Jemen – en weer speelt Europa een vies spel

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor war on Yemen Uk involvement cartoon

Hetzelde liedje elke keer weer, Europa kan er maar niet mee stoppen om dood en verdref te zaaien in het Midden-Oosten en Afrika, dit keer is het Engeland (VK), die in het geheim de Saoediërs traint, om onschuldige burgers af te slachten in Jemen, alles voor olie en winst, mensen tellen niet mee, maar dat is ook een “never ending story”.

Rapporten zijn opgedoken over het Britse leger, dat in het geheim Saoedi-Arabische soldaten traint, om te vechten in Jemen, waar meer dan 12.000 mensen zijn gedood sinds het begin van de Saoedische oorlog in maart 2015, volgens een rapport.

De training, met de codenaam Operation Crossways, werd onthuld nadat het Britse leger per vergissing foto’s en een missiesamenvatting op de Facebook-pagina van twee Schotse (militairen)  had vrijgegeven eerder deze maand, zo meldde The Mail on Sunday.

Als onderdeel van de training hebben ongeveer 50 Britse militairen van het tweede battalionb en het Royal Regiment of Scotland (waaronder de 2 Schotten), “slagveld” vaardigheden  bijgebracht aan officieren van de “Royal Saudi Land Forces Infantry Institute”.

De vaardigheden staan ​​bekend als de ‘Irregular Warfare’, een verzamelnaam voor specifieke tactieken die door conventionele legers worden gebruikt om terroristen te bestrijden.

Saudi troops preparing to fight in Yemen – shown in the light blue map in the middle of the board – look on as a British Army trainer taking part in Operation Crossways gives instructions on conducting an ‘irregular warfare’ mission. (Photo via Daily Mail)In een vrijgegeven beeld is een Britse instructeur te zien die voor een kaart van Jemen staat met  omliggende gebieden , terwijl hij een mogelijke aanvalsstrategie uitlegt.

De trainingsmissie maakt deel uit van de ‘schandelijke medeplichtigheid’ van het VK aan het lijden van de Jemenieten.

“Het VK is schaamteloos medeplichtig aan Saudi’s rol in Jemen, wat duidelijk tegen de regels van de Geneefse Conventies ingaat!

 

Saoedi-Arabië heeft Jemen voortdurend aangevallen en gebombardeerd in een poging om de Houthi Ansarullah-beweging te verpletteren en de voormalige president Abd Rabbuh Mansur Hadi, die een trouwe bondgenoot van het Riyadh-regime is, te herstellen.

Duizenden burgers zijn omgekomen bij bombardementen en ongeveer een miljoen kinderen hebben te maken met uithongering en ernstige ziekte als gevolg van het conflict.

Bron: Daily Mail

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *