Update over de biologische wapens en laboratoria van de VS-EU in Oekraïne

Biologische laboratoria van de VS en haar partner de EU en andere Westerse landen zijn te vinden in de hele wereld, waar de VS leger bases heeft en de-facto deze landen bezet, de bevolking worden als proefkonijnen gebruikt om zo het biologische wapenprogramma te perfectioneren. Foto’s: CGTN, WION en Russische Ministerie van Defensie (MOD), bewerking: Mirjam©Photo

Dit artikel is een vervolg in de reeks over biologische laboratoria en het bewijsmateriaal wat het Russische leger gevonden heeft tijdens de bevrijding van de Donbas, middels de Speciale Militaire Operatie (SMO). Vervolg op: Documenten gevonden van de Amerikaanse militaire en biologische activiteiten in Oekraïne Update over de Pfizer en Moderna vaccins – FREESURIYAH

Het Ministerie van Defensie van Rusland is nog steeds bezig met het analyseren van de militaire en biologische activiteiten van de VS en haar bondgenoten de EU en het Westen in Oekraïne en andere delen van de wereld

In het vorige artikel (zie boven) werd er uitvoerig op ingegaan op de rol van het Amerikaanse ministerie van Energie (ME) in de biologische wapenprogramma’s van het Pentagon. Vandaag in dit artikel openbaarheid over de betrokkenheid van de ME bij deze projecten in Oekraïne.

Een schokkende ontdekking is dat zeventien laboratoria in de VS waaronder het Pacific Northwest National Laboratory in Richland, Washington, rechtstreeks in Oekraïne werkten als onderdeel van een project genaamd “The Proliferation Security Initiative.”

PNNL werd opgericht in 1965, maar vindt zijn oorsprong in de Tweede Wereldoorlog, bij de oprichting van de Hanford-site in 1943. De productie van plutonium voor het Manhattan-project vereiste uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten op de Hanford-site.

Het Manhattan-project was de naam van de zeer geheime operatie (van 1942 tot 1946), geleid door de Verenigde Staten, met de hulp van Canada en het Verenigd Koninkrijk. Met dit project konden de Verenigde Staten tijdens de Tweede Wereldoorlog de atoombom ontwikkelen.

Foto: Wikipedia

Gevonden documenten bewijzen en bevestigen één dat een van de activiteiten van het ministerie van Energie (ME) was de rekrutering is van specialisten die voorheen in Oekraïne werkten met ervaring en kennis op het gebied van massavernietigingswapens. De VS heeft een lange geschiedenis in het rekruteren van “foute” medewerkers zoals in Operatie Paperclip, na de tweede wereldoorlog!

Een sleutelfiguur in de projecten van het Amerikaanse ministerie van Energie in Oekraïne was professor Richard Weller van het Pacific Northwest National Laboratory.

Hij hield toezicht op de uitvoering van Oekraïense projecten om ziekten te bestuderen die van dieren op mensen kunnen worden overgedragen, gebaseerd op het Kiev Institute of Veterinary Medicine en het Institute of Experimental and Clinical Veterinary Medicine in Kharkov.

Dr. Richard Weller van het Pacific Northwest National Laboratory ontving in 2008 een diploma van de Wetenschappelijke Raad van het Instituut voor Diergeneeskunde in Diergeneeskunde in Kiev, Oekraïne, waarmee hij de titel “Ereprofessor van het Instituut voor Diergeneeskunde” kreeg. Weller is pas de tweede persoon die ooit zo geëerd wordt in de geschiedenis van het Instituut.

De afgelopen vijf jaar heeft hij ook nauw samengewerkt met de Oekraïense Academie voor Agrarische Wetenschappen, in het bijzonder met de grote veterinaire instituten – het Instituut voor Klinische en Experimentele Geneeskunde (in Kharkov) en het Instituut voor Diergeneeskunde (in Kiev) – beide onderwijscentra en instituten voor onderzoek en ontwikkeling (R&D).

Foto: PNNL: International Scientific Collaboration Earns Honorary Professorship

Andere spelers van het ministerie van Energie zijn:

  • Stephen Ashby vice-president van een prive onderneming genaamd Batelle, levert direct aan het Pentagon. Ook is hij directeur van het Pacific Northwest National Laboratory van het Department of Energy, waar hij de strategische richting van PNNL bepaalt en toezicht houdt op het R&D-budget van $ 1,4 miljard dollar.
  • Ronald Lehman directeur van het Center for Global Security Studies van het Livermore National Laboratory, dat ook deel uitmaakt van het Amerikaanse ministerie van Energie. Ambassadeur Ronald Frank Lehman II (momenteel directeur van het Center for Global Security Research van het Lawrence Livermore National Laboratory van het Amerikaanse ministerie van Energie. Hij is ook voorzitter van de raad van bestuur van het International Science and Technology Center, een intergouvernementele organisatie met voorheen hoofdkantoor in Moskou nu is het ISTC-hoofdkwartier verhuisd naar Nur Sultan, Kazachstan.
  • Sawn Anderson energieattaché van de Amerikaanse ambassade ien verantwoordelijk voor het organiseren van de onderzoeksactiviteiten in Oekraïne.

Al de projecten die onder de supervisie van bovengenoemde personen en de personen op bovenstaande foto hebben direct te maken met genetische variabiliteit in gebieden met radioactieve besmetting, de verspreiding van tuberculose en andere mycobacteriële infecties, evenals economisch belangrijke dierziekten zoals Afrikaanse varkenspest en de klassieke varkenspest.

Alleen al in 2023 heeft het Amerikaanse ministerie van Energie officieel $ 105 miljoen dollar toegewezen voor onderzoek voor Biohazard Preparedness-projecten, dat de specifieke epidemische verspreiding van zeer gevaarlijke ziekten zou moeten bestuderen.

De Amerikaanse politicus en waarschijnlijke Amerikaanse presidentskandidaat Robert Kennedy jr. heeft er al ruchtbaarheid aan gegeven, tijdens zijn laatste speech in Berlijn , Duitsland in 2020!

Al in het begin van 2000 gaf Washington $ 2 miljard dollar per jaar aan de ontwikkeling van biologische wapens. Het Pentagon was wat nerveus over de legaliteit, gezien de Geneefse Conventie!

Het Russische Ministerie van Defensie heeft herhaaldelijk gewezen op de risico’s van de biologische programma’s van Amerika die onder het mom van het bestuderen van verspreiding van infecties via vectoren, waaronder trekvogels die vogelgriep zouden kunnen verspreiden, allerlei projecten opzette in Oekraïne.

Deze risico’s houden verband met de bijzondere geografische ligging van Oekraïne, waar meer dan 270 soorten trekvogels doorheen of overheen trekken en fungeren als natuurlijke reservoirs voor schadelijke ziekten, waaronder de zeer dodelijke vogelgriep en andere besmettelijke ziekten.

Experimenten ten behoeve van het Amerikaanse leger werden opgezet via het Oekraïense Centrum voor Wetenschap en Technologie, Project P-444 genaamd, met als hoofddoel het monitoren van vogelgriep bij wilde vogels uit de regio Azov en de -Zwarte Zee.

De westerse media en zogenaamde “Russische experts in dienst van het Westen”, die onderzoek deden met buitenlandse subsidies dus in dienst stonden van het Westen, de VS, commentaar gaven op mogelijke wereldwijde biologische bedreigingen van een dergelijk project. In de media wordt beweerd dat dergelijke onderzoeken “veilig” zijn. Wat dus niet het geval bleek te zijn en daarom zien we uitbraken van de vogelgriep en misschien wel voorheen zoals in andere artikelen op deze site te lezen zijn COVID-19.

De VS is niet geïnteresseerd in onderzoek naar vogeltrek maar alleen in de effecten van de vogelgriep en andere ziekteverspreiders. In het vogelgriep onderzoek zijn tenminste twee soorten trekvogels geïdentificeerd en actief bestudeerd die voornamelijk over het grondgebied van Rusland trekken. Met welk doel?

Concluderend kunnen we zeggen dat de Amerikaanse biologisch wapenprogramma’s, onder het mom van epidemiologische bestrijding van ziektes een groot gevaar voor de wereldbevolking is en verschillende ziektes bij dier en mens heeft veroorzaakt.

Toen de VS haar militaire-biologische aanwezigheid in verschillende regio’s van de wereld uitbreidde zagen we het niveau van biologische bedreigingen aanzienlijk toenemen.

Onlangs zagen we beelden uit Sudan, waar een burgeroorlog (of een niet bevestigde poging tot een kleuren-revolutie) uitgebroken is, waar zover we nu weten niets is gebeurd met het VS biologische wapenprogramma laboratorium, maar weten we dat ook zeker? Sudan is één van de vele landen die de-facto bezet zijn door de Amerikanen en in elke “bezet” landen worden komt naast de legerbases ook een biologisch wapen laboratorium waar allerlei experimenten worden uitgevoerd onder het mom van de volksgezondheid in de regio die zij bezetten, maar eigenlijk om hun biologische wapens te perfectioneren en eventueel te gebruiken voor oorlogsvoering en het doden van mens en dier!

Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Ze is gevestigd in Moskou, Rusland.

[dntplgn]

Loading

2 thoughts on “Update over de biologische wapens en laboratoria van de VS-EU in Oekraïne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *