Wie is verantwoordelijk voor de terreur daad in Moskou?!

Een groot winkelcentrum genaamd Crocus, in Moskou, Rusland, waar ook een theater en een fitnesscentrum waren gevestigd, werd getroffen door een terroristische aanslag. Foto’s: Telegram,bewerking: Mirjam©Photo

De terreurdaad in Rusland is bedoeld om een wond te heropenen, om pijnlijke herinneringen op te roepen aan de schietpartijen in het Doebrovkatheater theater in 2002 en de belegering en gijzeling van de school in Beslan twee jaar later. Die werden destijds gedaan door terroristen uit de Noord-Kaukasus – dus degene die het Crocus City-complex heeft aangevallen, het brein erachter, probeert het af te schilderen als “islamitische extremisten” en gooien het op ISIS (DAESH).

Dit is, zoals je het noemt, een Hybrid “geheime psychologische” oorlog, met slachtoffers. Het provoceert Rusland zonder de de echte daders te onthullen. Het is een schock die uit het niets komt: een klap wordt uitgedeeld, van achteren, op het hoofd zo laf is en bedoeld om het slachtoffer, Rusland te desoriënteren.

De feiten

Op 15 maart kwamen de leiders van Duitsland, Frankrijk en Polen bijeen in Berlijn om de meningsverschillen over hun volgende stap in Oekraïne op te lossen. Sinds weken is sprake van oorlogstaal vanuit het Westen, die Rusland beschuldigen dat Rusland oorlog wil met het Westen. Europeanen moet bang zijn voor de “Russen”.

Het tegenovergestelde is het geval, we hoeven alleen maar te denken aan Afghanistan, Irak en Syrië en dan heb ik het nog niet eens over Libië, dat ten prooi viel aan de totale vernietiging van het Westen. Eerst wordt er op de ‘man’ gespeeld, Assad is een dictator, Sadam Hoessein is een dictator, Osama bin Laden (gecreëerd door de VS) een terrorist en nu is president Poetin volgens het Westen de grootste dictator aller tijden.

Een dag voor deze terreuraanslag zei het Kremlin dat Rusland, buiten de Speciale Militaire Operatie (SMO) om, in oorlog is met Oekraïne en natuurlijk met het Westen. Oekraïne wordt immers vanuit de VS bestuurd met de hulp van westerse veiligheidsdiensten en de NAVO.

Ongeveer twee weken voor de Russische presidentsverkiezingen vaardigden de VS een terreuralarm uit, niet aan de Russische regering maar aan haar eigen burgers, en alle EU-ambassades namen dit over.

De waarschuwing van de VS was dat terroristen uit ‘Afghanistan’ een aanslag wilden plegen of zouden gaan plegen op drukke plekken, zoals een concertgebouw, wat dus ook gebeurd is! Een waarschuwing van de VS en het Westen houdt meestal in dat zij zelf dat zij wellicht de daders zijn of het brein erachter. De VS gebruiken ISIS immers al jaren als hun terreur-huurlingen, terroristische huurlingen, buiten de huurlingen om die aan het front vechten in de Donbass en voorheen in Syrië en Irak.

Een ander aspect van de dreiging vanuit het Westen tegen Rusland komt ook van Israël (een zogenaamde westerse democratie), die in de VN te maken krijgt met sterke tegenstand van Rusland.
We herinneren ons misschien allemaal de Israëlische politicus die op de Russische tv-zender zei dat Rusland hiervoor zal boeten. (zie Tweet hierboven) Twee weken geleden bezocht een Hamas-delegatie Moskou als onderdeel van gesprekken met Palestijnse facties. Israël voert sinds 7 oktober 2023 genocide uit op de Palestijnse bevolking in Gaza onder het mom van het elimineren van Hamas.
Foto: US Embassy

Ook is inmiddels bekend dat de Sheik Mansour-brigade, die voorheen in Syrië en Irak vocht, nu samen met andere legioenen, een Roemeens bataljon en bataljons met veel buitenlanders zoals Polen, Fransen en eigenlijk alle EU- en VK-landen op de grens tegen Rusland strijden op het slagveld van de Donbass.

Er zijn te veel ‘toevalligheden’, de lange bloedige oorlog waarbij de terroristen werden gesponsord door het Westen, denken wij alleen al in Nederland waar het regime onder ex-premier Mark Rutte 22 terroristenbataljons sponsorde met geld van de Nederlandse belastingbetaler, het Sheikh Mansour brigade zou zomaar  één van de bataljons kunnen zijn die ook geld ontvingen, zij waren immers, toen het Westen verloor, naar het noorden van Syrië gevlucht en hadden zich tijdelijk aangesloten bij Hayat Tahrir as-Sham, die na de aardbeving opnieuw gesponsord werden met hulpgoederen uit het ‘vrije’ Westen. Nu vechten velen in de Donbass en krijgen instructies van NATO, net als destijds in Syrië.

Het Westen heeft een lange staat van dienst als oorlogspartij en kolonisator, helaas doen veel EU-landen mee met terreur-regime van de VS, het continent waar de echte terreur vandaan komt, sinds de Tweede Wereldoorlog bezetten ze nog steeds delen van Europa, hebben (militaire) bases over de hele wereld, ook in Europa (Ramstein), onder het mom van vrijheid en democratie hebben zij sinds 1945 vele oorlogen over de hele wereld veroorzaakt en zijn er vele doden te betreuren. De “vrije” wereld vecht tegen het Amerikaanse regime van moord en doodslag, maar het Amerikaanse-Europese regime zijn geraffineerd in het uitvoeren van hybride oorlogen, maar veel landen trappen niet langer in deze val, omdat hetzelfde scenario zich steeds opnieuw afspeelt en de VS en Europa te transparant zijn geworden in hun leugens.

Persoonlijk denk ik dat het terroristen waren die de aanslag in Crosus hebben uitgevoerd, die vechten voor Oekraïne of als terrorist gebruikt worden, de terreurdaad is door het Westen gepland om deze aanval uit te voeren, in samenwerking met de Oekraïense veiligheidsdienst SBU en ook in samenwerking met de NAVO/US/CIA etc.., een patroon dat merkbaar is en zich herhaalt!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

DEVEND.ONLINE

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

3 thoughts on “Wie is verantwoordelijk voor de terreur daad in Moskou?!

  1. Na de Amerikaanse terroristische aanslagen op de gaspijpleiding Nord Stream 2 ging Washington verder met terroristische aanslagen op Rusland.De Russische staatstelevisie heeft een video uitgezonden waarin de vier hoofdverdachten(rond de terreuraanval op een concertzaal bij Moskou) beweren banden te hebben met Oekraïne,die onder Amerikaanse bezetting staat na de CIA-staatsgreep in 2014.Op de telefoons van de verdachten bleek dat zij contact hadden met iemand in Oekraïne, en ze probeerden ook naar dat land vluchtten.Victoria Nuland(staatssecretaris van Buitenlandse Zaken in dienst van de Amerikaanse ministerie) zei begin 2024 dat “Poetin enkele onaangename verrassingen te wachten staan”,dus het kan niet worden uitgesloten dat de Oekraïense militaire inlichtingendienst onder leiding van Kyrylo Budanov het ‘Kaganistische’ plan met Tadzjiekse huurlingen heeft uitgevoerd.Verder schreef de Amerikaanse ambassade in Moskou op 8 maart dat het “gemonitorde rapporten waren die aangaven dat extremisten ophanden zijnde plannen hadden om zich te richten op grote bijeenkomsten in Moskou, waaronder concerten en dat Amerikaanse bewoners geadviseerd werd om de komende 48 uur grote bijeenkomsten te vermijden.”En hoe kan het nou dat Amerika van te voren wist dat er een aanslag zou komen en precies wist waar?Islamitische terroristen hebben altijd terroristische aanslagen gepleegd vanwege hun zieke islamitische ideologie,maar deze aanvallers in Moskou deden dat voor geld.“Er bestaat weinig twijfel dat MI-6/CIA erbij betrokken waren”,zei Douglas Macgregor, een gepensioneerde kolonel van het Amerikaanse leger, overheidsfunctionaris, auteur, adviseur en politiek commentator…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *