Russische beeldenstorm in Europa gaat verder

Museum Karlshorst in  Berlijn, In de nacht van 8 op 9 mei 1945 ondertekenden de opperbevelhebbers van de Wehrmacht in dit gebouw de onvoorwaardelijke overgave in bijzijn van vertegenwoordigers van de toenmalige Sovjet-Unie, de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk. Deutsch-Russsisch is doorgestreept en een vlag van Oekraïne hangt voor het gebouw, zoals te zien is op de foto. Foto’s: Karlshorst, NRC, Getty Images, bewerking: Mirjam©Photo

“Uit solidariteit met Oekraïne en als teken tegen de oorlog en de agressor Poetin hebben de museummedewerkers het ‘Duits-Russische’ in de letters overgeplakt, en momenteel wappert alleen de Oekraïense vlag voor het museum”.

Duitsland treedt nu in de voetsporen van Letland, Litouwen, Estland, Oekraïne en Polen en zal de fysieke geschiedenis uitwissen door eerst monumenten te verwijderen die aan de Sovjet-Unie of Rusland herinneren, of musea, zoals al in Nederland is gebeurd, de Hermitage heeft een andere naam en daarbij is het Krim goud gestolen, geschiedenis wordt verwijderd, alles wat met Rusland te maken heeft moet weg! Bijvoorbeeld een monument, een steen ter herdenking van het bombardement op Dresden in 1945 door Groot-Brittannië, moest verwijderd worden.

Nu Karlshorst en voorheen het monumentale terrein in de Harz, Clausthal-Zellerfeld,, een bergketen in midden-Duitsland genaamd Werk Tanne, wat ik diverse malen (illegaal) bezocht heb toen ik nog in de buurt woonde. Het was een munifabriek, waar m.n. Russische krijgsgevangen en dwangarbeiders moesten werken als slaven, het kerkhof was jaren geleden al verwaarloosd, waar Russische krijgsgevangen begraven waren, nu staat er een zonne-energiepark.  

Voor wie meer wil lezen over de geschiedenis van het Karslhorst hier een analyse van RT Deutsch (in Duits) wat zonder VPN ook te lezen is. https://freedert.online/meinung/195475-sieg-ueber-nazismus-bundesregierung-will-russen-kapitulationsmuseum-schmei%C3%9Fen/

Een ander monument, liever gezegd een heel terrein dat herinnerd wordt aan de Sovjet-Unie, zal omgebouwd worden als een soort eco-stad. De (nog steeds verboden) stad Wünsdorf ligt ongeveer een uur ten zuiden van Berlijn. Wünsdorf-Waldstadt zou een eco-modelstad kunnen worden. De eerste ter wereld, zeggen de initiatiefnemers. Wünsdorf werd lange tijd beschouwd als een belangrijke militaire basis – eerst voor de nationaalsocialisten en daarna voor de Sovjet-troepen na de Tweede Wereldoorlog en tijdens de “koude” oorlog. De Sovjet soldaten – het Rode Leger – vertrokken na de val van de Sovjet-Unie.

Niet alleen in Duitsland is er een soort “beeldenstorm” aan de gang, ook bijvoorbeeld in Nederland, waar er geen fysieke beeldenstorm is maar meer op het gebied van “witteboorden criminaliteit”, m.a.w. stelen, zoals het Krim goud wat als je het goed beschouwd gestolen is, onder het mom van de oorlog, geven ze uitgeleende schatten niet terug aan de Krim, omdat zoals ze redeneren, de Krim Oekraïne is en geen Rusland, dat geeft hen het recht te stelen argumenteren ze, om het maar plat te stellen!

Of hoe het Hermitage museum (gelieerd aan het Hermitage in St. Petersburg) museum in Amsterdam nu een andere naam heeft, het heet voortaan het H’ART museum.

 “De Hermitage gaat vanaf 1 september 2023 verder onder de naam H’ART Museum. Ook kondigt het museum maandag nieuwe samenwerkingen aan met andere musea. Het nieuws volgt anderhalf jaar nadat Hermitage de banden had verbroken met het ‘moedermuseum’ State Hermitage Museum in het Russische Sint-Petersburg vanwege de oorlog in Oekraïne.” Staat te lezen op diverse “nieuws” sites, zoals Nu.nl of de NOS“.

Zelfs op de “geschiedenis site” Historia beginnen ze al met Rusland de schuld te geven. Ze noemen de rechts-extremistische groeperingen in de Baltische staten nu partizanen.

Duitse invasie gaf nieuwe hoop
Toen Duitsland op 22 juni 1941 de Sovjet-Unie aanviel, kregen de Balten hoop. ‘Iedereen dacht dat we bevrijd zouden worden,’ vertelde een Litouwer.

In dit stuk wordt de schuld gelegd bij de Nazies, die zouden alle Joden vermoord hebben, zonder te nuanceren dat de helpers van de Nazies, de Balten (Letten, Estland en Litouwen) deze vermoord hebben, vrijwillig en ze waren niet ingelijfd onder dwang zoals ze willen laten geloven, maar vrijwillig, een documentaire van notabene de BBC die, ik hieronder zal delen bewijst dit. Zij beschouwden alle Joden en zogenaamde “linksen” als Bolsjewisten en moesten daarom dood, de Joden werden daarbij nog als een “untermenschen” ras gezien.

S2023E09 How the Holocaust Began (BBC Documentary) – video Dailymotion

How the Holocaust began (English) te zien op Dailymotion in Rusland met VPN, het is door Dailymotion geblokkeerd voor Rusland.

In deze documentaire is te zien en wordt bewijs geleverd hoe de inwoners van de Baltische staten de eigenlijke misdadigers waren en duizenden Joden, Communisten, oppositie en verzet, vermoorden. Ze sloten zich vrijwillig aan bij de Nazies, zoals de presentator van het programma zich afvraagt: ‘Hoe kon een bezetter, die niet de mankracht had, zoveel mensen vermoorden?”.

Het verklaart ook de situatie waar we nu in zitten. Het “nazism of fascism” leeft nog steeds en dat m.n. in de Baltische staten die alles aangrijpen om Rusland te haten, nu nog in 2024. Er is geen ruimte voor vergeving of onderhandelingen, ze zijn m.a.w. geradicaliseerd en dit geeft aan hoe belangrijk geschiedenis is ook om elkaar te vergeven, met het weghalen van monumenten, musea en herschrijven of verwijderen van stukken geschiedenis worden er nieuwe oorlogen veroorzaakt!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline . Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

One thought on “Russische beeldenstorm in Europa gaat verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *