Noord-Korea zit op een voorraad van mineralen die triljoenen waard is

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor north korea minerals

Noord-Korea is in het nieuws als zijnde een regime die de mensenrechten schendt met aan het hoofd een “gekke”dictator. Minder mensen beseffen dat het geheimzinnige land ook  triljoenen in onbenutte rijkdommen bezit.

Ingebed diep onder de bergachtige zones van het land zijn ongeveer 200 soorten mineralen, waaronder goud, ijzer, koper, zink, magnetiet, kalksteen, wolfraam en grafiet, volgens diverse rapporten.

Sommige van deze opslagplaatsen behoren tot de grootste in de wereld en Noord-Korea, een kleine en verachtte natie, gebruikt ze vaak om extra inkomsten te verkrijgen.

De totale waarde van deze mineralen ligt ergens tussen $ 6 biljoen en $ 10 biljoen dollar.

Maar het land is te arm om de benodigde infrastructuur te creëren die nodig is om de mineralen te exporteren – althans in grote hoeveelheden  en daarmee zijn algehele rijkdom te verhogen. Nog steeds afhankelijk van China, Zuid-Korea en Rusland voor zijn financiële en energiebehoeften, heeft Noord-Korea alleen kleine deals gemaakt met haar buurlanden.

Noord-Korea heeft herhaaldelijk geprobeerd om te  kapitaliseren via de minerale overvloed, ondanks de sancties van de VS e.a.  In augustus 2016 namen Egyptische ambtenaren meer dan 2.300 ton ijzererts mee van een Noord-Koreaans vrachtschip naar het Suez-kanaal.

De grote hoeveelheid IJzererts, tezamen met 30.000  raket gestuurde granaten, markeerde de grootste ammunitiebeslag in de geschiedenis van sancties tegen Noord-Korea, aldus een VN-rapport dat in februari werd gepubliceerd. Die opname “liet  zien van het land zien en hoe zij  gebruik maken van verbergtechnieken, evenals de opkomende nexus tussen entiteiten die handel in wapens en mineralen plegen,” volgens het rapport.

 

north korea

 

Noord-Korea blijft een interessante “grote” vis voor het kapitalisme, wat altijd tot oorlog heeft geleid, daar de expansiedrift van de VS en EU geen grenzen en medemenselijkheid kent!

Bron: Business Insider

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *