Vladimir Saldo, hoofd van Kherson en hoofd van de Volksrepubliek Loehansk, Leonid Pasechnik, zijn vergiftigd door Oekraïne – Briefing door Rusland

Op 9 augustus 2022 werd Vladimir Saldo, gouverneur van de regio Cherson, in het ziekenhuis opgenomen met tekenen van vergiftiging en op 5 december 2023 werd het hoofd van de Volksrepubliek Loegansk, Leonid Pasechnik, vergiftigd met fenolverbindingen, foto’s: RTL, Russische Miniserie van Defensie(MOD), bewerking: Mirjam©Photo

Dit artikel is een vervolg in de reeks over biologische laboratoria en het bewijsmateriaal wat het Russische leger gevonden heeft tijdens de bevrijding van de Donbas, middels de Speciale Militaire Operatie (SMO). (Volgens de Belgen): De Vlaamse nieuwssite De Wereld Morgen, het online medium waar de Nederlandse complotdenker Sonja van den Ende jarenlang bijdrages aan leverde, laat tegenover Knack weten dat ze de samenwerkingen met van den Ende hebben opgezegd. Al haar bijdrages zijn inmiddels van de nieuwssite verdwenen.
Geheime biolabs in Oekraïne? Complotdenkers herkauwen Russische propaganda | KRO-NCRV
Onderaan dit artikel staan alle artikelen die ik over dit onderwerp geschreven heb.

Red: Dit is een vervolgartikel van uw complottheoreticus en Poetin-supporter, zoals de betrouwbare westerse pers mij portretteert. Maar lees dit artikel en voorafgaande goed en vraag je af waar al die pandemieën klimaatverandering en Mind Control (woke) vandaan komt!

OPCW versus de VS

Van 5 tot en met 8 maart 2024 wordt in Den Haag, Nederland de 105e vergadering van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens gehouden (OPCW). Deze organisatie werd in 1997 opgericht. Eén van de initiatiefnemers van het verdrag was de Russische Federatie, die het in 1993 ondertekende. Rusland vernietigde in september 2017 al zijn voorraden chemische wapens. De vernietiging vond plaats onder volledige controle van de OPCW en inspecteurs uit westerse landen, voornamelijk de VS. De volledige vernietiging van de voorraden chemische wapens werd tijdens de 86e vergadering van het OPCW officieel bevestigd door de directeur-generaal van de Organisatie.

Volgens de OPCW hadden de Verenigde Staten (VS) de vernietiging van hun opgegeven voorraden chemische wapens in 2007 moeten voltooien, maar deden ze dat pas in 2023 al moeten er kanttekeningen geplaatst worden of ze daadwerkelijk alles vernietigd hebben! De VS heeft de deadline tweemaal uitgesteld onder het voorwendsel van financiële, organisatorische en technische problemen. Tegelijkertijd stond de vernietiging van de chemische wapens van de VS onder toezicht van een beperkt aantal inspectieteams, waartoe geen één uit Rusland. De VS beschikken nog steeds over chemische wapens nu in 2024, namelijk de zeer giftige reactiemassa die overblijft na de vernietiging van giftige stoffen genaamd Blue Grass (Kentucky) en Pueblo (Colorado)

De VS rapporteert regelmatig over chemische munitie in hun artillerie arsenaal, die ze eenzijdig vernietigden zonder het OPCW op de hoogte te brengen. Dergelijke gevallen deden zich voor in Anniston (Alabama), Hawthorne (Nevada) en Fort Greely (Alaska). Op basis van deze feiten heeft de OPCW geen enkele claim ingediend tegen de VS over schending van artikel III van het Verdrag. M.a.w. niemand weet of deze munitie gevuld met chemische stoffen ook echt vernietigd is!

Het verhaal dat Syrië chemische wapens gebruikt zou hebben in o.a. Douma, is naderhand weerlegd door getuigenissen van Syriërs in Douma en Rusland, maar niet erkend door de OPCW, de Nederlandse Sigrid Kaag was destijds hoofd van de OPCW missie voor Syrië en nu hoofd van de missie voor Palestina. Foto:   Removal of Syria’s chemical weapons material complete, announces OPCW-UN mission | UN News

Ook wordt de vernietiging van het chemische arsenaal die Syrië vóór zijn toetreding tot de OPCW, nog steeds niet erkend door de OPCW en staat deze vermeld in het zogenaamde ‘Syrische chemische dossier’.

Bovendien is er achtergebleven Amerikaanse munitie gevonden in Panama en Cambodja. Op in Irak waar de VS tussen 2003 en 2011 meer dan 4.500 bommen, artillerie en chemische raket munitie met mosterdgas en sarin afgevuurd zijn, sommige munitie is lokaal verwijderd door de VS, uiteraard zonder toestemming van het OPCW, terwijl ander overgebleven munitie naar de VS werden gebracht. Iedereen weet nu wel wat voor criminele daden er gepleegd zijn door de VS in Irak, het bewijs is de ontelbare kinderen die verminkingen hebben, kanker en allerlei andere ziektes en doden.

De VS gaf aan dat ze in het bezit waren/zijn (tot 2018) van 460 ton niet-gespecificeerde giftige stoffen, ongeveer 2% van de totale voorraad die ze bezitten. Volgens de informatie van Rusland gaat het om verbindingen die behoren tot de klasse van amididofluorfosfaten, bij het Amerikaanse en Europese publiek beter bekend als Novitsjok‘.

Novitsjok is in het Westen gelinkt aan Rusland, denk maar aan de Skripal-zaak en sinds de dood van Alexey Navalny hebben westerse politici en pers zijn dood onmiddellijk in verband gebracht met Novitsjok-vergiftiging, die naar verluidt door de Russische regering in opdracht van President Poetin werd uitgevoerd. Terwijl, zoals we nu konden lezen, de Amerikanen ook Novitsjok hebben en waarschijnlijk ook de NAVO-landen. Foto: WION

In 2021, stuurde het Amerikaanse leger VKC pneumatische wapens met chemische munitie geladen met capsaïcine (pepperspray) naar Amerikaanse grondtroepen in Afghanistan te sturen. De munitie werd afgevuurd tot een afstand van 50 meter. Zoals we weten werd Afghanistan het tweede Vietnam en heeft de VS met haar coalitiepartners het “vrije” Europa een bloedige oorlog gevoerd, die bijna twintig jaar geduurd heeft, het bracht Afghanistan terug naar de middeleeuwen en Amerika droop, zoals gewoonlijk, met haar “staart tussen de benen” af, met vertwijfelde burgers die aan de helicopters hingen, net as destijd in Vietnam! Voordat de aftocht begon en beëindigd was in Augustus 2021, stuurden de VS nog snel chemische wapens, die nu waarschijnlijk in handen van de Taliban zijn, waar ze 20 jaar tegen gestreden zouden hebben! 

Gebruik van chemische wapens tijden de Speciale Militaire Operatie (SMO)

Tijdens de SMO werd het gebruik van Amerikaanse chemische munitie door de het Oekrainse leger, die het openlijk gebruiken, bekend en gezien door het Russische leger

Op 28 december 2023 vuurde het Oekraïense  leger met de door de VS vervaardigde gasgranaten gevuld met capsaïcine (pepperspray) op de posities van Russische troepen in Krasny Liman, Deze stof is irriterend voor de ogen en de bovenste luchtwegen en kan in hoge concentraties brandwonden aan de huid, ademhalingsverlamming en hartstilstand veroorzaken. De verbinding behoort tot de klasse van chemische middelen voor oproer beheersing, zoals we gezien hebben in Nederland tijdens de opstanden tegen de onrechtmatige maatregelen tijden de COVID19 pandemie, de Nederlandse politie gebruikte o.a. pepperspray.

Het feit dat de VS dergelijke munitie levert in een militair conflict is een schending van Artikel I van het OPCW verdrag. Nooit onder welke omstandigheid dan ook direct of indirect chemische wapens te gebruiken volgens de OPCW

Ook werden door Oekraïne handgranaten met irriterende chemicaliën, bekend als Teren-6, deze granaten zijn gevuld met pelargonzuur Morfolide (MPK) heeft een aanzienlijke irriterende werking, die tot uiting komt in het feit dat de aerosol de ogen en ademhalingsorganen irriteert. Deze granaten werden op 7 en 21 april 2023 vanaf Oekraïense posities op Russische troepen gegooid.

Op 31 januari 2024 werd een andere, onbekende giftige chemische stof, gebruikt op de Russische troepen, waarvan de gevolgen resulteerden in brandwonden aan de bovenste luchtwegen, misselijkheid en braken. De resultaten van het onderzoek onthulden de aanwezigheid van de giftige stof antrachinon, die een uitgesproken toxisch effect heeft en blindheid, lever- en nierstoornissen veroorzaakt. Anthrachinon is in EU-landen verboden vanwege de kankerverwekkende werking.

Eerder, op 15 juni 2023, werd een drone met een plastic container met daarin een mengsel van chlooracetofenon en chloorpicrine, een chemische stof die in de Eerste Wereldoorlog werd gebruikt! Het werd ingezet tegen de Russische militairen nabij Rabotino (regio Zaporozhye). Terwijl de eerstgenoemde verbinding geclassificeerd is als een chemisch middel voor oproer beheersing (sinds 1965 gebruikt door Europese politie), wordt chloorpicrine vermeld in het OPCW en mag het zelfs niet voor wetshandhaving doeleinden worden gebruikt. Op 3 en 11 augustus 2023 werd herhaaldelijk gebruik van met chloorpicrine gevulde munitie geregistreerd nabij Rabotino.

Oekraïne gebruikt, met medeplichtigheid van de westerse landen, niet-dodelijke chemicaliën. Ook beschikt Oekraïne over het tabun-nerve-agent (GI), dat is opgenomen in het OPCW verdrag als zijnde verboden en werd al gebruikt door de Nazi’s tijdens de tweede weredoorlog. Foto: MOD

Tabun werd tijdens de Tweede Wereldoorlog op industriële schaal door Duitsland gemaakt, gebaseerd op een proces ontwikkeld door Gerhard Schrader. In de fabriek voor chemische middelen in Dyhernfurth an der Oder, met de codenaam “Hochwerk”, werd tussen 1942 en 1945 minstens 12.000 ton van dit middel vervaardigd en gebruikt tijdens operatie Barbarossa.

Het produceren of opslaan van tabun werd verboden door de OPCW in 1993. De onder de conventie aangegeven wereldwijde voorraden bedroegen twee ton, en vanaf december 2015 waren volgens het OPCW deze voorraden vernietigd. Maar dit was niet het geval; tijdens het einde van de Tweede Wereldoorlog verscheepte het Sovjetleger de overgebleven Tabun naar Rusland, nadat het de Duitse fabriek had veroverd. Tabun kwam vooral, na de val van de Sovjet-Unie, in o.a. Oekraïne terecht en werd ook gebruikt in Halabja, Irak, daar werd het door o.a. een Nederlandse zakenman Frans van Anraat (grondstoffen) verkocht aan Irak (waarschijnlijk i.o.v. de Nederlandse regering).

Het is precies hetzelfde verhaal als met de Sovjet BUK die de MH17 zou hebben afgeschoten, dat was een oude sovjet BUK, geleverd aan Oekraïne tijdens de Sovjet-Unie, die “oude” BUK kan nooit, gezien de hoogte van moderne commerciële vliegtuigen” de oorzaak geweest zijn van het neerschieten . Maar dat is een ander verhaal. Tabun is nu in handen van het Oekraïense leger en wordt gebruikt tegen het Russische leger.

Een soortgelijke stof als Tabun werd op 28 januari 2024 gevonden tijdens een operatie in Melitopol, Zaporozhye. De giftige stof zat in flesjes met het opschrift Biosporin.

Op 8 en 16 februari 2023 werd het gebruik van blauwzuur met drones geregistreerd. Het Oekraïense  leger gebruikt giftige stoffen niet alleen tijdens militaire operaties, maar ook om terroristische daden uit te voeren met drones en andere methoden.

Zo werd op 9 augustus 2022 het hoofd van de republiek Kherson, Vladimir Saldo, in het ziekenhuis opgenomen met tekenen van vergiftiging. Uit laboratoriumtesten bleek dat in de biomedische monsters de stof ricine aanwezig was, verboden door het OPCW

Bovendien werd op 5 december 2023 het hoofd van de regering van de Volksrepubliek Loegansk, Leonid Pasechnik, ernstig vergiftigd met fenolverbindingen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden in diverse concentratiekampen duizenden gevangenen door middel van injecties met fenol vermoord. Andere gevallen van vergiftiging van hoge Russische functionarissen zijn bekend en er zijn onderzoeken gaande.

We zijn beland in een drone oorlog, een chemische en biologische oorlog. Ook kunnen we, zoals alle Westerse Internationale instituties niet meer geloven, zij voeren de agenda van het Westen uit en zoals nu blijkt bij de OPCW, komen hun eigen verdragen niet meer na.

Wordt vervolgd…

Voorafgaande artikelen

Het Russisch ministerie van Defensie heeft nieuwe informatie over Amerikaanse biologische wapens gevonden in de bevrijde gebieden COVID -19 deel 1 – FREESURIYAH

Documenten over militaire en biologische activiteiten van de VS gevonden in Luhansk tijdens de verovering van het Russische leger deel 2 – namen en feiten van verantwoordelijken – FREESURIYAH

Militaire en biologische activiteiten van de VS in de Donbas, NovoRussia, Oekraïne en het buitenland, het Pfizer vaccin is een Biologisch wapen-update – FREESURIYAH

Documenten gevonden van de Amerikaanse militaire en biologische activiteiten in Oekraïne Update over de Pfizer en Moderna vaccins – FREESURIYAH

Update over de biologische wapens en laboratoria van de VS-EU in Oekraïne – FREESURIYAH

Komt er een nieuwe pandemie, de vogelgriep? Russische Luitenant-generaal Igor Kirillov over de Amerikaanse militaire-biologische activiteiten in Oekraïne – FREESURIYAH

De voorbereiding voor vergaderingen

Informatie over de komende vergadering van de staten die aanwezig zijn bij het Biological and Toxin Weapons Convention (BTWC) aangevraagd door Moskou – FREESURIYAH

Briefing over de 9e Biologische Wapens Verdrag Conferentie en vervolg artikel over de recente vergadering van de BTWC-lidstaten over de VS Biologische laboratoria in Oekraïne – FREESURIYAH

Update over de recente vergadering van de BTWC-lidstaten over de Bio laboratoria in Oekraïne door de Russische strijdkrachten – FREESURIYAH

Het is tijd om de VS militaire biologische laboratoria over de hele wereld te sluiten, het is een bedreiging voor de mensheid! – FREESURIYAH

Volgens nieuwe informatie zal er waarschijnlijk weer een COVID19 pandemie komen – biologische oorlogsvoering is een feit geworden – FREESURIYAH

De VS zijn het grootste gevaar voor de wereldgezondheid – gecreëerde pandemieën – FREESURIYAH

Amerikaanse militair-biologische activiteiten in Afrika en het Midden- Oosten – het testen van biologische wapens – FREESURIYAH

Briefing door Rusland over de beschuldiging van het Westen de Russische strijdkrachten zouden chemische wapens gebruiken – FREESURIYAH

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *