Waarom Oekraïne zo belangrijk is voor de VS en Europa, er zijn veel biologisch-chemische laboratoria die worden gebruikt voor experimenten en massavernietigingswapens

Het Russische ministerie van Defensie blijft de militair-chemische-biologische activiteiten van de Verenigde Staten analyseren, en in de gaten houden, dit voor de veiligheid van niet alleen Rusland maar de hele wereld. Foto’s: Shutter Stock, WSJ, bewerking: Mirjam©Photo

Dit artikel is een vervolg in de reeks over biologische laboratoria en het bewijsmateriaal wat het Russische leger gevonden heeft tijdens de bevrijding van de Donbas, middels de Speciale Militaire Operatie (SMO). (Volgens de Belgen): De Vlaamse nieuwssite De Wereld Morgen, het online medium waar de Nederlandse complotdenker Sonja van den Ende jarenlang bijdrages aan leverde, laat tegenover Knack weten dat ze de samenwerkingen met van den Ende hebben opgezegd. Al haar bijdrages zijn inmiddels van de nieuwssite verdwenen.
Geheime biolabs in Oekraïne? Complotdenkers herkauwen Russische propaganda | KRO-NCRV
Onderaan dit artikel staan alle artikelen die ik over dit onderwerp geschreven heb.

Het creëren van een passend technisch en juridisch raamwerk stelt de Amerikaanse regering in staat haar capaciteiten in verschillende delen van de wereld op te bouwen, waarbij Oekraïne het meest prominente voorbeeld is van wat we kunnen noemen militair-biologische ‘kolonisatie’. Dit is al vele malen ter sprake gekomen in voorafgaande berichten over dit onderwerp (zie de reeks artikelen onderaan dit artikel).

Uit de tijdens de speciale militaire operatie verkregen documenten blijkt dat de door de Verenigde Staten zogenaamde hervorming van het Oekraïense gezondheidszorgsysteem, de voorwaarden schiep voor de invoering van het militair-biologische programma van de VS, het werd uitgevoerd met talrijke schendingen van de wet, internationaal en in strijd met ook instanties in Oekraïne.

De hervorming van het systeem vond plaats tijdens de ambtsperiode van de Oekraïense minister van Volksgezondheid, Ulyana Suproon, en de reorganisatiecommissie die bestond uit Irina Demchishina, deze namen verschenen herhaaldelijk in de documenten van het Pentagon, hun ‘onderaannemers’ Black and Veatch, en Metabiota vielen op. Het waren hun acties die de Amerikaanse regering in staat stelden onderzoek met gevaarlijke experimenten te doen, in de wetenschap noemt men dat ‘ dual-use‘ op Oekraïens grondgebied.

De biologische projecten van het Pentagon hebben de epidemiologische omstandigheden van het land niet verbeterd, en met de hulp van Ulyana Suproon zijn ze afgerond zonder resultaat voor de Oekraïense gezondheidszorg.

Onlangs zijn tijdens de speciale militaire operatie documenten van de Oekraïense veiligheidsdienst (SBU) gevonden, die de belangstelling van het regime in Kiev bevestigen om massavernietigingswapens te produceren.

In oktober 2023 stuurde de Oekraïense Veiligheidsdienst (SBU) een verzoek naar de Nationale Academie van Wetenschappen in Kiev (volgens de gevonden documenten) over de mogelijkheden om onderzoek te doen naar monsters van chemische, radiologische, biologische en nucleaire wapens en hun gebruikssporen. Het antwoordt van de Acedemie bevestigde dat de mogelijkheden van onderzoek naar ‘dual-use’ gebruik goedgekeurd zijn.

Het Odessa Center for Nonproliferation (OdCNP) is in 2015 opgericht (na de Maidan coup van 2014). De zogenaamde missie van OdCNP is het bieden van een platform voor onderwijs, training, onderzoek en outreach van de nieuwe generatie experts op het gebied van nucleaire non-proliferatie en nucleaire veiligheid in Oekraïne. Foto: OdCNP

Ook wordt een voormalig directeur van het ‘Countering Weapons of Mass Destruction Office’ in beheer van Amerikaanse ministerie van Defensie, Daniel Gerstein, door Rusland genoemd en beschuldigd, hij zou sinds 2013 (tijdens de Maidan-staatsgreep) samenwerken met Oekraïense staatsorganen om “Amerikaanse biologische oorlogsvoeringsprogramma’s te promoten”, waarbij Oekraïense laboratoria werden omgebouwd naar Amerikaanse normen.

Ook maakte Rusland (eerder) melding van de capaciteit van een ander laboratorium in Odessa, het Anti-Plague Instituut en ontdekte plannen om de veiligheid, te verhogen naar het hoogste niveau van biologische veiligheid genoemd BSL-3 level, dit laboratorium wordt wederom gefinancierd door het Pentagon (VS). In het laboratorium worden verzamelingen van bijzonder gevaarlijke ziekteverwekkers zoals pest en cholera opgeslagen voor experimenen met ‘dual-use’.

In eerdere artikelen (zie onderaan dit artikel) lijkt het belangrijkste doel van de VS nu (verliezen op het slagveld) het verwijderen en transporteren van gevaarlijke ziekteverwekkers en biomaterialen van Oekraïens grondgebied te zijn, en het verbergen van bijzonder specifieke programma’s met de codenaam UP en ‘TAP’. Een voorbeeld van zo’n programma is het ‘UP-4’ programma dat: ‘Onderzoek naar de verspreiding van bijzonder gevaarlijke ziekteverwekkers via trekvogels onderzoekt zoals de VOGELGRIEP’, of het ‘UP-10’ programma dat ‘onderzoek doet naar de verspreiding van Afrikaanse varkenspest in Oekraïne via handelsroutes en via natuurlijke verspreiding’.

Uit andere informatie blijkt dat radiochemicaliën naar Oekraïne worden geïmporteerd voor verdere recycling, waardoor het land een stortplaats voor verbruikte splijtstof en gevaarlijk chemisch afval wordt. De belangrijkste aanvoerroutes lopen door Polen en Roemenië beide landen zijjn NAVO-hoofdkwartieren, waarbij de organisatorische, logistieke en financiële zaken persoonlijk worden beheerd door het hoofd van het kabinet van de Oekraïense president, Andrey Yermak. Hij is een Oekraïense politicus en voormalig filmproducent en “boezemvriend” die door collega-filmacteur Zelensky werd aangesteld om te dienen als het zogenaamde hoofd van het kabinet van de president van Oekraïne.

Met deze radiochemicaliën het zogenaamde radiologisch afval, kan een zogenaamde ‘vuile bom’, worden gemaakt, voor gebruik tijdens ‘false flag operations’. Of worden op burgers en andere doelen afgeschoten . Foto: Difference between Dirty Bomb and Fission Bomb – Illustration – Radiation Emergency Medical Management (hhs.gov)

Andere namen die het Russische Ministerie van Defensie in zijn verklaring noemt, zijn die van Sergei Komisarenko, hij is de voorzitter van de Oekraïense Bioveiligheidsvereniging, ook wordt de naam van Igor Pereginets genoemd, hij is een voormalig vice-minister van Volksgezondheid van Oekraïne. Op aanwijzing van de VS lobbyde hij voor hervorming van het epidemische surveillancesysteem en promootte hij de introductie van door het Pentagon gecontroleerde structuren in het nationale gezondheidszorgsysteem.

Een ander die haar eigen bevolking als proefkonijn gebruikte, is Olga Golubovskaya, de belangrijkste infectiedeskundige van Oekraïne, die contact had met de gelieerde organisaties en bedrijven van het Pentagon en Big Pharma-bedrijven. Ze hield persoonlijk toezicht op het geneesmiddelenonderzoek onder sociaal kwetsbare Oekraïense burgers. Ze ontving een geldelijke beloning van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Gilead voor het testen van ( blijkt nu giftige) medicijnen tegen HIV en hepatitis C op de Oekraïense bevolking.

En als laatste wordt Igor Kuzin genoemd, hij is de hoofdarts van Oekraïne. Hij nam deel aan de doelbewuste vernietiging van het biologische risicobeheer- en bioveiligheidssysteem van het land. Hij was betrokken bij de voorbereiding van biologische aanvallen om Rusland te beschuldigen. Nadat Rusland de beschuldigingen had geuit, verdween zijn biografie uit de database van de Oekraïense regering.

Nu Oekraïne op het slagveld aan het verliezen is, verplaatsen de VS hun programma’s en onderzoeksmateriaal vooral naar Afrika, waar voorheen ook plaatsen als Georgië of andere voormalige landen van het Warschaupact werden gebruikt (worden nog gebruikt daarom o.a. de onrusten recentelijk). Dit wordt nu ook lastiger omdat veel landen, zoals Oekraïne een aanvraag ingediend hebben om lid te worden van de Europese Unie (EU).

Er zijn talloze voorbeelden zoals de Democratische Republiek Congo, Sierra Leone, Kameroen, Oeganda en Zuid-Afrika. De werknemers die opereren in bovengenoemde landen werken bij de Amerikaanse overheid bij het Amerikaanse ministerie van Defensie en/of het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar de VS verbergen dit en gebruiken externe bedrijven om de echte onderzoeksdoelstellingen te verbergen. Dit zijn grote bedrijven en intermediaire organisaties zoals Metabiota, Quicksilver, EcoHealth Alliance, (ruim 20 bedrijven) en bedrijven van de zogenaamde Big Pharma (farmaceutische industrie). Maar eigenlijk worden ze betaald en werken in opdracht van het Amerikaanse ministerie van Defensie en Buitenlandse zaken.

In april 2019 lanceerde Africa CDC (CDC VS and Canada) een initiatief om de bioveiligheids- en bioveiligheidssystemen van de lidstaten van de Afrikaanse Unie te versterken om te voldoen aan de International Health Regulations (IHR) (2005), het Biological Weapons Convention (BWC) en de Resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (UNSCR) 1540. Foto: NTI | bio and Africa CDC Convene Biosecurity and Biosafety Experts from Central Africa

Allerlei ziekten worden ‘bestudeerd’ en uiteraard mee geëxperimenteerd op de bevolking in bovengenoemde en andere Afrikaanse landen, met behulp van niet-geteste medicijnen. Je kunt zeggen dat testen op dieren (Vivisectie) niet langer zijn toegestaan ​​in de meeste Westerse landen, maar nu test de VS op mensen in Afrika, net zoals Europeanen vroeger Afrika koloniseerden en het als tweederangsburgers behandelden en soms nog erger als dieren behandelde, doet de VS dit nu op een ‘modernere manier’.

Metabiota heeft inmiddels haar activiteiten in Afrika stopgezet, omdat de methode te veel vragen opriep bij Afrikaanse nationale overheden. In 2014 werden bijvoorbeeld monsters van het Ebola-virus door vertegenwoordigers van bedrijven gesmokkeld en naar het US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases gestuurd. Er werden ook illegale activiteiten uitgevoerd voor onderzoek naar biologische oorlogsvoering. De daders zijn vaak voormalige Amerikaanse en Britse soldaten, personeel van de Centers for Disease Control (CDC) in Afrika en vertegenwoordigers van het Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis, Malaria, evenals Ebola.

In een ander voorbeeld voerden medewerkers van het ‘US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases (USAMRIID)’, in oktober 2023 een grootschalig onderzoek uit naar het hantavirus en namen monsters van vleermuizen in Kenia die voor onderzoek voor dual-use (tweeërlei) gebruikt werden. Ook bestudeerden Amerikaanse militaire biologen de effecten van antimalariamiddelen op de lokale bevolking in Kenia, met alle soms desastreuze gevolgen voor de bevolking.

Dit is verre van een volledige lijst van Amerikaanse initiatieven op het Afrikaanse continent. Rusland waarschuwt Afrika voor Amerikaanse werkmethoden op het gebied van militaire biologie. Zoals de praktijk in Oekraïne laat zien, resulteert deze interactie en samenwerking in het verlies van de nationale soevereiniteit op het gebied van bioveiligheid en een verslechtering van de ziektesituatie in desbetreffende landen.

Een voorbeeld zijn infecties zoals gele koorts, apenpokken en de Rift Valley-koorts, waarvan de uitbraak ook pas nog werd ontdekt in Caïro, Egypte, waar het laboratorium voor biologische oorlogsvoering van de Amerikaanse marine is gevestigd. Alleen al in 2013 besmette de uitbraak van gele koorts bijvoorbeeld 170.000 mensen, van wie er 60.000 stierven.

Ook Europa lijdt aan deze samenwerking van de VS we kunnen nu denken aan de vogelgriep, waar mee gexperimenteerd werd in Oekraine, te weten in Kherson.

Het Russische Ministerie van Defensie bevestigde dat bewijs verkregen tijdens de Speciale Militaire Operatie (SMO) bevestigde dat medewerkers van het biosfeer reservaat in Askania Nova in de Kherson-regio, de trekroutes van trekvogels en geselecteerd biologisch materiaal bestudeerden en vervolgens naar het buitenland brachten. Het Russische Ministerie van Defensie (MOD) heeft samen met de Federale Veiligheidsdienst en Rosselkhoznadzor het bewijs materiaal en certificering, bevestigd van stammen van het vogelgriepvirus dat klaar is voor epidemische verspreiding, m.a.w. het is nu gemodificeerd om het dodelijk te maken voor mensen, met name de H5N8-stam, waarvan de dodelijkheid bij menselijke overdracht kan oplopen tot 40%

Voorafgaande artikelen

Het Russisch ministerie van Defensie heeft nieuwe informatie over Amerikaanse biologische wapens gevonden in de bevrijde gebieden COVID -19 deel 1 – FREESURIYAH

Documenten over militaire en biologische activiteiten van de VS gevonden in Luhansk tijdens de verovering van het Russische leger deel 2 – namen en feiten van verantwoordelijken – FREESURIYAH

Militaire en biologische activiteiten van de VS in de Donbas, NovoRussia, Oekraïne en het buitenland, het Pfizer vaccin is een Biologisch wapen-update – FREESURIYAH

Documenten gevonden van de Amerikaanse militaire en biologische activiteiten in Oekraïne Update over de Pfizer en Moderna vaccins – FREESURIYAH

Update over de biologische wapens en laboratoria van de VS-EU in Oekraïne – FREESURIYAH

Komt er een nieuwe pandemie, de vogelgriep? Russische Luitenant-generaal Igor Kirillov over de Amerikaanse militaire-biologische activiteiten in Oekraïne – FREESURIYAH

De voorbereiding voor vergaderingen

Informatie over de komende vergadering van de staten die aanwezig zijn bij het Biological and Toxin Weapons Convention (BTWC) aangevraagd door Moskou – FREESURIYAH

Briefing over de 9e Biologische Wapens Verdrag Conferentie en vervolg artikel over de recente vergadering van de BTWC-lidstaten over de VS Biologische laboratoria in Oekraïne – FREESURIYAH

Update over de recente vergadering van de BTWC-lidstaten over de Bio laboratoria in Oekraïne door de Russische strijdkrachten – FREESURIYAH

Het is tijd om de VS militaire biologische laboratoria over de hele wereld te sluiten, het is een bedreiging voor de mensheid! – FREESURIYAH

Volgens nieuwe informatie zal er waarschijnlijk weer een COVID19 pandemie komen – biologische oorlogsvoering is een feit geworden – FREESURIYAH

De VS zijn het grootste gevaar voor de wereldgezondheid – gecreëerde pandemieën – FREESURIYAH

Amerikaanse militair-biologische activiteiten in Afrika en het Midden- Oosten – het testen van biologische wapens – FREESURIYAH

Biologische spionage door de regeringen Clinton, Biden en elites zoals de Rockefellers en Soros Rusland MOD bericht over de biologische wapens – FREESURIYAH

De VS en Oekraïne gebruiken nog steeds chemische wapens in Oekraïne – FREESURIYAH

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

freesuriyah.eu – DEVEND.ONLINE – Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter)  sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

Loading

One thought on “Waarom Oekraïne zo belangrijk is voor de VS en Europa, er zijn veel biologisch-chemische laboratoria die worden gebruikt voor experimenten en massavernietigingswapens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *