oprukkende Russische troepen in de Slag bij Melitopol.”

Wat ik diverse malen gehoord heb, is dat er geen gevechten in de stad hebben plaatsgevonden, er is ook niets verwoest, net als in Berdyjansk. De bevolking was blij dat het Russische leger eindelijk kwam om hen, zoals zij het zelf zeiden:

Hen te bevrijden van de criminelen“, zoals de ex-burgemeester van Melitopol, een lid van de neofascistische politieke partij Pravdy-Sektor, geïnstalleerd door het regime in Kiev, en gesponsord door het Westen. Zoals een Victoria Nuland, die bewust gekozen heeft om de rechts-radicale partijen te sponsoren, net als de EU ! De ex-burgemeester heeft net als vele ex-radicalen het hazenpad gekozen en gevlucht naar Europa, waar hij net als anderen asiel zal krijgen! Net als wat gebeurde in de Syrische oorlog, veel radicale elementen, jihadisten, zijn in Europa terecht gekomen! Maar ja Europe heeft natuurlijk een schuld in te lossen aan deze “rebellen” zij zijn gesponsord en getraind door de EU, het zijn hun huurlingen, die tot nu toe altijd verliezen, ook in de Donbas!

In Berdyansk stonden de mensen die dag al vroeg in de rij, om een Russisch paspoort aan te vragen. Veel ouderen, maar ook veel jonge vrouwen met kinderen en tieners. De mannen tussen 18 en 60 zijn aan het front! Na een paar gesprekjes te hebben gevoerd met bewoners die buiten aan het wachten waren, vertelde ze mij, m.n. de jongeren dat ze zich “onveilig” voelden, het regime in Kiev discrimineert hen, ze mogen geen Russisch spreken en zijn beroofd van hun cultuur!

De ouderen onder hen hadden ook geen goed woord over Zelensky en over het Westen al helemaal niet.

“Ze hebben ons terug naar Sovjet tijden laten verlangen, het Westen heeft ons verraden en wij zijn nu Sovjet burgers”!

Een impressie van de inwoners van Berdyansk, die onderweg of in de rij staan voor hun “nieuwe” paspoort, jong en oud, een video met interview (s) wordt later geüpload op YouTube!

Volg mij op: Sonja van den Ende (vk.com) Twitter: sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

YouTube:  sonja vandenende – YouTube

[dntplgn]

Loading

4 thoughts on “Mijn bezoek aan de stad Berdyansk een stad in de DPR die het Sovjet-Unie gevoel heeft! Het Westen heeft hen verraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *