Heksenjacht op alles wat Russisch – het nieuwe Russopbia roofridders weer actief – terug naar de middeleeuwen!

Sinds het begin van de Speciale Militaire Operatie (SMO) zien we een regelrechte middeleeuwse heksenjacht of taferelen die herinneringen aan de tweede wereldoorlog oproept , nu zijn de Russen de “kwade” het leidt tot bizarre en onwerkelijke taferelen ! Foto: NYT, Getty Images, bewerking: Mirjam©Photo

Afgelopen jaar is turbulent te noemen en we zien taferelen die zo in de middeleeuwen thuishoren of nog erger de donkere jaren van de tweede wereldoorlog. Waar “ongewenste” bevolkingsgroepen afgevoerd werden en niet meer terugkwamen. Of misschien de koude oorlog, waar een ieder die iets positiefs zei over het communisme ook afgevoerd naar de rechtbank, berecht en veroordeeld werd als een spion of landverrader.  Daarbij moet ik zelf als Nederlandse van geboorte treurig toezien, hoe Nederland het voortouw neemt in deze “heksenjacht” en zoals altijd wil Nederland “het beste jongetje van de klas zijn” in goede en slechte zaken.

Persoonlijk denk ik dat de propaganda van de Westerse regeringen of liever gezegd degene die achter de schermen aan de touwtjes trekken, het meeste werkt in het kleine Nederland, omdat ze niets ander meegemaakt hebben in hun lange geschiedenis als superioriteit, handelsgeest een lange geschiedenis als koloniaal heerschappij (300 jaar Indonesië). Daarbij komt de puriteinse geest van de tijden van Erasmus en het gereformeerde Nederland, waar “gehoorzaamheid”  een groot goed was, de revoluties, als je die zo wilt noemen van de jaren zestig, heeft in de denkwijze van de Nederlanders niet echt veel veranderd, het heeft alleen geleid tot moreel verval. Maar het heeft niet geleid tot een echte renaissance, vele Nederlanders zijn nog steeds “kleinburgerlijk” en luisteren in meerderheid gedwee naar de overheid en de reguliere staatsmedia (NOS).

Slechte zaken

Sinds de start van de SMO, waar ik in andere artikelen al uitgelegd heb waarom deze begonnen is en dat het GEEN invasie van Oekraïne is maar simpelweg de hulproep van de Russische meerderheid in de Donbas, waar het Kiev-regime, ondersteunt door het Westen, de bevolking op brutale wijze terroriseerde en vermoordde. Dat zijn de feiten en niets anders.

Allereerst kunnen we beginnen met het gestolen goud van de Krim, wat Nederland via haar corrupte rechters toegewezen heeft aan Kiev. Het Allard Pierson Museum moet de Krimschatten afgeven aan de staat Oekraïne. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Hoge Raad, die op 9 juni j.l, een vonnis van het gerechtshof uit oktober 2021 bevestigde.

Afgelopen november maakte de douanedienst van Kiev bekend dat een vrachtwagen geladen met 2.694 kg ‘Scythisch goud’ was aangekomen bij de Kiev-Pechersk Lavra, het iconische orthodoxe klooster van de hoofdstad. Ondertussen zei het Nationaal Museum voor de Geschiedenis van Oekraïne dat het de kostbare voorwerpen zou opslaan “tot de ontzetting van de Krim.”

Antieke sculpturen, Scythische en Sarmatische sieraden en Chinese lakdozen van tweeduizend jaar oud werden vanuit Nederland, waar deze negen jaar lang bewaard waren, gestuurd naar Oekraïne. Het “Scythische goud” werd ten onrechte aan Oekraïne gegeven na de rechterlijke uitspraken van de eerste beroeps- en cassatieinstanties in Nederland. “Scythian gold” delivered to Kyiv-Pechersk Lavra – News – news of Orthodoxy – the Union of Orthodox Journalists (spzh.news)

De situatie in Oekraïne heeft de kenmerken aangenomen van een ‘religieuze oorlog’, te midden van de recente acties van Kiev met betrekking tot het Kiev-Pechersk Lavra-klooster. Aldus sprekers van de Russische regering en het heeft inderdaad alle kenmerken van een religeuze oorlog nu ze ook nog eens ‘gestolen’ goud gekregen hebben uit een land dat geen enkel connectie meer heeft met religie. Nederland waar woke de nieuwe religie is geworden en en de meerderheid atheïst is!

Dan is er de zaak van Metinvest B.V., de lege B.V. waar ook de Azov staalfabriek bij betrokken is en haar vorige eigenaar de olicharg Rinat Akhmetov die vele witwaszaken in Nederland heeft lopen, met goedkeuring van Mark Rutte’s regering (al denk ik niet dat de regering zelf hier iets van weten, maar Mark zelf).

Is Nederland onderdeel van de Britse inlichtingendienst? Er is enige legitieme zorg dat Nederland onder leiding van Rutte geevolueerd is to een buitenpost van de Britse inlichtingendienst. Dat komt doordat organisaties die ervan worden verdacht banden te hebben met Britse inlichtingendiensten, zoals Bellingcat en de Witte Helmen, hun hoofdkwartier in Nederland hebben of hadden.

Uit bewijs blijkt dat Akhmetov veel van zijn geld in Nederland – een witwasparadijs – heeft geïnvesteerd in een houdstermaatschappij genaamd Metinvest B.V. Dit is een nepbedrijf dat in Nederland is geregistreerd. Een deel van de Metinvest-groep is de Illich staalfabriek en de Azov staalfabriek, die werd vernietigd in de SMO. Bron foto: Kamer van Koophandel Kamer van Koophandel

De volgende (kleinere) zaak gaat over het voormalige Hermitage Museum in Amsterdam, verbonden met het “moedermuseum” in St. Petersburg, deze heeft sinds 1 september 2023 haar naam veranderd in H’ART Museum. Ook kondigde het museum nieuwe samenwerkingen aan met andere musea aan. Het nieuws volgde anderhalf jaar nadat Hermitage de banden had verbroken met het “moedermuseum” en het “State Hermitage Museum” in het Russische Sint-Petersburg vanwege de oorlog in Oekraïne. Stond te lezen op diverse “nieuws” sites, zoals Nu.nl of de NOS.  M.a.w. er mag niets van Rusland te zien zijn, zelfs geen kunst, hoe treurig in het zogenaamde geciviliseerde Nederland. 

Alsof Pushkin of de vermoorde Tsaren er iets mee te maken hebben, kunstschatten uit die tijd mogen niet meer getoond worden in 2023, hoe absurd!

Dan komen we bij de laatse nieuwe zaak.

“Nederland en België hebben zes mensen opgepakt die handelssancties tegen Rusland zouden hebben geschonden. Een Belgische zakenman verkocht Rusland elektronica en andere technologie die het voor de oorlog tegen Oekraïne zou kunnen gebruiken, melden Belgische media”.

De Nederlandse en Belgische politie hebben dinsdag invallen gedaan in Rotterdam, Sluis en het Belgische Knokke en Eeklo. Zowel huizen als hoofdkantoren van bedrijven zijn doorzocht. In België werden vier personen meegenomen voor verhoor en in Nederland twee, laat het Belgisch openbaar ministerie weten.

De politie kwam de verdachten op het spoor door een tip van de Amerikaanse opsporingsdiensten. Die hadden al een onderzoek ingesteld naar “de illegale export van dual use-goederen uit de Verenigde Staten en het witwassen van geld”, meldt de Belgische justitie.

Zulke goederen, zoals microchips en turbinemotoren, kunnen zowel voor onschuldige apparaten worden gebruikt als voor drones, raketten en ander wapentuig. Sinds de Russische invasie van Oekraïne bijna twee jaar geleden is de export van zulke spullen verboden. Rusland zit om sommige van die goederen verlegen en jaagt er verwoed op.

Terwijl in Nederland en de Westerse wereld zelf een tekort dreigt aan Chips, bechuldigen ze Rusland.

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft Veldhoven in Noord-Brabant bereikt, waar ASML is gevestigd. Want een technologisch hoogstandje van chipmachinefabrikant ASML is momenteel het middelpunt van de jongste diplomatieke ruzie tussen de twee grootmachten. Wat is er aan de hand? ASML | The world’s supplier to the semiconductor industry

ASML, ooit onderdeel van Philips, heeft de afgelopen jaren veel geld geïnvesteerd in innovatie. Het resultaat is een revolutionaire machine voor de grootschalige productie van chips op basis van zogenaamde EUV-technologie (extreem ultraviolet licht). De peperdure machines worden gretig afgetrokken van grote klanten, zoals Intel en Samsung. Zo kunnen ze chips een stuk goedkoper maken. Nu zit de fabriek in moeilijkheden wegens de handelsoorlog met China, die onder Biden gewoon doorgaat! Nederland graaft haar eigen graf op vele gebieden!

Dit is slechts een greep uit een paar zaken die in Nederland lopen, natuurlijk zijn er veel meer in de wereldwijde hybride oorlog, die het Westen sinds jaren heeft uitgelokt om zo haar wereldheerschappij te behouden, ze hebben op het “verkeerde” paard gewed en Europa (het hele Westen) gaat langzaam maar zeker ten onder in hun waanzin.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *