Eén jaar na het begin van de Speciale Militaire Operatie 24 februari 2022-2023

Op weg naar de Donbass, maart 2022, foto: Mirjam©Photo

Vandaag 24 februari 2023 is het  één jaar gelden dat de Speciale Militaire Operatie (SMO) in de Donbass, voorheen Oekraïne en nu NovoRussia (het nieuwe Rusland) begon.

Het doel was, binnen een paar maanden, de milities, die meestal bestonden uit neonazi groepen zoals het AIDAR en AZOV bataljon te verdrijven of te vernietigen en de Russische sprekende bevolking te beschermen tegen aanvallen uit Kiev.

In 2014 werd er door het Westen, de VS en EU een coup d’etat gepleegd in Oekraïne, de Maidan revolutie zoals het in het Westen genoemd wordt. Al snel blijkt dat de drijvende krachten, in ieder geval de geldstroom naar de zogenaamde opstandelingen met miljoenen in de Oekraïne vloeiden. Van lieden zoals George Soros die via de EU geld doneren, en dit geld via diverse ambassades in Kiev, ook die van Nederland naar de zogenaamde opstandelingen en ook m.n. de nieuws outlets, die als paddenstoelen uit de grond schoten en grote outlets werden.

Dit is een scenario wat al in veel landen in de wereld uitgevoerd is, de hele Arabische lente is zo opgezet. Daarna komt een marionetten regering, altijd gesteund door het Westen, de bevolking in desbetreffende landen hebben geen inspraak. Net zomin als wij in het Westen nu inspraak hebben in de regering en democratie. Het Westen zelf vervallen is tot een totalitaire staat, waar er een sociaal experiment voor nodig was, het COVID-19 experiment.

Op weg naar de Donetsk People’s Republic, naar Donetsk stad, Marioepol, Volnovakha en andere plaatsen. De SMO was een maand aan de gang en vele plaatsen, steden en gebieden waren al bevrijd van deze criminele milities. Het Oekrainese leger stelde niet veel voor in maart 2022.

foto: Mirjam©Photo

De eerste maanden werden er diverse steden en plaatsen bevrijd, totdat de NAVO en het Westen (VS) wapens ging sturen en deze in handen kwamen (nog komen) van diverse milities zoals het AZOV regiment. Die daarmee, en nu nog steeds, veel burgers vermoorden, m.n. in Donetsk stad waar elke dag HIMARS, een Amerikaans raketsysteem, afgeschoten worden op residentiële gebieden in de stad, zoals winkelcentrums, scholen, ziekenhuizen en appartementen.

Rusland moest wel reageren toen de situatie voor de burgers in de Donbass steeds moelijker werd en de NAVO landen, met name de Europese Unie (EU) onofficieel de oorlog verklaarde aan Rusland.

Van diplomatie van de kant van de EU is geen sprake, maar dit is al jaren aan de gang, zoals ze in Rusland zelf zeggen als sinds 2014 de Westerse coup d’etat in Kiev. Rusland heeft in December 2021 nog een laatste maal geprobeerd om via diplomatieke wegen tot een oplossing te komen, maar van de kant van het Westen was er geen respons.

Maar het Westen was ook helemaal niet van plan te reageren, zoals onlangs werd bevestigd door Angela Merkel ex- Bundeskanzlerin (interview die Zeit) en door Hollande en Macron (ex) presidenten van Frankrijk. Zij hadden sinds 2014, hun coup d ‘etat, tijd nodig om Oekraïne te militariseren. Met andere woorden, zij hebben sinds 2014 aan Oekraïne wapens geleverd en zo Rusland geprovoceerd en hebben zo de Minsk akkoorden in feiten al direct in de prullenbak gegooid!

De Minsk-akkoorden waren een aantal overeenkomsten met als doel een einde te maken aan de onrust in de  Loehansk en Donetsk. Op 5 september 2014 werd in Minsk, Wit-Rusland, onder internationale druk, een staakt-het-vuren afgesproken in het Akkoord van Minsk (Minsk I). Het bestand werd echter regelmatig geschonden. Een nieuwe overeenkomst, Minsk II, kwam op 12 februari 2015 tot stand.

Minsk-akkoorden – Wikipedia

We kunnen er rustig vanuit gaan dat de hele oorlog die nu vanuit de NAVO en met name Amerika gevoerd wordt, al jaren voorbereid is en de plannen om zo te zeggen, al in de kast klaar lagen.

De COVID pandemie, of hij geprovoceerd is of niet, laat ik het midden. Zeker is er vanuit, naar wat ik nu aanneem en weet geknoeid is (gain of function) met allerlei visrussen in Oekraïne, waar de VS minstens 30 biologische laboratoria had, zie mijn vele artikelen deze mijn site zoals deze met uitleg:

Het is dus helemaal niet zo zeker dat het virus uit China kwam, maar het uit Oekraïne kan komen, wat de-facto bezet is door VS en haar bondgenoten de NAVO en EU. Maar de waarheid zal zeker boven tafel komen, daar ben ik zeker van.

De COVID pandemie is door het Westen gebruikt om haar eigen bevolking een sociaal experiment op te leggen, al wordt ik voor deze uitspraak in de reguliere media als complot denker weggezet, naar mijn eigen overtuiging, de COVID tijd in Duitsland gewoond te hebben, overduidelijk, ook in Nederland, waar er een avondklok was en veel politie geweld.

Misschien was het een voorbereiding op de Great-Reset, die nu dankzij de SMO en het weigeren van Rusland, op lossen schroeven staat, maar desondanks nog steeds bezig is in m.n. Nederland, Canada en Australië, de proef tuinen van het World Economic Forum en haar elites.

De  Great Reset, (ofwel de Grote herstart) is een voorstel van het World Economic Forum (WEF) om na de COVID pandemie de wereldeconomie duurzaam opnieuw op te bouwen. M.a.w. de wereld wordt een proeftuin voor de elites, de Westerse landen, die voor de COVID pandemie al, m.n. de VS, bankroet zouden gaan aangegrepen voor verandering. Nederland is een experiment waar onderdelen zoals geen vlees meer eten, weg van fossiele brandstoffen, woke ideologie en een aanloop naar het transhumanisme wordt uitgeprobeerd!

Foto: Wikipedia

Europa is dus op weg, of is het al, naar een totalitair systeem, met elementen van communisme en fascisme, een nieuw concept, wat ook wel een technocratische entiteit kan worden genoemd.

Het doel is al het geld en rijkdom bij grote multinationals te laten en de bevolking eigenlijk arm te maken, door verbod op werken in vele beroepen en sociale experimenten door te voeren!

Conclusie

De VS en NAVO hebben deze onofficiële oorlog tegen Rusland al sinds 2014 voorbereid en nadat Rusland de Jihadisten in Syrië zo goed als geëlimineerd heeft, op verzoek van de Syrische regering, is de haat van het Westen nog meer toegenomen, immers het was de eerste keer dat hun plan voor regime-change, mislukt was!

Voeg daar de elementen van de zogenaamde Great-Reset bij, hun waanidee van de eén wereld regering, of liever gezegd, uitgelegd in geopolitieke termen, een unipolaire wereld i.p.v. een multipolaire wereld en Rusland moet in hun waanzinnige voorstelling van de wereld en haar bewoners verslagen worden, met als aanleiding Oekraïne.

Waar vanaf bijna het begin, maar zeker vanaf de zomer van 2022 een proxy oorlog wordt uitgevochten tussen de VS/NAVO/EU tegen Rusland. De VS heeft een lange historie van oorlogen en proxy oorlogen in Vietnam, Korea, ex-Joegoslavië, Afghanistan, Libië, Libanon, Iraq, Syrië, Mali en met pogingen in Afrika en Zuid-Amerika. Gezien hun koloniale verleden, is de oorlogsmentaliteit van het Westen nog steeds aanwezig, in ieder geval, bij de zogenaamde leiders, die democratie roepen, maar eigenlijk bedoelen oorlog tegen nu Rusland! Met wapens voor de vrede!

[dntplgn]

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *