Westerse media en politiek zijn nu totaal krankzinnig en een directe bedreiging – wie was Alexey Navalny hoe denken de Russen over hem?

Alexey Navalny bij de meerderheid van de Russen een onbekend figuur, een vaag (cultfiguur) die ze misschien kennen van de Yves Rocher fraudezaak en vooral een Westers georiënteerd figuur, totaal in tegenspraak met Russische cultuur, foto: Getty Images, Shutterstock, bewerking: Mirjam©Photo

Naar mijn mening is het Westen volkomen krankzinnig geworden nu hun zogenaamde oppositiefiguur, “die dictator Poetin moest vervangen” Navalny dood is en zonder te wachten op de uitkomst van het onderzoek naar de doodsoorzaak, beschuldigingen ze de hele Russische regering en natuurlijk President Poetin van moord. Deze beschuldigingen zeggen iets over de toestand van het Westen, die nu openlijk dreigen, ook mij persoonlijk, door oorlogshitsers zoals Jan Paternotte van D’66.

” Hij noemt mij denigrerend en vindt het onvoorstelbaar dat journalisten zoals ik de dictatuur van Poetin verdedigen.” Buitenlandse woordvoerder Jan Paternotte (politieke partij D66) zegt dat Navalny door het regime van Poetin “doodgemarteld is. Het is onvoorstelbaar dat er nog steeds westerse journalisten (hij bedoelt mij) zijn die de dictatuur van Poetin verdedigen.”

Deze bedreigingen laat ik maar voor wat ze waard zijn, feit is dat ze nu openlijk “de oorlog” verklaard hebben aan iedereen die tegen hen is, zij noemen dat propaganda voor de Russische regering, ik noem het de feiten, gebeurtenissen en waarheid opschrijven, zoals een journalist hoort te doen en niet alleen journalisten, maar mensen, activisten, die het onrecht niet verdragen!

Hoe de Russen Navalny zien

De gewone Russen hebben misschien wel ergens “de klok horen luiden”, maar over het algemeen is/was niet een bijzondere populaire figuur in Rusland, zeker niet als politicus, de meeste doen hem af als een soort charletan, in het verleden was hij verwikkeld in criminele zaken. Zoals de fraude van het Franse bedrijf Yves Rocher, die kent iedereen wel het cosmetica bedrijf, dat trouwens nog steeds in Rusland is.

Zoals ik in 2021 al berichtte over deze zaak. “Het opmerkelijk punt is dat toen hij terugkeerde naar Rusland op de inauguratie dag van Joe Biden 20 januari 2021, wetende dat hij zou worden gearresteerd op basis van lopende zaken : Hij werd namelijk o.a. gezocht wegens oplichting van het Franse bedrijf Yves Rocher en is ook wegens deze zaak veroordeeld. Het werd een media-circus en bij aankomst, werd hij zoals verwacht door de Russische politie opgewacht en gearresteerd” . Vraag je af waarom hij teruggegaan is?

Oleg (zijn broer) en Navalny zelf werden verdacht en schuldig bevonden aan verduistering van 26 miljoen roebel (590.000 euro), geld dat toebehoorde aan Yves Rocher en meer dan 4 miljoen roebel (90.000 euro) was verduisterd bij een tweede bedrijf. Ook worden de broers ervan verdacht 21 miljoen roebel (480.000 euro) witgewassen te hebben. Aleksej en Oleg Navalny riskeerde een gevangenisstraf tot 10 jaar.

Voordat het Westen hem tot een “oppositie ster” maakte was Navalny, schijnbaar uit woede en frustratie over de ontdekking van zijn fraude en witwaszaken, niet bekend, maar richtte met behulp van het Westen een rechtse organisatie op (nu verboden gelukkig) die (de Westerse pers schreef er destijds over) Moslims haatte en alle mensen (het zijn er veel in Rusland) uit de Kaukasus dood wilde hebben en hen vergeleek met kakkerlakken.

” Navalny zat een gecombineerde straf van dertig jaar uit vanwege zijn collectieve veroordelingen. De ‘extremistische organisatie’ die hij in 2011 oprichtte, heette de Anti-Corruption Foundation (ACF), een NGO die werd gefinancierd door niet openbaar gemaakte, particuliere bronnen. Op 9 oktober 2019 verklaarde het Russische ministerie van Justitie ACF tot een ‘buitenlandse agent’. Op 9 juni 2021 werd de ACF door de rechtbank van Moskou als ‘extremistisch’ verklaard en geliquideerd. Een jaar en een maand later lanceerde Navalny zijn NGO internationaal opnieuw, met steun van Westerse regeringen en NGO’s zoals George Soros, Amnesty en Pax Christi”.

https://twitter.com/MrJerryGoode/status/1758483095089451327

In deze bovenstaande (video) Tweet op X (voorheen Twitter) is te zien hoe geradicaliseerd Navalny was en zijn (gelukkig kleine groep) aanhangers (nu verboden) leuzen scandeerde als alle “Kaukasus Moslims dood – Allah is een flikker en glorie aan Rusland – met uitgestrekte hand – de Hitlergroet. Het Westen noemt hem “democratische oppositie, maar het gaat net zo als met het AZOV bataljon die noemen ze ook geen (neo) nazies, het zijn nu allemaal “democratische” strijders die vechten voor het glorieuze Westen! Voor mij het zoveelste bewijs dat President Poetin gelijk heeft, het Westen heeft nooit het fascisme afgezworen, met het steunen van Navalny, het Azov en ISIS (DAESH) in het midden-oosten en natuurlijk Netanyahu die een regelrechte moordende fascist is. Hetzelfde geldt voor Zelensky, ook al zijn ze Joods (Jodendom is trouwens een geloof), hun politieke overtuiging is fascitisch.

Daarom is het duidelijk dat de meerderheid van de Russen, die immers tegen deze fascisten gevochten hebben en 26-27 miljoen mensen verloren hebben, niet echte fans waren van Navalny en zijn gedachtegoed. De jongere Russen die onder invloed stonden (maar in verhouding een kleine groep) van types zoals Navalny hebben gisteren bloemen neergelegd in diverse steden, wat trouwens door de media hier gewoon te zien was. Deze jongeren zijn vaak geïndoctrineerd door het, zoals ik nu ook noem, gezien de reacties van Westerse politici, het (nieuwe) fascistische gedachtengoed van het Westen, de NGO’s die hier waren in Rusland en via de Westerse ambassades, die hele programma’s hadden om een revolutie, of liever gezegd een coup d’état, net als in Kiev in 2014, in Rusland te ontketenen.

In wat alleen als de meest verbluffende toevalligheid kan worden beschouwd, was de vrouw/weduwe van Navalny toevallig aanwezig bij de Veiligheidsconferentie in München toen de dood van Navalny bekend werd. Ze was in conflict over de vraag of ze het rapport moest geloven dat haar man dood was, of om onmiddellijk terug te keren naar haar kinderen, om hen te troosten, of om een indrukwekkende toespraak te houden voor de aanwezigen. Nancy Pelosi trooste haar met een handkus en haar nieuw vriend (ja ze had Navalny al laten vallen) stond aan de zijlijn. Een nieuwe cultfiguur is geboren, zij is nu de “heldin” van het corrupte fascitische Westen. Foto: MSC

Natuurlijk maakte Navalny, in opdracht van zijn Westerse “meesters” allerlei video’s om zo maar te bewijzen hoe slecht Putin en zijn regering wel niet zijn, hoeveel rijkdom ze hebben, werden en worden er nog steeds “wilde” verhalen gemaakt over rijkdommen, intriges en zoals een Telegram kanaal genaamd SVR-Generaal vertelt is President Poetin dood en ingevroren ergens in Sochi, je moet het maar kunnen verzinnen allemaal, waarschijnlijk is de persoon achter het kanaal een schizofreen of zit MI5/6/Bellingcat achter dit kanaal of misschien een mix van alles. Een ex-Bellingcat (Europese geheime dienst) medewerker twittert er ook op los met al deze complottheorieën, wat eigenlijk naar mijn mening leugen en fantasie verhalen zijn, het Westen was er goed in, maar nu vallen ze toch steeds meer door de mand en wordt het absurder en de leugens steeds slechter!

Mijn conclusie is dat het Westen “krankzinnig” genoemd kan worden, zij hebben hun eigen “rode lijnen” overschreden en zijn niets meer dan een groep schizofrene fascistische idioten, normaal zal ik dit niet snel zeggen, maar nu hebben ze, en dit zeg ik als Westerse opgegroeid in het nuchtere Nederland, ook mijn Rode lijn overschreden en hebben ze zich gemanifesteerd als vijand van niet alleen Rusland en het Midden-oosten maar ook de Europese bevolking die lijden onder de “great-reset” en het totalitaire fascime.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

4 thoughts on “Westerse media en politiek zijn nu totaal krankzinnig en een directe bedreiging – wie was Alexey Navalny hoe denken de Russen over hem?

  1. Prachtig uitgelegd Sonja.
    Voor het, inderdaad krankzinnig geworden westen, is een dode Navalny meer waard dan levend. Na het spraakmakende interview van Carlson met Poetin, dat door honderden miljoenen is bekeken, brak paniek uit onder de Rusland/Poetin haters. Navalny’s dood heeft dit voorlopig even opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *