De NOS gebruikt rasistische en fascitische taal over de Krim

Fascisme is alom vertegenwoordigd op deze recente foto. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bezocht op 14 augustus j.l., de regio grenzend aan Donetsk en ontmoette soldaten van de strijdkrachten van Oekraïne waaronder de pas vrijgelaten leden van het AZOV bataljon (door Turkije), de vlag spreekt boekdelen en dit wordt ondersteund door Nederland, maar de meeste Nederlanders waren al fout tijdens de tweede wereldoorlog en nu weer dus (politici) we zien het weer gebeuren in het Westen het hernieuwde fascime! Foto: Ukraine Claims Strategic Town Recaptured As Counteroffensive Makes Progress In The South (rferl.org) bewerking: Mirjam©Photo

Vandaag kopte de NOS (Nederlandse Omroep Stichting), lees overheidspropaganda, met: “Russen weg, onteigenen huizen Oekraïne bereidt zich voor op de herovering van de Krim”.

https://nos.nl/artikel/2487645-russen-weg-huizen-onteigenen-oekraine-bereidt-zich-voor-op-herovering-krim

Onder leiding van Oleksi Danilov, het hoofd van de nationale veiligheidsraad (Oekraïne), is een twaalfpuntenplan opgezet voor de reïntegratie van de Krim in Oekraïne. Het document omvat plannen voor het vervolgen van collaborateurs, herstellen van (mensen)rechten voor Oekraïense en Tataarse burgers en vrijlating van politiek gevangenen. https://nos.nl/artikel/2487645-russen-weg-huizen-onteigenen-oekraine-bereidt-zich-voor-op-herovering-krim Foto:IDEA/ALM Nederlandse Fascisten in Amsterdam.

Natuurlijk hebben ze het onder de aandacht gebracht, met het idee dat Oekraïne dit heeft gezegd, maar de media en politici staan achter Oekraïne en steunen deze fascistische opruiende uitspraken. De media zou van twee kanten moeten berichten (wat ook voor mij nu onmogelijk is door het totalitaire fascisme in Europa), maar zoals de NOS het schrijft lijken ze deze ideolgie van ontvolking en wraak te ondersteunen! Weg met de Russen, klinkt als “weg met de Joden in 1933-1945”.

Het is schokkend hoe ze de feiten over Oekraïne en Rusland verdraaien en de NOS doet niet eens de moeite om de feiten te onderzoeken, schokkend kan ik alleen maar blijven herhalen, hoe zij de geschiedenis niet eens herschrijven, maar klaarblijkelijk er ook niets meer van af weten of niet willen weten of totaal onder overheids curatele staan.

De Krim en de feiten

Het Krim-schiereiland was tweeëneenhalf jaar lang, tijdens de tweede wereldoorlog onder Duitse bezetting. Van November 1941 tot april 1944. Terwijl ook een aantall Tataren hun thuisland verdedigden, collaboreerde de grootste groep Krim-Tataren met de nazi’s.

Na de overwinning van de Sovjet-unie over Nazi-Duitsland in 1944 beval Jozef Stalin formeel de deportatie van de Krim-Tataarse gemeenschap (ongeveer 200.000 in aantal), omdat de meeste van hen met de Duitsers hadden gecollaboreerd en vele doden op hun geweten hadden!

Op de Krim, maar ook in de Noord-Kaukasus of enig ander deel van de landen die de Duitsers binnenvielen en bezetten, voerden de Duitsers een speciaal nationaal beleid ten aanzien van een etnische minderheden, in dit geval waren het de moslims van de Krim of wel de Krim-Tataren geheten. In de herfst van 1941 begonnen de Nazis vrijwilligers van de Krim-Tataren te rekruteren voor het Duitse leger. Ongeveer 30.000 (het echte aantal ligt waarschijnlijk veel hoger) Krim-Tataren vochten voor de nazi’s. In 1944 werd deze groep van de Krim verdreven, omdat ze werden beschouwd als de vijanden van de USSR, wat destijds ook correct was, ze hadden vele doden en misdaden tegen de menselijkhijd op hun geweten door te collaboreren met een vreselijk regime.

Nu komen we bij de westerse versie, die tijdens de Koude Oorlog veel informatie vervalste en dat nog steeds doet m.n.het Wilson Center (VS) en de historische onderzoekscentra van de EU: ” In 1944 beval Jozef Stalin formeel de deportatie van de gehele Krim-Tataarse gemeenschap (ongeveer 200.000 in aantal), waarbij hij hen valselijk beschuldigde van collaboratie met de nazi’s. De regering van Stalin laadde de meesten met geweld in goederenwagons op weg naar Centraal-Azië, waar ze zouden worden hervestigd”. Foto: The Red Menace: A Striking Gallery of Anti-Communist Posters

Volgens de volkstelling van 1939, woonden er 1. 126.429
mensen op het schiereiland de Krim, 49,59% waren Russen, 19,43% waren Tataren,
en 13,68% waren Oekraïners die zo de minderheid vormden!

Dus duidelijk is dat de Krim bewoond werd door het merendeel Russen en de Oekraïners en Tataren een minderheid vormden, er werd ook altijd Russische gesproken op het schiereiland, wat ik kan beamen, ik heb het gezien vorig jaar 2022, tijdens mijn trip naar de Krim.

Er waren vele moskeeën te vinden want inmiddels heeft de Russische regering deze deportatie van de Krim-Tataren allang teruggedraaid en wonen velen weer gewoon op de Krim en hebben hun eigen religie en taal. 

Zo berichtte de NOS zelf nog in 2014 dat de Krim eigenlijk meer Russisch is dan Oekraïeens:

Krim was Chroesjtsjovs cadeautje

Het is maar een smalle strook land die de Krim verbindt met de rest van Oekraïne. Op sommige stukken is de Landengte van Perekop slechts 4 kilometer breed. Het is een passend symbool voor de kwetsbare banden tussen het schiereiland en de rest van het land. Het is een gespannen situatie die voortkomt uit een pennenstreek van Sovjetleider Chroesjtsjov.

Van oudsher heeft de Krim meer met Rusland dan de rest van de Oekraïne. Het is eeuwenlang Russisch geweest, 60 procent van de bevolking noemt zich nog Rus en de machtige Zwarte Zeevloot van Moskou heeft er nog altijd zijn thuisbasis.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot deel van de bevolking op de Krim de ontwikkelingen in Kiev met argusogen volgt. Ook in Moskou houdt men nauwlettend in de gaten of de Russische belangen niet zullen lijden onder de veranderingen” . Krim was Chroesjtsjovs cadeautje (nos.nl)

Het mag door dit duidelijk zijn dat de NOS volgens de agenda van het huidige fascstische politieke beleid werkt, onafhankelijk zijn ze natuurlijk niet, ook nooit geweest. Als ze onafhankelijk zouden zijn en geen politieke propaganda schreven, zouden ze deze feiten moeten schrijven en kritiek leveren op het beleid van de huidige regering, die de totalitaire agenda van de VS moet uitvoeren, immers is Nederland net als de rest van de EU landen een kolonie van het oorloszuchtige Amerika.

In de twintigste eeuw waren de Verenigde Staten maar liefst 89 jaar in oorlog met andere landen. De oorlog werd tot en met 1913 met de Filippijnen uitgevochten, en tot 1934 werd er oorlog gevoerd tegen Latijns-Amerika en Spanje om de Amerikaanse belangen in Latijns-Amerika te behartigen.

De VS vochten in de Eerste Wereldoorlog in 1917 en 1918 en in de Tweede Wereldoorlog van 1941 tot 1945 tegen Duitsland, Italië en Japan. Na de Tweede Wereldoorlog brak de periode van de Koude Oorlog aan, waarin de VS niet alleen betrokken waren bij de Koreaanse Oorlog en de Vietnamoorlog, maar ook proxy-oorlogen voerden in enkele Zuid- en Midden-Amerikaanse landen, daarna in Afghanistan, Libië, Irak, Syrië, Jemen en een aantal andere landen, de opsomming wordt te lang. Momenteel zijn ze verwikkeld in een hybride oorlog tegen Iran en een proxy oorlog tegen Rusland.

De VS zijn sinds 1987 vrijwel onafgebroken in oorlog in het Midden-Oosten, met uitzondering van de jaren 1997 en 2000. Van 2001 tot 2016 hebben de VS voortdurend de ‘War on Terror’ gevoerd.

Van de 240 jaar dat de Verenigde Staten van Amerika bestaan, zijn ze 219 jaar in oorlog geweest. Slechts 21 van de 240 jaar waren ze niet in oorlog. De Verenigde Staten zijn al meer dan 91% van hun bestaan in oorlog.

Het zal aan de Europeanen moeten zijn om wakker te worden en Amerika te verlaten en te veroordelen, om zich zo los te maken van dit fascistische oorlogszuchtige land, dat haar eigen bevolking in een staat van permanente oorlogsroes vezet en de halve wereld met zijn militaire bases en biologische laboratoria in een permanente staat van oorlog brengt en zo het voortbestaand van de mensheid in gevaar brengt!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *