Briefing over straling, veiligheid en bedreigingen door het Kiev-Regime Informatie van het Russische Ministerie van Defensie – waarschuwing aan Europa!

Red: Regimes proberen elke keer weer de vijand te provoceren. De laatste keer was in Syrië in Khan Shaykhun, het is bewezen dat de “zogenaamde” chemische aanval daar in elkaar gezet was door terroristen van Al-Qaeda genaamd de Witte Helmen.

Het Ministerie van Defensie van Rusland heeft informatie over een plan van het Kiev-regime om een provocatie (false flag) uit te voeren door een zogenaamde ‘vuile bom’ of een kernkop met laag vermogen te laten ontploffen.

De provocatie is bedoeld om Rusland te beschuldigen van het gebruik van massavernietigingswapens in de Oekraïne dat een krachtige anti-Russische campagne zou lanceren om het vertrouwen in Moskou nog meer te ondermijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=kALDpYgcrx0&t=3s
President Zelensky vertelt zijn voornemen en kondigde aan dat hij Oekraïne gaat transformeren in een nucleair bewapende staat. Veiligheidsconferentie van München van 19 februari 2022.

Ook heeft president Zelensky de NAVO-landen sinds het begin van de speciale militaire operatie (SMO) herhaaldelijk opgeroepen om een aanval op de Russische Federatie te beginnen:

Wat moet de NAVO doen? We hebben preventieve aanvallen nodig, zodat ze weten wat er met hen gebeurt als ze (kernwapens) gebruiken. En niet andersom, wacht niet op nucleaire aanvallen van Rusland maar val ze aan”.

Onlangs, in een interview met Canadese tv-zenders op 22 oktober jl., drong Zelensky er bij de wereldgemeenschap er op aan om zelfs het Kremlin aan te vallen, als Rusland een aanval zou lanceren op het overheidsgebouw in Kiev, op het kantoor van de president van Oekraïne, hijzelf dus!

Terwijl Zelensky een interview gaf werden er drones op Kiev afgevuurd!

Er bestaat dus een gevaarlijke mogelijkheid van een grote ernstige straling situatie rond de kerncentrale van Zaporozhye, de grootste kerncentrale van Europa.

Van 24 februari 2022 (start van de SMO) tot nu heeft het grondgebied van de kerncentrale van Zaporozhye te lijden gehad onder 39 aanvallen van de strijdkrachten van Oekraïne, waarvan 10 door drones en 29 door verschillende artillerie aanvallen, zoals raketten!

Foto: Insp.pnl

De aanvallen van het Oekraïense leger op de fabriek veroorzaakten geen verontwaardiging of angst over een nucleaire ramp, die nog groter dan Tsjernobyl zou kunnen zijn! De wereldgemeenschap was redelijk stil, aangezien, volgens verschillende Amerikaanse experts, een inslag van artilleriegranaten van groot kaliber op gebruikte nucleaire brandstofcontainers geen aanzienlijk risico zal opleveren, en de kernreactoren zelfs bestand zijn tegen een crash van een burgervliegtuig. Is dat zo?

De voorspelling van onze (Russische) experts over de ontwikkeling van een straling situatie als dit zou gebeuren, ook bevestigd door relevante Europese wetenschappelijke organisaties, heeft echter aangetoond dat het vrijkomen van radioactieve stoffen bijna heel Europa zal treffen, en de ramp nog erger dan Tsjernobyl zal zijn!

Bovendien heeft het Oekraïense leger, ondanks het bezoek van de directeur-generaal van de IAEA, Rafael Grossi, hun pogingen om een subversieve operatie uit te voeren om de fabriek te veroveren, niet opgegeven. Op 1, 15 en 30 september en nogmaals op 17 oktober probeerden speciale eenheden van het leger hun troepen op het Kakhovka-reservoir (de omstreden dam) te laten landen, die ook zal barsten door een aanval om zo grote gebieden onder water te zetten en om zo de kerncentrale onder controle te krijgen.

Foto: Wion

Volgens de beschikbare informatie hebben twee organisaties in Oekraïne direct de opdracht gekregen om de zogenaamde ‘vuile bom’ te maken. De fabricage is in de afrondende fase !

Bovendien hebben we (Russische MOD) informatie over contacten tussen het kantoor van de president van Oekraïne en vertegenwoordigers van het Verenigd Koninkrijk (VK) met betrekking tot de mogelijke levering van technologieën om kernwapens te maken.

Zodra de technologieën geleverd zijn heeft Oekraïne de relevante productie- en wetenschappelijke capaciteiten om de bom te bouwen en volgens informatie zijn deze technologieën nu al geleverd!

Er zijn bedrijven in de nucleaire industrie in Oekraïne die voorraden radioactieve stoffen bezitten die kunnen worden gebruikt voor het maken van deze ‘vuile bom’.

Het betreft nog drie werkende kerncentrales: de Yuzhnoukrainsk-, Khmelnitsky- en de Rovno-kerncentrales met negen opslagbassins voor verbruikte splijtstof die tot 1,5 duizend ton uranium bevatten, verrijkt met maximaal 1,5% oxide.

In de onbruikbare kerncentrale van Tsjernobyl met opslagplaatsen voor radioactief afval worden meer dan 22.000 brandstof assemblages (21.284 en 1.692 respectievelijk) opgeslagen, evenals producten die veronderstellen dat uranium-235 en plutonium-239 worden gebruikt die de ruggengraat vormen van een nucleaire lading.

Foto: Tsjernobyl kerncentrale (Pripjat) Panthermedia

Meer dan 50.000 m³ radioactief afval dat ook geschikt is voor het maken van de “vuile bom” kan worden opgeslagen bij de recent opgerichte onderneming Vektor die in het leven geroepen is voor de herverwerking van radioactief afval op de stortplaatsen voor radioactief afval ‘Buryakovka’, ‘Podlesny’ , en ‘Rossokha’ in de chemische fabriek van Pridneprovsky.

https://bellona.org/publication/the-prydniprovksy-chemical-plant-ukraines-uranium-heritage

Bovendien wint de oostelijke mijn- en verwerkingsfabriek uraniumerts in twee van de drie schachten met een capaciteit tot 1.000 ton per jaar (de installatie omvat drie schachten voor de winning van uraniumerts, waarvan er twee – Ingulskaya en Smolinskaya – operationeel zijn! De Novokonstantinovskaya mijn is momenteel in aanbouw.

Volgens het Ukraine pushes for domestic uranium supply : Uranium & Fuel – World Nuclear News (world-nuclear-news.org) Heeft de regering van Oekraïne heeft een programma goedgekeurd om Oekraïne tegen 2027 helemaal zelfvoorzienend te maken in uranium.

Foto: oleksandr-klymenko.com

Ook beschikt Oekraïne over een wetenschappelijke instituut: het Kharkov Instituut voor Fysica en Technologie. De wetenschappers daar waren betrokken bij het nucleaire programma van de voormalige USSR, waar verschillende testsystemen nog steeds in bedrijf zijn, waaronder Uragan thermonucleaire systemen (onderdeel van het Uragan Sovjet automatische luchtverdediging onderschepping systeem).

Ook het Instituut voor Nucleair Onderzoek van de Nationale Academie van Wetenschappen van Oekraïne in Kiev is nog steeds operationeel. Het instituut is in het bezit van een microreactor of wel genoemd een micro gestructureerde reactor. Het is een apparaat waarin chemische reacties plaatsvinden ; de meest typische vorm van een dergelijke onderzoeken zijn microkanalen. Ook wel een BBP-M-reactor genoemd wordt nog steeds gebruikt voor onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogactieve radioactieve materialen.

Een “vuile bom” is een container met radioactieve isotopen en explosieve lading. In geval van ontploffing van de lading, moet de container worden vernietigd en moet de radioactieve stof worden verpulverd door een explosie golf die radioactieve besmetting in grote gebieden veroorzaakt en straling “ziekte” kan veroorzaken.

Foto: Weekbly

Uraniumoxide dat deel uitmaakt van verbruikte splijtstof elementen die zijn opgeslagen in gebruikte splijtstof en opslagbassins van kerncentrales, kan als radioactieve stof worden gebruikt. Bovendien gaat het om de radioactieve stoffen die afkomstig zijn uit de opslagplaatsen voor verbruikte splijtstof van de kerncentrale van Tsjernobyl.

Het regime van Kiev is van plan de explosie van dit soort munitie met een buitengewoon effect, gelijk aan een Russische kernkop met laag vermogen die hoogverrijkt uranium bevat, dus m.a.w. het moet lijken alsof het een Russische kernkop bevat en dus afgeschoten door de Russen!

De aanwezigheid van radioactieve isotopen in de lucht zal worden geregistreerd door de sensoren van het International Monitoring System in Europa en zal dan direct Rusland beschuldigen van het gebruik van tactische kernwapens.

Opgemerkt moet worden dat dit soort informatie oorlogstechnologieën al door het Westen in Syrië zijn gebruikt toen de Witte Helmen propaganda maakten over het gebruik van chemische wapens door de Syrische regeringstroepen daar.

Een van de meest wijdverbreide provocatie of “false flag” was op 4 april 2017 in Khan Shaykun, Syrië. Het Syrische leger heeft na de bevrijding in de “grotten” “Chemical Protective Clothing” gevonden, geleverd door het VK aan de Witte Helmen.

Foto en bron: De Witte Helmen zaten achter de “zogenaamde” Chemische Aanval in Khan Shaykun – FREESURIYAH

Met deze provocatie of anders verwoord “flase flag” was de aanleiding voor het lanceerden van de Amerikaanse raketaanval op de vliegbasis Shayrat zonder te wachten op het begin van een onderzoek en op een besluit van de VN-Veiligheidsraad, een grove schending van het internationaal recht.

Dit scenario zal hoogstwaarschijnlijk ook in dit geval gebruikt gaan worden.

Ontploffing van een radiologisch explosief zal onvermijdelijk leiden tot de radiologische besmetting van enkele duizenden vierkante meters een grote ramp voor de mensheid!

Sonja van den Ende (vk.com)

Twitter: sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

YouTube: sonja vandenende – YouTube

[dntplgn] 

Loading

One thought on “Briefing over straling, veiligheid en bedreigingen door het Kiev-Regime Informatie van het Russische Ministerie van Defensie – waarschuwing aan Europa!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *