De waterkrachtcentrale Kakhovka in Kherson, het Westen zegt Rusland zal het opblazen is dat zo?

Foto: Mirjam©Photo Kherson May 2022

De mainstream media staat er vol, zonder verificatie natuurlijk, maar dat is niet nieuws onder de zon. Die “boze” Russen gaan de waterkrachtcentrale Kakhovka in Kherson opblazen, ze weten het zeker, het ligt vol met explosieven. Dat is hun “snode” plan en daarmee laten ze de hele regio onder water later lopen en de achtergebleven “Russisch” sprekende bevolking (die nog niet geëvacueerd is) laten ze mooi verdrinken!

Daar komt het op neer, deze afschuwelijke propaganda waar de zogenaamde Nederlandse media mee vol staat. Zoals ik al zei zonder verificatie. Ik was in Kherson in mei 2022, nadat het Russische leger het gebied bevrijd had, helaas door een tegenoffensief is het gebied daarna (gedeeltelijk) in handen gekomen van het Oekraïense leger (lees NAVO leger) dit willen de Russische strijdkrachten nu corrigeren. Kherson is vanouds een pro-Russische stad geweest en er wonen (woonden) over het algemeen een grote Russische etnische bevolking die niets te maken wil hebben met het Zelensky regime of de NAVO.

Hier wat waanzinnige propaganda van de Mainstream media:

Er is een Russisch complot om de hydro-elektrische dam te vernietigen. Het zou zijn als het laten vallen van ‘een atoombom’: een ernstige waarschuwing nadat Zelensky beweerde dat de troepen van Poetin de energiecentrale vol met mijnen gelegd hebben dit zou en een nucleaire ramp kunnen veroorzaken?

Mijnen en een nucleaire ramp?

Wat als de dam bij Cherson doorbreekt? (nos.nl)

De Khakhova dam heeft een bijbehorende sluis en een elektriciteitscentrale Water uit het Kakhovka-reservoir wordt via het Noord-Krim kanaal en het Dnjepr-Kryvyi Rih-kanaal gestuurd om grote delen van Zuid-Oekraïne en Noord-Krim te irrigeren. De bouw van de dam begon in september 1950. De laatste generator werd in oktober 1956 in gebruik genomen.

De waterkrachtcentrale Kakhovka in Kherson werd goed beveiligd in mei 2022. Het is de meeste belangrijke waterkrachtcentrale in de omgeving, niet alleen voor Kherson maar het is de watertoevoer naar de Krim. Het Oekraïense regime heeft direct in 2014 deze centrale afgesneden van de Krim (zoveel geven ze om hun bevolking, ze weten drommels goed dat op de Krim voornamelijk etnische Russen wonen). Dus waarom zouden die Russen het nu opblazen?

Foto: Mirjam©Photo Kherson May 2022

Ook wordt er beweerd door de zogenaamde Oost-Europa deskundige Bob Deen, vanuit zijn luie stoel in Nederland, dat ik een complotdenker ben, in diverse artikelen in nep kranten zoals Knack in België, maar ook in bij de KRO en NCRV (pointer.nl) zijn ze er niet “vies” van om mensen door het “slijk” te halen, zonder tot het eigenlijke onderwerp te komen, veroordelen ze liever mensen en dat noemen ze onderzoeksjournalistiek?

Wat als de dam bij Cherson doorbreekt? (nos.nl)

“Rusland zal de schuld van een damdoorbraak aan Oekraïne geven, verwacht Zelensky. Hoewel het niet aannemelijk is dat Oekraïne in staat is op afstand de dam te verwoesten, zaait het op zijn minst twijfel over de toedracht, zegt Deen. “En twijfel is altijd in het voordeel van de dader.” Vervolgens kan Rusland ‘wraak’ nemen op Oekraïne, met hernieuwde aanvallen”. Bron: NOS Bob Deen

Foto: Bob Deen | Clingendael

Deze “expert” werkt voor Clingendael en natuurlijk de anti-Russische website Podium voor kennis, analyse en debat – Raam op Rusland

Hij beweerd in zijn uitspraak in de NOS dat Rusland al in April 2022 mijnen etc. aangebracht had in de waterkrachtcentrale . Ik was in Mei 2022 daar heb geen mijn gezien en mocht gewoon naar binnen in de waterkrachtcentrale, wat met mijnen onmogelijk geweest zou zijn!

Er zijn veel anti-Russische krachten aan het werk in Nederland, al voor de zogenaamde “oorlog” van februari 2022. Raam op Rusland is al jaren bezig Rusland te demoniseren en nemen jongeren, zoals deze Bob Deen graag in dienst, die kun je nog vergiftigen met deze propaganda.

Aan het roer van Raam op Rusland en de drijvende (haatdragende) kracht staat Hubert Smeets, ex-propaganda krant medewerker van het NRC en was jarenlang in Rusland, niet in het huidige Rusland maar onder het Communistische tijdperk, zijn haat, want dat is het baseert zich op dit tijdperk! Natuurlijk was hij gerekruteerd door de AIVD en/of CIA.

Andere Rusland haters in de raad van bestuur zijn:

Dick Berlijn Chef Defensiestaf, medeplichtig aan het bombardement op Belgrado, Servië in 1999.

Oud Groen linkser Bram van Oijk met wie ik wel eens in gesprek ben geweest over Syrië in 2013. Hij heeft de “ballen” verstand van geopolitiek. Maar is dit niet het probleem van de huidige politiek? Het zijn “dombo’s” zonder kennis en ervaring praten ze over dingen en daar blijft het bij ze hebben een “mening”, geen ervaring in het veld of studierichting in geopolitiek. Behalve Dick Berlijn maar vond die het prima dat Belgrado gebombardeerd werd, nog erger!

Foto: Dick Berlijn, wikipedia

Het Russische leger heeft volgens de Oekraïense veiligheidsdienst al in april explosieven op de dam aangebracht. Het opblazen zou de Oekraïense opmars in de regio moeten breken, zegt Oost-Europadeskundige Bob Deen van het Instituut Clingendael. “Daardoor belemmer je de Oekraïense strijdkrachten op de westoever. Ook wordt de verbrede Dnepr vervolgens een zeer makkelijk verdedigbare grens.”

De informatie haalt hij van een Oekraïense site, dus persoonlijk weet hij niets! Kakhovka HPP — the occupiers mined the station in April — Suspilne

Zoals ik al zei ik was daar in mei 2022 en er was geen mijn of explosief te bekennen op de dam!

De achtergebleven bevolking uit Kherson stad en directe omgeving wordt nu door het Russische leger geëvacueerd, niet gedeporteerd, zoals alle media maar weer eens beweren.

Zodra het aankomende offensief achter de rug is en hopelijk de Russen dit gebied weer terug kunnen veroveren, kunnen de inwoners weer terug. Ja ik zeg hopelijk dat de Russen dit gebied weer terug veroveren, omdat zoals ik al zei het merendeel van de bewoners uit deze stad etnische Russen zijn, die jarenlang geleden hebben onder het Kiev-regime, die hun zelfs niet de Russische taal liet spreken. Hun monumenten wilde vernietigen en hun regelrecht haten!

Volg mij op:

Sonja van den Ende (vk.com)

Twitter: sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

YouTube: sonja vandenende – YouTube

[dntplgn]

Loading

4 thoughts on “De waterkrachtcentrale Kakhovka in Kherson, het Westen zegt Rusland zal het opblazen is dat zo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *