Syrië bekritiseert kritiek OPCW rapport over Khan Sheikhun gasaanval

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

 

 

 

Damascus heeft de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) gecensureerd voor het afgeven van een “onjuist” rapport over een aanval van chemische wapens in de provincie Idlib twee maanden geleden. Het is gebaseerd op getuigenissen die door terroristen werden verstrekt.

Eerder rapporteerde ik er al over, dat de dokter die daar aanwezig is, eigenlijk een Al-Queda lid is en geradicaliseerd in London, UK.

In een verklaring die werd vrijgegeven, gisteren, zaterdag, zei het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken dat de OPCW  gebruik maakte van onjuiste informatie bij het opstellen van zijn verslagen over Syrië. Volgens de bevindingen van de organisatie,  op de aanval van 4 april  in Khan Sheikhun is het de “creatie van een zieke geest.”

Het (Syrische ministerie) heeft de OPCW opgeroepen om “onpartijdige en geloofwaardige rapporten op te stellen die niet door de landen en partijen zijn onderworpen aan afpersingen die voorkomen dat  de waarheid uitlekt.”

Het OPCW-rapport, dat vrijdag werd uitgegeven, stelde dat het sarin zenuwgas werd gebruikt in de controversiële aanval in Khan Sheikhun, die meer dan 90 mensen doden. De organisatie heeft echter geen partij in het conflict beschuldigd over de aanval.

De Verenigde Staten en haar bondgenoten in het Midden-Oosten beschuldigden de Syrische president Bashar al-Assad snel  de aanval te hebben uitgevoerd. Russische strijders zouden ook hebben  bijgedragen aan de bombardementen. Syrië en Rusland ontkenden enige betrokkenheid. Moskou zei destijds dat militanten, lees terrorsisten, die door het Westen werden gesteund chemicaliën zouden opgeslagen hebben in een depot die door Russische en Syrische vliegtuigen werd geraakt!

Het incident, niet een eerste in zijn soort, in het zesjarige conflict in Syrië, leidde tot nieuwe zorgen over een westerse militaire interventie in Syrië en zelfs een full-scale confrontatie tussen de Verenigde Staten en Rusland. In een schijnbaar antwoord op de Idlib-aanval vuurde het Amerikaanse leger zelfs raketten af van een oorlogsschip in het Middellandse-Zeegebied, op een vliegveld in West-Syrië en verscheidene Syrische troepen doden.

Bron: PressTV, Youtube, Maxresult

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *