De gevolgen van het sturen van munitie met verarmd uranium aan het Kiev-regime

4 1
Read Time:6 Minute, 8 Second
Foto: Russische Ministerie van Defensie (MOD) bewerking: Mirjam©Photo

Op 21 maart 2023 kondigde de Britse minister van Defensie Annabel Goldie in het House of the Lords van het Britse parlement aan dat Groot-Brittannië (VK) granaten met verarmd uranium aan Oekraïne zou geven. Ook verkondigde ze het leveren van een squadron Challenger 2-gevechtstanks aan Oekraïne en als klap op de vuurpijl ook nog kogels die verarmd uranium bevatten.

Deze vreselijk verklaring van de Britse minister van Defensie is het feit dat ze het ook nog verkondigde aan de vooravond van de afschuwelijke bombardementen op ex-Joegoslavië. Het NAVO-bombardement op Joegoslavië dat op 24 maart 1999 plaatsvond, toen de NAVO haar operatie ” Barmhartige engel” uitvoerde, zoveel voor een barmhartige engel met verarmd uranium en burgerdoden! Naderhand noemde de NAVO en de VS de operatie “Operatie Allied Forces”!

Het bevel om de coalitietroepen te bombarderen werd gegeven door NAVO-secretaris-generaal Javier Solana, die zei dat de operatie een humanitaire operatie was.


1.008 doden (659 militairen en 349 politieagenten) 
304 soldaten en politieagenten 
Economische verliezen van $29,6 miljard 
Materiële verliezen:
120 tanks, 220 APC’s, 450 artilleriestukken en 121 vliegtuigen vernietigd.
Joegoslavische schatting : 1.200-2.000 burgers gedood De  NAVO voerde tijdens de Kosovo-oorlog een luchtbombardement uit op de Federale Republiek Joegoslavië . De luchtaanvallen duurden van 24 maart 1999 tot 10 juni 1999.  
Foto: Getty Images, Belgrado.

Wat is Verarmd Uranium?

Verarmd uranium is de naam is voor een metaal dat is gebaseerd op meer dan 90% uranium-238 isotopen en minder dan 1% uranium-235, daarom de naam “verarmd” uranium.

Verarmd uranium gedraagt zich chemisch en toxicologisch op dezelfde wijze als de metaalvorm van natuurlijk uranium. Sinds 2009 heeft het U.N. International Agency for Research on Cancer (IARC) alle radioactieve substanties (waaronder verarmd uranium) die alfadeeltjes uitzenden geklasseerd in de Groep 1-categorie van bewezen kankerverwekkers bij mensen. Blootstelling aan de alfa- en bètastraling van ingeademde onoplosbare deeltjes van verarmd uranium kan daardoor schade toebrengen aan longweefsel en de waarschijnlijkheid van longkanker doen toenemen. Overeenkomstig zorgt de absorptie in het bloed en het verblijf in andere organen, waaronder het skelet, voor een bijkomend risico op kanker in deze organen.

Munitie met verarmd uranium in gewapende conflicten uitsluitend door NAVO-landen werd gebruikt, in de Golfoorlog, in Irak, maar ook in Syrië en Libië.

Met name in 2003-2004 gebruikten de VS heel veel munitie met verarmd uranium bij aanvallen op Iraakse steden: Amara, Bagdad, Basra, Karbala, Fallujah. In totaal schatten de Verenigde Naties dat de VS in Irak minstens 300 ton verarmd uranium hebben gebruikt. Een criminele daad tegen de menselijkheid. Foto: MOD

Als gevolg hiervan is de besmetting met uranium in Fallujah veel groter dan die in Hiroshima en Nagasaki na de Amerikaanse bombardementen met de atoombommen. De stad wordt nog steeds het tweede Tsjernobyl genoemd.

De NAVO-troepen munitie hebben dus verarmd uranium gebruikt tijdens de bombardementen op Joegoslavië in 1999. In totaal zijn er in Joegoslavië 40.000 stuks munitie gebruikt en vanuit de lucht gelanceerde bommen met meer dan 15 ton verarmd uranium.

Door blootstelling aan de munitie met verarmd uranium ontstaat een “hete wolk” van fijn verneveld uranium-238 die vervolgens de ontwikkeling van ernstige ziekten en de dood kunnen veroorzaken.

Het belangrijkste stralingsgevaar van verarmd uranium treedt op wanneer het, een lichaam binnendringt in de vorm van stof. Die in de bovenste en onderste luchtwegen, longen en slokdarm worden afgezet, en zo kwaadaardige tumoren veroorzaken op de lange termijn. Opgehoopt in de nieren, botten en lever leidt uranium tot interne organen veranderingenen en kanker.

Volgens de Iraakse regering is in 2005 de kankersterfte verveelvoudigd als gevolg van het gebruik van verarmd uranium en gestegen van 40 naar 1.600 gevallen per 100.000. Irak heeft op 26 december 2020 een rechtszaak aangespannen bij het Internationaal Arbitragehof in Stockholm tegen Washington en vergoeding van de veroorzaakte schade geëist. Vele misvormde kinderen en baby’s is het gevolg van verarmd uranium door de VS en NAVO troepen, die niet alleen een menselijke tragedie veroorzaakt hebben meer ook een ecologisch drama!

Foto: Al-Mayadeen.net

Ook is er een toename van 25% in de stijging van kanker in de landen van het voormalige Joegoslavië. Ook slachtoffer van het onverantwoordelijke beleid van hun eigen leiders zijn de NAVO-soldaten die deelnamen aan de militaire campagnes in Irak en Joegoslavië.

Bovendien blijft uranium lang in de bodem zitten en vormt het een risico op negatieve effecten op mensen, dieren en gewassen.

Zoveel voor de klimaat ideologie van het Westen, die zij met oorlogen zelf veroorzaakt hebben en nu weer willen doen in Oekraïne!

In een rapport dat in 2002 in Genève werd gepubliceerd, zijn de bevindingen van een groep experts die onder auspiciën van het VN-milieuprogramma onderzoek deden op de locaties van de NAVO-aanvallen: “De experts waren verrast door het feit dat meer dan twee jaar na de bombardementen er nog steeds deeltjes verarmd uranium in de lucht waren”!

Ook zijn er overal (online) documenten te lezen die duidelijk zeggen dat de NAVO-landen er zich terdege bewust zijn van het gevaar van de effecten van dit soort munitie op de troepen, de burgerbevolking en het milieu van de getroffen gebieden. In een samenvattend rapport van het US Army Environmental Policy Institute (USAEPI) aan het Congres in 1994, getiteld “Health and Environmental Consequences of Depleted Uranium Use by the U.S. Army”, staat:

Er bestaat geen technologie of middel om de giftigheid van verarmd uranium te verminderen. De opruiming van gebieden met verarmd uranium munitie is buitengewoon moeilijk zo niet onmogelijk!

De officiële vertegenwoordiger van het Russische Ministerie van Defensie, Igor Kirillov, sprak tijdens een briefing van het Ministerie van Defensie over de gevolgen van het gebruik van granaten met verarmd uranium. Op 21 maart 2023 kondigde de Britse plaatsvervangend minister van Defensie Annabelle Goldie in het House of Lords van het Britse parlement aan dat het VK pantser doorborende granaten van sub kaliber naar Oekraïne zou overbrengen: “Naast het leveren van Challenger-2-tanks aan Oekraïne, hebben we zal munitie leveren, waaronder pantser doorborende granaten die verarmd uranium bevatten”.

Concluderend kunnen we zeggen dat het gebruik van granaten of munitie met verarmd uranium grote landbouwgebieden in Oekraïne zullen besmetten er zullen ook radioactieve stoffen via voertuigen naar de rest van het gebied worden verspreid.

Naast de besmetting van de eigen bevolking zou dit enorme economische schade toebrengen aan het agro-industriële complex van Oekraïne, met name de landbouw- en veeteelt, waardoor de export van landbouwproducten uit Oekraïne gedurende vele decennia, zo niet eeuwen, in de toekomst zou afnemen of wegvallen.

Het Westen kan haar graan deal vergeten, überhaupt zal er een tekort aan voedsel ontstaan, bovendien het lijden van zowel de Oekraïense bevolking als wel de Russische en Oekraïense soldaten zullen overweldigend zijn. Alweer een criminele daad van het Westen, die voor niets terug schijnen te schrikken met hun oorlogszucht en dan spreken ze over Rusland als een slechte regering, terwijl het Westen al zovele criminele daden op haar geweten heeft en dat is ongelooflijk in 2023! Na de landen en mensen die zij de afgelopen decennia verwoest hebben willen ze dit weer doen in Oekraïne en/ook Rusland!

Select a Donation Option (EUR)

Enter Donation Amount (EUR)

Loading

Happy
Happy
25 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
25 %
Angry
Angry
50 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
100%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “De gevolgen van het sturen van munitie met verarmd uranium aan het Kiev-regime

  1. “They have NO reverse gear”. It is complete madness. The west as the warmongers of all times. So sad for the normal people, who just want to be happy. They have to deal with the warcrimes of these psychopaths. May God help them …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.